MetMirjam

In het zonnetje: Mirjam van MetMirjam

MetMirjam: wie is Mirjam?

Alles over de vrouw achter de blog MetMirjam. Lees je mee?

mirjam

Waar kun je MetMirjam vinden?

Blog               Metmirjam
Facebook      facebook
Instagram      instagram

Hoe kom je aan de naam van je blog?

Ik heb er hard over nagedacht, iets hips of bijzonders of juist heel ingewikkeld… Maar zo ben ik eigenlijk helemaal niet, dus het paste niet bij me. Toen zei Michiel (mijn man) ‘wat dacht je van MetMirjam?’ – en dat was het! Heel eenvoudig en het past me precies!

Wat voor achtergrond heb je (opleiding, werk, interesses)?

Ik ben werkzaam als secretaresse en dat is ook gelijk waar ik mijn opleiding voor heb gehaald. Ik werk bij een technisch bedrijf en dat bevalt me heel goed, heel divers! Voorheen werkte ik 3 dagen in de week, maar sinds juni werk ik er nog maar 2 (vakantieperiodes uitgezonderd). Hierdoor kan ik meer tijd doorbrengen met Fiene en daar ben ik echt heel blij mee. Verder ben ik dol op shoppen (vooral voor Fiene haha), er lekker op uit te gaan met ons gezin, met familie of vrienden, bloggen (verslavend!) en een heleboel gezelligheid!

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

Ik kwam wel eens op shoplogs terecht als ik iets van kinderkleding zocht en zo klik je steeds iets verder door. Op een gegeven moment las ik al langere tijd mee met andere bloggers en leek het me stiekem heel leuk om zelf ook te gaan bloggen. Maar daar ging alsnog weer een tijd overheen, want ik had me bedacht dat het niks voor mij zou zijn..

Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd iets met schrijven te gaan doen?

Michiel. Ik twijfelde al een tijdje om te beginnen, maar ik durfde het niet. Hij zei ‘probeer het gewoon eens! Is het niks, dan is het niks – maar ik denk dat je het kan!’ En zo heb ik eind december een gratis WordPress pagina aangemaakt en ben ik begonnen. Compleet buiten mijn comfortzone, want dit was toch eigenlijk niks voor mij? Wat vond ik het spannend! Ik vertelde het verder aan niemand en schreef gewoon waarover ik wilde om zo mijn weg te vinden. Na ongeveer een maand was ik overtuigd; ‘dit is het!’ en ben overgestapt naar mijn eigen domein, zó leuk vond ik het!

Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd?

In mijn allereerste blog was ik aan het ‘uitleggen’ waarom en waarover ik ging bloggen – geen idee waarom eigenlijk, waarschijnlijk om even de blogspanning van me af te schijven haha. Maar in principe schreef ik gelijk al over het moederschap en wat daar bij komt kijken. En daar blog ik in de basis nog steeds over, dus wat dat betreft klopt het nog steeds.

Wat hoop je lezers mee te geven met je blogs?

Hoe leuk het leven als moeder kan zijn! Maar dat het soms ook helemaal mis kan gaan.. Ik schrijf eigenlijk gewoon over mijn leven, ons leven en wat er daarbij op mijn pad komt. Misschien kan ik iemand helpen met mijn ervaringen? Of steunen? En soms kan alleen herkenning al heel fijn zijn. Daarbij schrijf ik ook over heel luchtige dingen, dus misschien vindt een andere moeder bij mij precies het juiste jurkje voor die ene gelegenheid of geef ik inspiratie voor het perfecte verjaardagscadeau of knutselwerkje.

Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven? 

Lastige vraag! Wie weet wat er op mijn pad komt.. Sowieso zal ik altijd goed nadenken over situaties waar ook familieleden bij betrokken zijn, dan zal ik er toch minder snel over schrijven en dit privé houden. En zeg nooit nooit.. Maar je zal bij mij niet zo snel iets voorbij zien komen wat te maken heeft met politiek (of het moet enórm aansluiten..).

Welke bloggers bewonder jij zelf?

Ooh jeetje.. Dat zijn er zo veel! Ik lees echt heel veel blogs, die van jou natuurlijk, maar ook Aukjes Wereld, Meisje-Eigenwijsje, Lifesabout ..  en iedereen die ik nu niet genoemd heb 😉

Wat is je best gelezen artikel ooit? Ben je daar ook het meest trots op?

Dit is best wel grappig, mijn best gelezen artikel ooit is een shoplog van de Zeeman haha: Zeeman shoplog met zomeritems voor peuters. Deze shoplog is ook op Facebook gedeeld door Zeeman zelf en daar kwam echt ENORM veel verkeer vandaan! Heel leuk natuurlijk, maar dit is uiteraard niet het artikel waar ik het meest trots op ben.

Het meest trots ben ik op een heel recent artikel, waarin ik me zelf toch echt even helemaal ‘bloot’ gaf. Ik schreef over hoe ik onverwachts heel verdrietig was over het feit dat ik een aantal maanden geleden een buitenbaarmoederlijke zwangerschap heb gehad, met spoedoperatie en al. Ik had niet gedacht hier nog zo emotioneel over te zijn en het overviel me enorm. Dit artikel schreef ik terwijl de tranen over mijn wangen biggelden en ik twijfelde of ik het wel moest plaatsen. Toen ik het toch geplaatst had en alle lieve reacties las, was ik blij dat ik het had gedaan! Dit was het artikel: Het kindje dat niet geboren mocht worden – wat overigens ook goed gelezen is.

Bedankt!

Weet je wat ik zo leuk vind aan je blog, Mirjam? Je oprechtheid, de overduidelijke liefde voor Fiene en dat je overkomt als een lief mens. Het stuk over je buitenbaarmoederlijke zwangerschap heb ik gelezen met tranen in mijn ogen, ik snap dat je daar heel trots op bent. Wat moet het moeilijk zijn geweest om alles op te schrijven en te verwoorden, terwijl de wond nog zo vers was. Heel knap! Ook de recente blog over de reacties die je kreeg, omdat je minder gaat werken vind ik goed. Daaraan kun je zien dat er nog veel te behalen valt op gebied van solidariteit tussen moeders. 

Ken jij MetMirjam al?

Lees volgende keer In het zonnetje: Charlotte van Aukjes Wereld

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “In het zonnetje: Mirjam van MetMirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge