mamaliefde

De zomer van… Linda (Mamaliefde.nl): over Plitvice en Castlefest

In ‘de zomer van…’ vertelt een blogger hoe hij of zij deze zomer gaat invullen. Vandaag vertelt Linda van Mamaliefde.nl over de watervallen bij Plitvice, Castlefest en hun plannen voor de komende zomer. 

De zomer van… Linda!

1. Wie ben je en waar ben je online te vinden?

Ik ben Linda, getrouwd, moeder van twee kinderen (dochter van 5 en zoon van 3) en werk als ondernemer / blogger op Mamaliefde.nl.

Mamaliefde online

2. Hoe breng jij deze zomer door?

Dat is een goede vraag, we zijn in het voorjaar al op vakantie geweest naar Frankrijk en Duitsland. Voor de zomer gaan we wellicht naar Oostenrijk en zelf nog een weekje naar Zweden maar dat is nog niet definitief. De rest van de tijd brengen we lekker thuis door. Even bijkomen van het schooljaar, genieten van het mooie weer en vast ook veel bezoekjes aan het strand omdat dat op dit moment de grote favoriet is.

3. Beschrijf je favoriete zomerdag

Wakker worden omdat je wakker wordt in plaats van de wekker (of de kinderen ;-). Om vervolgens rustig aan op te staan, zomerse kleding aantrekken, kinderen helpen aankleden en naar beneden voor het ontbijt. In de ochtend ga ik er het liefste op uit, al is het maar een bezoek aan een speeltuin. Maar dat we niet de hele dag thuis zitten. Dan ergens picknicken en naar huis waar ze de rest van de middag heerlijk (met water) in de tuin spelen terwijl ik probeer even te werken. ‘s-Avonds eten we lekker buiten en dan is het voor de kinderen alweer tijd om te douchen en naar bed te gaan. Als de kinderen op bed liggen drinken we buiten nog even en grote kans dat er daarna wel weer wat gewerkt moet worden of een film kijken op de tv.

4. Wat is volgens jou de beste vakantiebestemming?

Er zijn heel veel vakantiebestemmingen die heerlijk zijn. Het is fijn als het mooi weer is, je de vrijheid hebt (eigen accommodatie), er een strand (of meer) in de buurt is, bossen en bergen worden ook zeer gewaardeerd en een zwembad zou helemaal luxe zijn. En of dat nu in Kroatië, Portugal of Denemarken is maakt niet uit.

5. Welke zonnebrandcrème gebruik je?

Op dit moment de NIVEA roller, die kunnen de kinderen zelf smeren. Ideaal.

6. Waar zit het beste strand?

Voor ons is dat Kijkduin, daar kan je gratis parkeren, minder druk / toeristisch dan Scheveningen, wel een kleine boulevard waar je wat kan eten en drinken, niet te smal strand maar ook niet dat je ver moet lopen naar de kustlijn en wat speeltoestellen voor de kinderen.

7. Wat is volgens jou de beste manier om af te koelen?

Lekker in de achtertuin, met zonnescherm uit en parasol op, de rest wordt afgeschermd door een boom en dan lekker met water spelen.

8. Hou je vakantie van het bloggen of loopt dat de hele zomer door?

In principe ga ik de hele zomer door, maar als het een dag niet lukt ga ik daar geen probleem van maken.

9. Waar moeten we deze zomer zeker naartoe?

Wij gaan al jaren met veel plezier naar Castlefest, een fantasy festival in de Keukenhof Lisse. Dat duurt drie dagen en is echt heel fijn qua sfeer. Voor volwassenen en kinderen. Ze mogen zich verkleden, kijken hun ogen uit en er is een speciaal kinderprogramma.

10. Wat is je allerbeste herinnering aan de zomer?

Ik vond de vakantie vorig jaar in Karlovac, Kroatië helemaal geweldig. Een vrij onbekende bestemming, nauwelijks toeristen en was echt genieten. Onze zoon heeft het ook nog steeds over de watervallen bij Plitvice en wil daar graag naar terug!

11. Als ik zeg zomer, zeg jij?

Vakantie!
Wat betekent zomer voor jou?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

11 Replies to “De zomer van… Linda (Mamaliefde.nl): over Plitvice en Castlefest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge