Blijf je alles vergeten na de geboorte? Je bent niet alleen

zwangerschapsdementie na de geboorte

Ik vind het verschrikkelijk, maar ook na de geboorte van onze baby May blijk ik één groot warhoofd. Een soort voortvloeisel van de zwangerschapsdementie tijdens de zwangerschap, die ook al geen pretje was natuurlijk. En of het ooit ophoudt, die nasleep van zwangerschapsdementie na de geboorte? Ik weet het niet. Het enige dat ik wel zeker weet, is dat ik nog altijd niet durf te vertrouwen op mijn eigen geheugen.  

Blijven vergeten

Ik sta in de supermarkt en baal even keihard van mezelf. Geïrriteerd zucht ik en probeer nog eens mijn boodschappenbriefje voor ogen te halen: macaroni, gehakt, groenten, geraspte kaas, roomboter, optimel… Wat vergeet ik toch? Nou ja, in elk geval dus mijn briefje, dat momenteel in volle glorie op de eettafel ligt. Het is zeker niet de eerste keer dat dit me overkomt. Soms maak ik voor de zekerheid een foto van het lijstje in mijn telefoon, maar vandaag ben ik dat dus ook vergeten. Pas wanneer ik binnenstap, weet ik het weer: toetjes. Stom!

Houdt zwangerschapsdementie na de geboorte ooit op?

Of er wetenschappelijke bewijzen voor zijn, weet ik niet, maar volgens mij houdt zwangerschapsdementie nooit helemaal op. Tijdens de zwangerschap van June vergat ik bijvoorbeeld gegarandeerd of ik de auto wel op slot had gedraaid. En nog steeds check ik dit regelmatig, ook al zijn we ruim acht jaar verder. Al dan niet tot ergernis van mijn medepassagiers bovendien, die daardoor noodgedwongen ook dat hele stuk terug moeten hobbelen. Helaas altijd voor niets: ik ben het namelijk nog nooit echt vergeten.

blijven vergeten
Afbeelding– Shutterstock

Chaotisch

Mijn vergeetachtigheid strekt zich uit tot allerlei dagelijkse dingen. De luiertas, om maar iets te noemen, staat soms verloren bij de deur en een andere keer neem ik hem half ingepakt mee. Of zelfs niet, waardoor ik in elk geval altijd misgrijp waar het luiers en billendoekjes betreft. Sinds de komst van de kinderen heeft mijn toch al ongeorganiseerde karakter zich nog verder ontplooid. Echt, ik vind het een wonder dat ik nooit opgepakt ben, omdat ik baby en kind in de supermarkt heb laten staan. Noem het namelijk op en ik kan het blijven vergeten!

Voorlopig geef ik de hoop maar op

Komt het ooit nog goed? Dat je op een dag je auto dichtklikt en er verder geen enkele keer meer over nadenkt of hij wel op slot zit? Dat je van huis vertrekt mét je zorgvuldig geschreven boodschappenlijstje? En dat je een afspraak direct in je agenda zet, wat mede mogelijk gemaakt wordt door het feit dat je hem überhaupt bij je hebt?

Ik vrees dat het in mijn geval een utopie blijft. Als jong meisje had ik er al nooit erg in om belangrijke papieren aan mijn ouders te geven en verloor altijd van alles. Omarm jezelf, zeggen ze weleens. Misschien moet ik dat maar doen. Alleen is het dan te hopen dat ik mijn nieuwe voornemen niet vergeet…

Had jij ook zo’n last van zwangerschapsdementie? En wanneer trok dat weer weg?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

4 thoughts on “Blijf je alles vergeten na de geboorte? Je bent niet alleen

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten