Zwangerschapsupdate & gender reveal van Sophie!

Vandaag weer een update van mijn zusje Sophie, die inmiddels ruim 21 weken zwanger is. Van het hartje horen voor de allereerste keer tot een gender reveal! Lees je weer mee?

Week 16

Deze week hadden we weer een controle. Waar het bij 13 weken nog niet lukte om naar het hartje te luisteren, ging dit vandaag wel. De afspraak voor de 20 weken (19 weken) echo werd meteen gemaakt, zodat we kunnen zien of alles in orde is. Ook zullen we er dan achter komen of we nog een jongen krijgen of dit keer een meisje.

Voldoen aan het perfecte plaatje

Vertelde ik vorige keer al dat mensen ongevraagd commentaar leverden op de groei van mijn buik, dit keer wil ik graag ingaan op het zogenaamde perfecte plaatje. Kennelijk voldoe je daar pas aan wanneer je een jongen en een meisje krijgt. Het interesseert me allemaal niks. Ik heb liever een gezond kindje met alles erop en eraan dan dat het me uitmaakt welk geslacht de baby krijgt.

Controle bij de verloskundige

Behalve het maken van de nieuwe afspraak en luisteren van het hartje, moest ik ook weer op de weegschaal, werd mijn bloeddruk gemeten en kreeg ik de uitslag van de bloedtest. Allemaal in orde, gelukkig.

Zwangerschapsmisselijkheid en flink verkouden

Inmiddels ben ik gelukkig niet misselijk meer, dat is zo fijn! Daar kwam echter wel een andere kwaal voor in de plaats. Waar ik tijdens mijn vorige zwangerschap dacht dat de hormonen en zwangerschap me beschermden tegen verkoudheid, heb ik nu al voor de derde keer een fikse verkoudheid achter de rug. Ik ben alleen maar aan het hoesten!

20 weken

Terwijl ik dit schrijf, ben ik (ongeveer) op de helft van mijn zwangerschap. De 20 weken echo is achter de rug; blijft toch spannend. De echoscopiste heeft alles bekeken: de wervelkolom, botten in de beentjes en armen, handen, voeten, maag, nieren, hart, hersenen (inclusief beide hersenen en hersenvocht), hartkleppen, bloedvaten en aorta.

Terugkomen om de aorta goed te kunnen bekijken

We moesten voor dat laatste terugkomen: de baby wilde tijdens de eerste echo niet voldoende draaien en dus kon ze geen uitsluitsel geven over de aorta. Ondanks dat je weet dat het een formaliteit is, toch even spannend. Maar alles was in orde gelukkig, de slagader staat goed op de foto en zo bezien is alles in orde.

Gender reveal

Ondanks dat we het niet bekendmaken met een hele gender reveal party voor jullie een speciaal GIFje 😉

via GIPHY

Lionel heeft de baby voelen schoppen

Afgelopen weekend heeft Lionel de baby voor het eerst voelen schoppen. Zo’n bijzonder moment, dat hij ook contact kon maken met de baby.

Vermoeid

Ik merk verder dat wanneer ik zware dingen til, ik gelijk last krijg van mn banden. Daarnaast ben ik een stuk vermoeider na 3 dagen werken en lig ik op donderdag de halve dag versleten op bed. De vakantie kwam precies op het goede moment, zodat ik nu lekker bij kan komen!

Hoe voelde jij je in het tweede trimester?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Lees ook:
Eerste trimester
15 weken: eindelijk iets minder misselijk
20 weken: update en gender reveal
24 weken: Sophie vertelt hoe het nu met haar gaat
28 weken: op zoek naar een goede zwangerschapsbeha
32 weken: suikertest en spannende beslissingen
36 weken: nog even (en een bijzonder nieuwtje!)
40 weken: nare reacties, aftellen en ziekenhuisbezoek
Sophies bevalling: gepland en zo bijzonder!
Update 4 weken: hoe gaat het nu met Sophie?

Afbeelding, Elena Veselova Shutterstock

About Sophie

Ik ben Sophie (33), getrouwd met Lionel, moeder van twee geweldige zoons (3 en 0). Op Lotus Writings schrijf ik over mijn werk als juf in het Jenaplanonderwijs, maar ook over mijn zwangerschap en het leven als vrouw in een mannenhuishouden.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten