In het zonnetje | Romy van Dochterlief

Dochterlief: wie is Romy?

Wie is de vrouw achter Dochterlief?

Romy

Waar kun je Dochterlief online vinden?

Blog Dochterlief
Facebook Facebook
Twitter @dochterliefNL
Instagram @romy_dochterlief.nl

Hoe kom je aan de naam van je blog?

Die schoot me opeens te binnen na een avond brainstormen. Ik ben mijn blog gestart met mijn eigen dochter als inspiratie, dus mijn verhalen gaan ook vaak over haar. Maar tegelijkertijd staat de blog ook voor alles wat vrouwen, dus alle dochters interesseert en lief hebben. En de naam ‘bekt’ ook lekker, vind ik.

Wat voor achtergrond heb je?

Ik heb een P&O-achtergrond en ben tot voor kort werkzaam geweest in het verzuim. Daarnaast heb ik van jongs af aan altijd een grote interesse gehad in schrijven. Ik schreef al heel vroeg mijn eigen verhaaltjes, later ben ik daar mee door gegaan maar puur voor mezelf. Pas in 2014 durfde ik dan eindelijk ‘out in the open’ te gaan schrijven. En sindsdien smaakt dat naar meer!

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

Ik had ooit al een blog in 2007, nadat ik eerst korte stukjes schreef op mijn eigen persoonlijke Hyves-pagina. Die stukjes werden goed ontvangen, en het internet trok me heel erg dus ik startte mijn eigen blog op weblog.nl. Volledig anoniem, (lekker veilig!) en alleen mijn man wist er van. Dat schoot niet echt op qua bekendheid, maar ik vond het heerlijk om mijn eigen plek op het internet te hebben. Door omstandigheden kwam daar de klad in en eind 2014, toen ik bijna een jaar moeder was van mijn dochter, wilde ik heel graag iets doen met die passie voor schrijven. Toen werd mijn 2e kind, Dochterlief.nl geboren. ik startte zonder vooropgezet plan, kocht wel meteen mijn eigen domein en ik deed eigenlijk maar wat. Pas sinds vorig jaar ben ik me wat meer in het wereldje gaan verdiepen en blog ik ook gerichter.

Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd iets met schrijven te gaan doen?

Meerdere mensen, eigenlijk. Mijn leraar Nederlands op de middelbare school zei na mijn examen dat ik echt, maar dan ook écht iets met dat talent voor taal en schrijven moest doen. Ik liet nooit iets aan anderen lezen, omdat ik het zo intiem vond, maar toen ik dat eenmaal durfde kreeg ik hele positieve feedback. De persoon die echter altijd al vond dat ik schrijfster moest worden, was mijn opa. Hij was de grootste fan van mijn zelfverzonnen verhaaltjes als kind en heeft me altijd op mijn hart gedrukt om mijn dromen na te jagen.

Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd?

Die waren heel basic en eigenlijk ook niet heel doordacht. Mijn eerste stukje ging over een kinderkledingmerk. Ik wilde wel over meer mama-gerelateerde onderwerpen schrijven, maar vond dat best eng en persoonlijk en was ook nog erg zoekende naar mijn stijl. Inmiddels vind je op mijn blog verschillende onderwerpen die vrouwen aanspreken, maar wel met een sterk persoonlijk tintje en ook mijn liefde voor boeken vind je er in terug.

Wat hoop je lezers mee te geven met je blogs?

Ik hoop ze een stukje herkenning mee te geven en ik hoop dat mijn artikelen ze verwonderen en tot nadenken stemmen.

Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven?

Ik zal nooit schrijven over hele persoonlijke onderwerpen. Welke dat zijn bepaal ik zelf. Ik blog natuurlijk best persoonlijk, maar mensen hoeven echt niet alles van me te weten. Mijn dochter, man en de rest van mijn familie breng ik daarnaast niet super herkenbaar in beeld, tenzij ze daar geen bezwaar tegen hebben. Mensen die ons kennen weten heus wel dat zij het zijn, maar ik voel me er niet comfortabel bij om ze volledig uit de anonimiteit te halen.

Welke bloggers bewonder jij zelf?

Ik hou van veel diverse blogs, maar ooit ben ik begonnen met het lezen van de blog van Kelly Deriemaeker van Tales of the Crib. Ik hou erg van haar stijl en van het feit dat het net lijkt alsof je bij haar op de thee bent terwijl ze echt niet het achterste van haar tong laat zien. Verder vind ik Elja Daae, die net als Kelly ook een boek over bloggen heeft geschreven (maar eigenlijk de social media expert van Nederland is) ook erg goed in haar eenvoud. Heel knap!

Wat is je best gelezen artikel ooit? Ben je daar ook het meest trots op?

Mijn best gelezen artikel ooit was een artikel over de 17-maandensprong.

Die wordt nog steeds echt belachelijk veel gelezen elke maand. Ben ik er trots op? Ja best wel. Het in een leuk herkenbaar artikel, al zeg ik het zelf 😉

Bedankt!

Romy, je was een van de eerste mamabloggers die ik ‘leerde kennen’. In het begin las ik alleen maar mee, durfde niet goed te reageren. Toen ik me daar overheen zette, ontdekte ik dat behalve je professioneel ook hartstikke aardig bent en bescheiden. Nog elke dag is Dochterlief.nl één van de eersten die ik lees. Je schuwt serieuze onderwerpen niet, bent informatief en weet je mening goed te onderbouwen. Daarnaast kan je echt heel grappig uit de hoek komen en is het stuk over de 17-maandensprong waarschijnlijk herkenbaar voor elke ouder met een peuter!

Ken jij Dochterlief al?

Maak ook kennis met Channa van SoMama

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

11 thoughts on “In het zonnetje | Romy van Dochterlief

  1. Leuk om te lezen! Dochterlief is ook één van mijn favorieten. Ik ken jouw site weer niet goed, maar vind deze vragen in ieder geval al heel erg leuk! Zijn sowieso vragen die je jezelf af en toe zou moeten stellen als je blogt 😉

  2. Joh, kende ik nog niet. Altijd fijn, nieuw leesvoer. Ook heel tof als mensen in je omgeving altijd al in je schrijfkunsten geloofd hebben. Hoe fijn!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten