Everyday-Life

In het zonnetje | Nicole van Everyday-Life

Everyday-Life: wie is Nicole?

Wie is de vrouw achter Everyday-Life?

NicoleWaar kun je Nicole vinden?

Blog                Everyday life
Facebook       everyday-lifenl
Instagram      @nicole_everydaylife
Pinterest        nicole@everday-life.nl

Hoe kom je aan de naam van je blog?

Nou dat was een hele bevalling kan ik je vertellen! Ik wilde iets waaruit zou blijken dat ik over mijn (alledaagse) leven schreef. Liever niet iets erin dat verwijst naar kinderen, want ik weet niet of ik eeuwig over het moederschap blijf bloggen. Na heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel puzzelen, kwam ik uit op eigenlijk iets heel simpels: Everyday-Life. Want daar gaat het tenslotte over, mijn ‘everyday life’.

Wat voor achtergrond heb je (opleiding, werk, interesses)?

Ik werk in de journalistiek. Heb ook school voor journalistiek gedaan.

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

In mijn werk miste ik het schrijven. Ik heb schrijven altijd leuk gevonden en wilde altijd al een blog. Maar ja…. waarover dan hè? Het is lastig om een onderwerp te vinden waar je oneindige inspiratie over hebt. Maar toen werd ik moeder en had ik inspiratie genoeg. Al schrijf ik over veel meer dan dat.

Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd iets met schrijven te gaan doen?

Poeh niemand eigenlijk in het bijzonder. Mijn vader werkte ook in de journalistiek en is ook een echte ‘verhalenverteller’, dus dat zit wel in het bloed

Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd?

Ja die gingen over het moederschap en het feit dat mijn moeder is overleden en hoe ik dat ervaar. Dat zijn nog steeds terugkerende onderwerpen dus eigenlijk zijn de onderwerpen niet veel veranderd.

Wat hoop je lezers mee te geven met je blogs?

Ik hoop dat ze steun hebben aan sommige blogs, zoals die over mijn miskraam. Maar vooral hoop ik dat het vermaak is voor ze. Blogs lezen is toch een vorm van ontspanning toch?

Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven? 

Ehmmmm weet ik niet. Sommige dingen zijn té persoonlijk, niet alles hoeft online. Daarnaast moet ik ook rekening houden met mijn werkgever. Ik kan niet over alles een hele uitgesproken mening ventileren, al heb ik die wel over bepaalde onderwerpen.

Welke bloggers bewonder jij zelf?

Ik vind Suus van babyisthenewblack.nl helemaal fantastisch. Ondanks dat ze niet vaak schrijft, is ze mijn favoriet. Haar schrijfstijl is briljant. Daarnaast ben ik een trouwe volger van LaViesagista.nl. Een heerlijke nuchtere en buitengewoon grappige dame is dat ook.

Wat is je best gelezen artikel ooit? Ben je daar ook het meest trots op?

Haha dat is deze: Snurkende-man/. Dus nee daar ben ik niet ook het meeste trots op!! Ik ben het meest trots over de blogs over mijn miskraam en mijn overleden moeder. Ik heb daar hele lieve reacties op gehad dat ze hulp hebben geboden aan andere meiden. En dat doet me heel erg veel goed.

Bedankt!

Via een andere blog klikte ik eens op Nicoles artikel: De trouwambtenaar from hell. Ik was meteen ‘verkocht’. Wat een vlotte pen! Niet veel later verscheen dit artikel, waar ik mezelf heel erg in herkende. En dat vind ik meteen de charme aan Everyday Life, Nicole weet alledaagse dingen, onzekerheden en haar visie op het leven in het algemeen met humor te brengen. Dat vind ik persoonlijk een prestatie op zich. Daarnaast zijn de genoemde blogs over haar moeder heel ontroerend. Toch sluit ik iets vrolijker af met nog een laatste blog waardoor ik wederom met een glimlach aan mijn dag kon beginnen: haar persoonlijke kijk op de zwangerschapsaankondiging. Veel plezier met lezen!

Ken jij Everyday-Life al?

Lees volgende keer In het zonnetje: Mirjam van MetMirjam

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

8 Replies to “In het zonnetje | Nicole van Everyday-Life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge