zomervakantie trends bestemmingen 2021

Zomervakantie 2021: de leukste bestemmingen

Afgelopen jaar was niet bepaald hét jaar om een mooie reis te maken. Gelukkig krijgen we in 2021 een nieuwe kans om onze zomervakantie onvergetelijk te maken. En dit keer graag op een positieve manier! In dit artikel vind je niet alleen de precieze data voor de zomervakantie in de verschillende regio’s, ook vertellen we wat de trends worden en welke bestemmingen daarbij passen. Lees je mee?

Wanneer valt de zomervakantie in 2021?

Onderstaande schoolvakanties gelden voor zowel het basisonderwijs als de middelbare school:

 • Regio Noord: 10 juli tot en met 22 augustus
 • Regio Midden 17 juli tot en met 29 augustus
 • Regio Zuid 24 juli tot en met 5 september

Deze schoolvakanties zijn dé perfecte periode om weer lekker op zomervakantie te gaan. Zeker omdat je afgelopen jaar waarschijnlijk niet veel hebt gedaan en je ongetwijfeld een paar weken weg kan gebruiken!

Top 3 vakantietrends voor de zomervakantie 2021

De gebruikelijke vakantiebestemmingen

Veel mensen die eigenlijk afgelopen zomervakantie naar zonnige bestemmingen als Curaçao en Spanje wilden gaan, kregen van de reismaatschappij een voucher. Zij zullen in 2021 over het algemeen alsnog naar hun eerder geboekte bestemming vertrekken en genieten van hun welverdiende (en gewenste) vakantie.

Daarnaast blijven deze vakantiebestemmingen in trek bij nieuwe boekers. Die gaan momenteel toch nog sneller voor het oude en vertrouwde.

Bestemmingen die hierbij passen? De bekende landen als Spanje (inclusief de Canarische Eilanden en Mallorca), Griekenland, Turkije en Curaçao.

Ibiza stad, pisaphotography – Shutterstock

Leren op vakantie

Afgelopen maanden hebben ons bewuster gemaakt van de wereld en onze eigen impact daarop. Onze manier van denken over reizen is daardoor ook enigszins veranderd. We willen meer uit de vakantie halen en zullen dus ook komende zomer kiezen voor een bestemming waar we iets nuttigs uit kunnen halen. Misschien culturele kennis, de zoektocht naar jezelf of bewustwording. En hoewel zon-zee-en-strandvakanties nog altijd populair zijn, is de verwachting dat dit type reis ook meer gaat trekken.

Mooie vakantiebestemmingen die hierbij passen? Ibiza, de Griekse eilanden, Tenerife en een rondreis door Italië (denk aan de streek Toscane, en steden als Rome, Vaticaanstad en Florence)

Dichtbij op vakantie

Corona heeft erin gehakt bij veel mensen. Die voorzichtigheid zie je terug in de boekingen voor komend seizoen: we gaan toch vaker dan normaal in de buurt op vakantie. Gelukkig is hier in de buurt ook veel moois te beleven.

Mooie bestemmingen in de buurt zijn natuurlijk de Benelux zelf, maar als je eventueel wil vliegen: Zuid-Frankrijk, Zwitserland (een verrassing in de zomer!) en Duitsland.

Reizen in de Coronatijd?

We weten niet hoelang we nog te maken hebben met Covid-19. Om die reden is het belangrijk hier nog wel rekening mee te houden bij het boeken van je vakantie. Zoek het liefst een maatschappij uit die met je meedenkt en ervoor zorgt dat de enige échte zorg die je hebt, is dat je paspoort meegaat.

Veel hotels en vluchtmaatschappijen, zoals TUI, hebben gelukkig goede voorzorgsmaatregelen getroffen waardoor je met een gerust hart op vakantie kunt. Denk bijvoorbeeld aan de COVID care service, waarmee TUI je gegarandeerd thuisbrengt – ook bij ziekte – en extra kosten voorkomt. Reist toch een stukje lekkerder!

Wil jij volgend jaar graag op vakantie? Durf je al te boeken? En welke bestemming staat bij jullie hoog op je lijstje om in de zomervakantie van 2021 naartoe te gaan?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Olesya Kuprina – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

11 Replies to “Zomervakantie 2021: de leukste bestemmingen

 1. Nee, wij durven zeker nog niet te boeken. We hadden voor dit jaar een reis naar New York geboekt maar die kon dus helaas niet doorgaan. De reisorganisatie, Doets Reizen, hield ons al die tijd aan het lijntje dat het wel door zou gaan en stuurde steeds betalingsherinneringen. De aanbetaling hadden we al gedaan. Gelukkig hielden we voet bij stuk en wisten ze ons 2,5 week voor vertrek te melden dat de reis in juli toch niet door zou gaan. Ja duhhh…. Helaas kregen we onze aanbetaling niet terug en zitten we met een corona voucher in onze maag waar we nu niets aan hebben. Waardeloos.

 2. LOL, je bent er vroeg bij : ) Maar het is inderdaad wel goed om ruim van te voren te beginnen met een zomervakantie regelen. En zo heb je natuurlijk lekker lang voorpret.

 3. Leuk artikel. Nu boek ik nooit meer ver vooruit. Ik durf al helemaal niet meer op vakantie naar het buitenland. Alhoewel ik een reisfanaat ben houd ik me dit jaar gedeisd. Als de situatie verbeterd ga ik zeker naar Griekenland.

 4. Wij hebben de caravan van mijn ouders gekregen. Die hadden altijd een seizoensplek en we hebben besloten om die plek eerst over te nemen. Een reis verder weg boeken durf ik in deze tijd niet echt. De camping waar we gaan staan is op een half uurtje rijden van ons huis, midden in de natuur! Daar kunnen we dus het hele seizoen lekker van gaan genieten.

 5. oi, zomervakantie, nog niet over nagedacht. Heb wel wat reisjes op de bucketlijst, maar of dat al mogelijk is in 2021. ff afwachten.
  Ik heb nog een paar dagen weg in december op staan. En paar dagen London in het vroege voorjaar van 2021, welke ik nog tegoed heb van afgelopen september. Eerst dar maar eens naar uitkijken 🙂

 6. ik mag niet reizen en het reisje wat dit jaar voor mij wel mocht ging ook niet door naar parijs en ik ben bang dat ik het volgend jaar lichamelijk helemaal niet red. blijf het natuurlijk wel hopen !!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.