In het zonnetje | Channa van SoMama

SoMama: wie is Channa?

Lees vandaag alles over de vrouw achter SoMama!

Channa

Waar kun je SoMama online vinden?

Blog            Somama.nl
Facebook   Facebook
Instagram @somamablog
Twitter       @somamablog

Hoe kom je aan de naam van je blog?

SoMama, eigenlijk was het een gevoel op dat moment: ik voelde mij echt een moeder! Berichten van feestende vrienden op Facebook, spontane uitjes, uberhaupt weg zonder kinderen, iets wat niet meer zo vanzelfsprekend is als je eenmaal moeder bent. En dat vind ik ook helemaal niet erg, want het moederschap is prachtig!

Wat voor achtergrond heb je (opleiding, werk, interesses)?

Digitale communicatie heb ik gestudeerd. Hoe toepasselijk niet? Vanuit die achtergrond heb ik ook eigenlijk altijd zelf ‘iets’ online willen doen. En dat werd dus een blog over het moederschap. Een mooie combinatie van mijn opleiding en het moederschap. Naast mijn blog ben ik ook nog parttime werkzaam in de online wereld.

Hoe ben je in de blogwereld verzeild geraakt?

Simpelweg door gewoon te starten. Een blog is wat ik wilde, dus ik besloot een domeinnaam vast te leggen en te gaan schrijven. Langzaam aan kwam ik in de blogwereld terecht en dat is zo ontzettend leuk! Al een heleboel leuke contacten op gedaan met zowel medebloggers als bedrijven.

Wie heeft jou het meest gestimuleerd of geïnspireerd iets met schrijven te gaan doen?

Mijn kinderen! Vaak hoorde ik gesprekken om mij heen, waarbij iedere moeder nog precies wist wanneer de kleine voor het eerst begon te kruipen. Ik begon mij te beseffen dat ik zulk soort dingen nooit had vastgelegd en niet meer precies wist. Ik besloot alles uit het moederschap online te gaan vastleggen, hier ontstond het idee voor SoMama.

Weet je nog waar je eerste verhalen over gingen? In hoeverre zijn die onderwerpen veranderd?

Mijn eerste artikelen gingen eigenlijk over alles wat wij meemaakte in het dagelijks leven. Dat is dus heel uitgebreid van bevallingsverhalen tot aan het bezoeken van het consultatiebureau, maar ook van speelgoedreviews tot verhalen over mijn broertje met het Syndroom van Down.

Wat hoop je lezers mee te geven met je blogs?

Hopelijk kunnen mijn lezers zich verplaatsen in mijn verhalen. Vinden ze herkenning in onzekere momenten, maar het belangrijkste is dat ze het leuk vinden om te lezen. Als mijn passie iemand anders plezier brengt dan vind ik dat fantastisch.

Zijn er onderwerpen waarover je nooit zal schrijven?

Kan ik nu zo niet bedenken, wel zullen mijn onderwerpen altijd gekoppeld worden aan het moederschap. Dus je zult niet snel een onderwerp terugzien wat daar totaal niks mee te maken heeft.

Welke bloggers bewonder jij zelf?

Zelf volg ik zo ontzettend veel bloggers dat kiezen wel heel erg moeilijk is! Ze hebben allemaal verschillende aspecten waarom ze leuk zijn om te volgen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Aukjeswereld of Everyday Life, beide anders maar erg leuk!

Wat is je best gelezen artikel ooit? Ben je daar ook het meest trots op?

Mijn best gelezen artikel is een artikel over geboortefotografie. De geboorte van onze dochter hebben wij laten vastleggen door een fotograaf. Hoewel veel mensen zich daar niks bij kunnen voorstellen is heeft het echt de prachtigste foto’s opgeleverd. Je kunt het hier lezen: http://www.somama.nl/geboortefotografie-een-prachtige-herinnering/

Bedankt!

Channa, zoals je weet, lees ik vrijwel dagelijks je blog met veel plezier. Wat ik vooral erg leuk vind, zijn je persoonlijke verhalen zoals laatst, toen je man tompoucen had gehaald om je blogjubileum te vieren. Zo lief! Daarnaast lees ik graag je huishoudelijke tips en Action shoplogs vol handige spulletjes. En wat ik tot slot erg leuk vind, is dat je de discussie durft aan te gaan. Een paar dagen terug plaatste je bijvoorbeeld een stuk over waarom zwangerschappen niet voor iedereen leuk zijn, wat overigens heel herkenbaar was 🙂 Kortom, fijne manier om de dag mee te beginnen!

Ken jij SoMama al?

Lees ook meer over In het zonnetje: Mathiske van Mathiskes Mama Blog

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

5 thoughts on “In het zonnetje | Channa van SoMama

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten