Emmy Webkonijn

De zomer van… Emmy (Webkonijn.be) over de tofste uitjes in Brugge

In ‘de zomer van…’ vertelt een blogger hoe hij of zij deze zomer gaat invullen. Vandaag vertelt Emmy van Webkonijn.be over haar liefde voor het strand en de beste evenementen in het Vlaamse Brugge – ook mét kinderen! 

De zomer van… Emmy!

1. Wie ben je en waar ben je online te vinden?

Ik ben Emmy, net 31 jaar geworden. Ik werk als teamlead binnen een IT afdeling. Daarnaast ben ik al de helft van mijn leven samen met mijn man, waarvan 6 getrouwde jaren. Dankzij hem ben ik mama van 1 super zoon van 2,5 jaar, mijn grootste bron van inspiratie voor mijn eigen gedichtenblog.

Webkonijn online

Blog
Facebook
Instagram

2. Hoe breng jij deze zomer door?

De alledaagse kindvriendelijke zomer van webkonijn 🙂

Iets meer dan de helft van de zomer moet ik werken. Een 10-tal dagen breng ik samen met mijn gezinnetje en een bevriend koppel met hun kinderen door in een huisje in Frankrijk. Daar gaan we genieten van de rust, natuur en de vriendschap.

Daarnaast heb ik nog een weekje ingepland voor enkel mijn zoontje en mij (zonder papa dus). Wat we dan precies zullen doen, dat zal het moment en weer wel uitwijzen. Ik zou graag naar een pretpark gaan en eens (liefst meer dan eens) naar de zee!

Verder staan er in de weekends ook al enkele leuke zaken gepland, ik denk aan een pretpark bezoek met de vriendjes, een openluchtconcert in het mooie Brugge (onze thuisstad), leuke fietstochtjes met het gezinnetje …

3. Beschrijf je favoriete zomerdag

Een rustige zomerdag waar we bij het ontwaken reeds de vogeltjes horen fluiten. Met het gezinnetje kunnen genieten van een lekker uitgebreid ontbijt buiten op het terras terwijl de zon al schijnt en daarna heel leuke dingen kunnen doen.

Ik denk ook meteen aan een zwembad, stralende zon, mooie natuur, frisse zelfgemaakte limonades, waterijsjes en vers zomerfruit. Lekker spelen en genieten van al het moois en lekkers dat de zomer te bieden heeft.

Het is misschien niet spectaculair maar die simpele momenten zijn net die momenten die een mens gelukkig maken. Soms hoeft dat niet meer te zijn.

4. Wat is volgens jou de beste vakantiebestemming?

De beste vakantiebestemming ziet er in mijn hoofd helemaal anders uit nu we een kindje hebben.  Vroeger zou ik meteen zeggen: een tropische bestemming met veel natuur en leuke ontdekkingen. Ik denk aan Cuba, Mexico, Afrika … ik denk dat dit wel nog steeds mijn ideaal is, maar dan vooral eens mijn zoontje wat ouder is en kan meegenieten.

Voorlopig zie ik de beste vakantiebestemming als: Heerlijk warm, een leuk zwembad en een locatie waar we niet te lang moeten reizen. Met andere woorden, een locatie waar we met ons 3 optimaal van kunnen genieten. Hier denk ik dan eerder aan een Frankrijk, Spanje ..

5. Welke zonnebrandcrème gebruik je?

Voor ons zoontje gebruiken we Nivea sun factor 50 kids, zo een roller stick want de meeste baby/kinder zonnebrand crème (of zonnecrème zoals we dit hier in België noemen) is moeilijk te smeren. Bij die stick lukt dat prima.

Voor onszelf heb ik altijd een klein busje Nivea sun factor 30 in mijn handtas (andere merken hebben amper kleine busjes). Maar als we op reis gaan of thuis gebruiken we onze favoriet: Hawaiian Tropic

Die hebben we ‘per ongeluk’ leren kennen op reis toen ons busje op was. We kochten deze in een winkeltje van het hotel en ze rook zo heerlijk dat we nu gek zijn erop

6. Waar zit het beste strand?

Moeilijk. Ik hou gewoon van het strand, maar niet om gewoon stil te liggen: dat vind ik behoorlijk saai. Om te wandelen maakt het mij niet echt uit welk strand het is, als het maar een strand is. Maar welk ik nu het beste vind?

Ik twijfel tussen twee stranden waar ik het meest met de ‘natuur’ in contact kwam.

  • Al zou ik niet meer terug gaan naar Egypte, ik vond het daar heel fijn om te kunnen zwemmen in de zee tussen de vissen.
  • In Mexico kon je al vanop het strand bij de zeeschildpadden, dat vond ik ook fenomenaal.

7. Wat is volgens jou de beste manier om af te koelen?

Even naar binnen waar de airco aan is tot je afgekoeld bent. Terwijl je dan toch binnen

bent, kan je lekker nog een dutje doen

8. Hou je vakantie van het bloggen of loopt dat de hele zomer door?

Als we op reis zijn ‘probeer’ ik zoveel mogelijk offline te zijn, met de nadruk op proberen, haha. Wat is dat toch verslavend die smartphone. De leuke momenten komen (als ik ze in gedicht vorm krijg) later dan nog wel eens aan bod. Je kent dat wel, op een inspiratieloos momentje

9. Waar moeten we deze zomer zeker naartoe?

Met kindjes zijn pretparken altijd een goed idee: the places to be voor een dag plezier. Zelf gaan wij deze zomer naar Boudewijn Seapark in Brugge, Plopsa in De Panne en de Efteling. En een goed dierenpark mag ook niet ontbreken.

Maar we hoeven het niet altijd ver te zoeken, want onze stad Brugge biedt ook altijd heel wat leuke zomer evenementen.

Muziekliefhebbers kunnen Brugge bezoeken voor:

Cactusfestival

Volgens the European Festival Association is dit het beste kleine Europese festival. Door OVAM uitgeroepen tot een voorbeeld festival op het gebied van milieu. Ideaal voor jong en oud dankzij de kinderanimatie, prachtige omgeving en internationaal aanbod van zowel artiesten als eten. Als je dit wil meemaken, kan dit in 2017 op 7, 8 en 9 juli.

Feest in ‘t park!

Feest in ‘t Park! is een gratis festival in het Minnewaterpark. Elk jaar kan je op de laatste zaterdag van juni dat elk jaar de laatste zaterdag van juni plaatsvindt. Je vindt er wereldmuziek, eetkraampjes, fairetrade drankjes en heel wat workshop.

Moods festival Brugge

Ook naar jaarlijkse traditie vindt een sfeervol festival plaats in de Brugse binnenstad. Dit telkens de laatste week van juli en de eerste week van augustus. Op dit festival vind je zowel betalende als gratis concerten.

Leuke Brugse evenementen met kindjes

Film aan zee

Elke donderdag in juli en augustus is er op het strand van Zeebrugge een openluchtbioscoop. Drie maal per dag wordt dan een film gespeeld op het grote doek, er zijn films voor jong en oud. Heerlijk tijdens een mooie zomerdag.

Cirque plus

Een Circusfestival vol humor, acrobaten die drie dagen duurt en gratis is. Tijdens een mooie zonnige dag kunnen ouders met hun kinderen, uiteraard ook mensen zonder kinderen, genieten van een sfeervol circus moment.

10. Wat is je allerbeste herinnering aan de zomer?

De zomerperiode is hét moment voor mooie herinneringen. Ik heb er dan ook teveel om op te noemen. Die gaan van verre zonnige reizen, tot barbecues en ontspannende momentjes in de hangmat terwijl hout knettert in de vuurkorf.

11. Als ik zeg zomer zeg, zeg jij?

Zon! Ik hou van de zon <3

En aardbeien, heerlijk zomerfruit! Mnom mnom

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

11 Replies to “De zomer van… Emmy (Webkonijn.be) over de tofste uitjes in Brugge

    1. Het was alvast de moeite hoor, veel leuke dingen te doen. Vroeger trok het ook nooit mijn aandacht, maar met een kindje vind ik een autoreis wel makkelijk (al blijkt hij wel wat wagenziek te zijn :s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge