Wat ik zeker niet mis aan de zwangerschap?

wat ik zeker niet mis aan de zwangerschap

De negen maanden dat je kindje in je buik groeit, zijn ontzettend bijzonder. Hoe bizar is het dat jouw lichaam in staat is een ander mensje op de wereld te brengen? Maar of het je hele zwangerschap door feest is? Nee, dat niet bij iedereen. Sommige zwangerschapsmomenten mis je echt als kiespijn!

Zwangerschapsmomenten – ik mis ze wel, ik mis ze niet…

De romantiek van trappelende babyvoetjes en wegdromen bij de gedachte aan je kindje waren een fractie van mijn zwangerschappen. Deze zwangerschapsmomenten behoren desondanks tot bijzonderste momenten in mijn leven. Ze zorgden ervoor ik niet opgaf of negen maanden huilend in een hoekje lag. Maar waar sommige vrouwen blaken van hernieuwde levenslust, voelde ik me vooral een maandenlang uitgeput en afgetobd. En als mijn spiegel dat me niet vertelde, dan mijn omgeving wel.

Lees ook: 8 opmerkingen die je zéker niet wil horen tijdens of na de bevalling

Zwangerschapsmomenten die ik mis als kiespijn

Horen dat je er slecht uit ziet

Dat is niet leuk. Nooit eigenlijk, maar al helemaal niet als je één bonk hormonen bent, jezelf onzeker voelt, slecht slaapt en bovendien doorlopend voelt alsof de TGV in volle vaart over je heen is gereden.

Buikpijn

Het ergst waren die vage buikkrampen zodra ik richting de bevalling ging. Behoorden die pijntjes nu tot voorweeën, harde buiken, oefenweeën, echte weeën of ‘simpele’ bandenpijn, was het geen vervelend kwaaltje zoals eenfikse blaasontsteking? Je kan als zwangere alle kanten op, maar hebt meestal geen idee welke. Alles lijkt gewoon zo op elkaar!

Vermoeidheid

Dat je werkelijks niets meer kan doen zonder daarna het liefst te willen afsluiten met een korte winterslaap. Ik geloof ook dat ik nooit zo regelmatig middagdutjes deed als tijdens mijn zwangerschappen.

Hormonale trek

Na June was ik zo lekker afgevallen: bijna dertig kilo in totaal. Trots dat ik was! En ik wist voor de volle honderd procent zeker dat me nooit meer zo’n gewichtstoename zou overkomen. Mocht ik ooit nog zwanger raken, dacht ik toen, dan zou ik mezelf volledig beheersen. Negen maanden lang. Kleinigheidje: ik was vergeten hormonen hele gekke dingen met je kunnen doen. Waaronder het opwekken van vreetbuien dus. Uiteindelijk kwam ik dus net zoveel aan als tijdens mijn eerste zwangerschap, waardoor ik van voor af aan kon beginnen. Inmiddels zijn er weer twintig kilo af, dus het lukt wel, maar leuk is anders.

Hormonaal gedrag

Huilen om alles, overal beren op de weg zien, overdreven assertief reageren… Nee, hormonen halen niet per se het allerbeste in de mens naar boven. Bovendien kan ik nu ook weer gewoon naar spannende films en series kijken, zonder wekenlang van slag te zijn en mezelf af te vragen waar al die ellendige verhaallijnen toch goed voor zijn.

Welke zwangerschapsmomenten mis jij wel of niet?

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest

Afbeelding afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

8 thoughts on “Wat ik zeker niet mis aan de zwangerschap?

  1. De misselijkheid in het eerste trimester en het brandend maagzuur in het derde trimester kan ik echt missen als kiespijn. Vooral die laatste heeft mij behoorlijk wakker gehouden 😉

  2. Ik had bij mijn tweede zwangerschap continu bloedneuzen. Bij de eerste zwangerschap 9 maanden misselijk. Inderdaad de vermoeidheid. Daar had ik tijdens mijn laatste zwangerschap chronisch last van. Maar ook flauw vallen. Lage bloeddruk veroorzaakte dat. Heel naar.

  3. In verwachting zijn is fijn, maar zwanger zijn vind ik verschrikkelijk. Misselijk, overgeven, zwangerschapsdiabetes, een beknelde zenuw (waar ik nog steeds last van heb anderhalf jaar verder), moeheid, bekken, en …. Al het nare wat bij een zwangerschap hoort.

  4. Dat alles op de grond valt! Echt alles! Om de haverklap! En dat ik dat met moeite op kon pakken met mijn tweelingbuik.

  5. Ik mis absoluut de misselijkheid niet, wat een verschrikking was dat… oh en mn bekkeninstabiliteit. Ik vond zwanger zijn eigenlijk ook helemaal niet leuk, op de echo’s, eerste schopjes, etc. na.

    1. Ja kan me voorstellen, zijn niet de leukste klachten. Wat dat betreft is het heel fijn dat negen maanden afzien (voor sommigen) een heel fijn resultaat oplevert.

    1. Erg hè? Je ontdekt pas hoe weinig mensen zichzelf verzorgen als je zwanger bent. Echt, deodorant schijnt een heel handige functie te hebben…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten