zomerstress

Lekker in je vel? June (9) helpt je alsnog aan zomerstress

Zomerstress

Eerlijk gezegd kan ik me niet zo druk maken om komende zomer en een bikini-klaar lijf. Ik ben een jaar geleden bevallen van May en zie het helemaal niet zitten om met die kleintjes het strand op te gaan, dus mijn lichaam is voorlopig nog even bijzaak. Desondanks vind ik het wel altijd leuk om de zomerboekjes door te bladeren. Even kijken naar badpakken en bikini’s; je kan maar weten wat er op de markt wordt aangeboden, toch? Meestal doe ik dat samen met June, helemaal als er ook kinderkleding in staat. Dus tja, heel eerlijk: van zomerstress is er dit jaar weinig sprake.

De nieuwste mode

Die ochtend gedragen de kleintjes zich allebei lekker tegendraads. May heeft totaal geen zin om in haar kinderstoel te zitten en te ontbijten, waarop ze alle kanten op wiebelt. En Rose danst de complete Riverdance op mijn tenen om aandacht te krijgen. De doorgaans energieke June zit in een hoekje van de bank. Ze bladert onverstoorbaar in het nieuwste H&M_boekje. ‘Kijk,’ doorbreekt ze de stilte, ‘dit lijkt me nu echt iets voor jou!’ Terwijl ik nog steeds probeer de sluiting van de kinderstoel dicht te krijgen, kijk ik opzij. Ik zie een mooi gestreept badpakken met openingen aan de zijkant. Zou echt geweldig zijn geweest, twintig kilo geleden. ‘Hm, laat maar, zie dat hij open is aan de zijkant,’ constateert June nu ook, ‘nee dan is het niets.’ Moet ik beledigd zijn? Twijfelend hum ik en klik eindelijk dat stugge ding dicht.

Plussize

Rose en May eten een boterham. Ik geniet even van de stilte. June zoekt nog steeds verder naar iets dat ze mooi vindt. Tevreden meldt ze dan: ‘Deze bikini vind ik mooi.’ Ik ook, ware het niet dat dit de grote matenpagina is. Als ik haar dat vertel is het even stil. ‘Nog groter dan jij?’ flapt ze er dan verbaasd uit. Haar donkere ogen nemen me bijna taxerend op, ze trekt haar wenkbrauwen kort op en bladert dan weer door. Alsof ik de enige ben die totaal niet doorheeft dat ik letterlijk tot de groten der aarde behoor. Een beetje gepikeerd mompel ik nog: ‘Het zal je verbazen, maar er zijn inderdaad vrouwen met grotere maten dan ik.’ Al heeft het weinig nut, want ze hoort het niet meer.

Toch een beetje beledigd

Ik vind het een beetje kinderachtig van mezelf, want ik ga er prat op eerlijkheid te waarderen. Toch steekt het een beetje. Vooral omdat ik, als voorgenomen, toch al zeker drie dagen mijn tussendoortjes consequent liet links liggen, enigszins sportief bezig was én mijn porties avondeten verkleinde. Je ziet er niets van, maar ik was eigenlijk een beetje trots op mezelf. Deze opmerkingen doen dat toch een beetje teniet. Het stomste is dat ik me met mijn maatje 40 echt geen zorgen hoef te maken. Het kan erger, zeg maar. Maar Junes opmerkingen zijn zo direct dat ik me inmiddels minstens honderdvijftig kilo voel. Fijn! Komt die zomerstress alsnog spontaan opzetten…

Heb jij last van zomerstress?
Of vind je het allemaal wel prima zo?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

6 Replies to “Lekker in je vel? June (9) helpt je alsnog aan zomerstress

  1. Haha, ik vind het een geweldig verhaal! Hier same story! Ik ben niet dik, hoogstens een beetje rond, en nee, ik ga niet afvallen, maar gezonder eten en dan glijden die kilo`s vanzelf weg, toch? Nee, ik weet ook niet precies wanneer ze glijden, maar ooit….

  2. Na baby 4 doe ik ook weer verwoede pogingen, momenteel blijf ik helaas al 2-3 maand hangen en ja ook hier zo van de praatgrage kinders!

    1. Volgens mij hoort dat er ook echt bij, dat je dan ineens een paar maanden stilstaat qua gewicht of zelfs iets bijkomt. Wel frustrerend maar andere kant, komt vast wel weer. En je ziet er goed uit hoor!

      Haha het is wel leuk, maar soms ook confronterend hè?

  3. Ik ben ook weer bezig met een poging. Tot nu toe gaat het niet zo lekker. 2 jaar geleden was ik super slank en fit, maar daar is niet zo veel meer van te zien.

    1. Nee na zo’n zwangerschap moet je echt werken voor zo’n slank lichaam. Je vetverdeling lijkt ook verandert waardoor je misschien hetzelfde weegt maar anders oogt (dat had ik althans). Jammer dat je lichaam niet met een vingerknip terug in zijn oude vorm schiet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge