Janske

In het zonnetje | Janske van Janske.nl

Waar vind je Janske?

Blog: www.janske.nl
Facebook: www.facebook.nl/janske.nl
Instagram: @janskenl
Bloglovin’: Janske.nl
Pinterest: @janske.nl

1 Hoe kom je aan de naam van je blog?

Tja, dat is makkelijk. Het is mijn roepnaam. Jarenlang was mijn domeinnaam bezet door een zangeres die Janske heet. Toen mijn vriend er vorig jaar bij toeval achter kwam dat hij te koop was kocht hij hem voor mij. Toen werd mijn jansyluvzu. wordpress.com eindelijk Janske.nl. Wat een verbetering!

2 Wat voor achtergrond heb je (opleiding, werk, interesses)?

Ik heb gehandicaptenzorg en toerisme gestudeerd en werk nu alweer bijna 7 jaar in de leukste concertzaal van Eindhoven als coördinator van de Publieksinformatie & Ticketing. Een erg diverse en uitdagende functie in een tof team op een hele leuke werkplek, omdat ik ontzettend van muziek houd. Mijn grootste hobby’s zijn bloggen (uiteraard), shoppen (vooral leuke goodies voor in huis en kinderkleding voor mijn meiden), concerten en festivals bezoeken en reizen. Daarnaast ben ik al ruim 21 jaar een trouwe Backstreet Boys fan, ja, het is echt waar! En nee, ze zijn nog nooit uit elkaar geweest.

3 Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

Ik schreef al verslagen op mijn persoonlijke website in 2005 over mijn avonturen in Amerika iedere zomer. Deze werden alleen door vrienden en familie gelezen en stonden niet openbaar online. In 2012 besloot ik om echt een blog te starten ondanks dat ik dacht dat niemand mijn artikelen zou gaan lezen. Ik schreef ook echt puur om te schrijven. Vanaf het moment dat ik ben verhuisd naar Janske.nl merk ik dat mijn blog enorm is gegroeid en zie ik regelmatig veel leuke en lieve reacties van trouwe bezoekers voorbij komen. Zo bijzonder vind ik dat!

4 Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd iets met schrijven te gaan doen?

Ik heb het zelf besloten ,omdat ik het schrijven gewoon erg leuk vind. Nu inspireren mijn kinderen en mijn dagelijks leven als mama mij vooral om over te schrijven. Ik verdrink bijna in de inspiratie, nu de tijd er nog voor vinden.

5 Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd?

In het begin schreef ik dus alleen over mijn ervaringen in Amerika of schreef ik reisverslagen. Op mijn blog schreef ik over de concerten en de festivals die ik bezocht, mijn eeuwige strijd tegen de kilo’s, maar ook deed ik veel 30 dagen challenges. Overigens schreef ik ook heel lang in het Engels. Deze artikelen kun je trouwens allemaal nog terugvinden op Janske.nl.

6 Wat hoop je lezers mee te geven met je blogs?

Dat ik ze een glimlach op hun gezicht kan geven of het gevoel van herkenning dat ze er niet alleen voor staan. Of advies over een onderwerp waar ze graag iets meer over willen weten, maar ik hoop vooral dat ze met plezier mijn artikels lezen.

7 Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven?

Ik zou nooit schrijven over producten die ik zelf niet leuk vind. Wanneer ik gevraagd word voor een review over iets waar ik niet achter sta of iets wat totaal niet past bij mijn blog dan wijs ik het voorstel vriendelijk af.

8 Welke bloggers bewonder jij zelf?

Ik bewonder bijna alle bloggers, maar dan vooral de bloggers die dicht bij zichzelf blijven en pure persoonlijke artikelen schrijven. Open en eerlijk, waarbij je leest dat ze schrijven voor hun plezier en niet omdat het een ‘moetje’ is. Jezelf zo open stellen en ook je mindere kanten durven laten zien vind ik knap en mooi. Dat zijn de artikelen die ik het liefst lees en de bloggers waarbij ik het gevoel heb dat ik ze persoonlijk een beetje leer kennen door de open manier van schrijven. Dat vind ik bewonderenswaardig en die volg ik zelf het liefst.

9 Wat is je best gelezen artikel ooit? Ben je daar ook het meest trots op?

Mijn best gelezen artikel ooit is de geboorteaankondiging van Coco  (https://www.janske.nl/2016/08/27/gezinsuitbreiding-daar-is-ze-dan/) en ik ben het meest trots op mijn bevallingsverhaal van Lola (https://www.janske.nl/2014/10/15/daar-ben-je-dan-mijn-bevalling-deel-1/) een heftig bevallingsverslag met alle details precies zo omschreven zoals ik mij op dat moment voelde. Open en eerlijk, precies zoals ik het liefste schrijf.

Lieve Janske, hartstikke leuk dat je mijn vragen wilde beantwoorden. Per toeval kwam ik afgelopen zomer op je blog terecht. Je schreef over een ontmoeting met blogvriendinnen. Het voelde alsof je het persoonlijk aan me vertelde, zo leuk! En ook later, toen de babynaam gekozen had, maar toch twijfelde en genoot van je zwangerschapsverlof, voelde je blog heel persoonlijk. Daar ligt ook je kracht, zoals je zelf schrijft. Daarnaast vond ik deze 10 eerste keren na je zwangerschap erg leuk en herkenbaar. Ik hoop nog veel van je te kunnen lezen en zien van je dochters Lola en Coco!

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

8 Replies to “In het zonnetje | Janske van Janske.nl

  1. Ik volg Janske ook al een tijdje en kan mij helemaal vinden in je positieve opmerking over haar en haar blog. Zo leuk om te lezen dat haar blog echt een weergave is van haar leven. Eerst de artikelen over het reizen en de festivals en dan nu de kindjes. Maar de Backstreet Boys blijven! Ik dacht meteen aan mijn moeder die is ook zo`n grote fan van deze boys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge