overhemd

Shoptip | Het perfecte overhemd vind je zo!

Fijne kerst!

Afgelopen kerstdagen hadden we een tafel vol lekkers staan. Van heerlijke rollade met champignonsaus tot wat cherrytomaatjes voor de kleintjes. En met die laatste gezonde snack ging het volledig mis. Ik had mijn favoriete overhemd aan: lichte spijkerstof, een beetje gebleekt. Rose vond dat het wat kleur miste waarschijnlijk, toen ze ontdekte dat het sap uit de tomaatjes alle kanten op spoot als ze erop beet. Het trof doel: mijn hele overhemd zat vol vlekken. Hardnekkig genoeg om er niet meer uit te willen gaan tijdens het wassen. Tijd voor een nieuwe favoriet dus!

Geschiedenis van het overhemd

Misschien wel leuk om te weten: overhemden werden van oudsher gedragen door arbeiders? Het werd destijds ‘boezeroen’ genoemd. Onvoorstelbaar als je bedenkt dat het overhemd tegenwoordig juist een chique uitstraling geeft. Het grappige van een vriendin die historica is, is dat je dit soort weetjes zomaar te horen kan krijgen. Puur omdat ze nieuwsgierig is aangelegd en dan vanuit het niets wil weten waar een alledaags voorwerp of kledingstuk eigenlijk zijn oorsprong heeft. Inmiddels is het overhemd niet meer weg te denken uit de gemiddelde mannenkledingkast en dus ook niet uit die van mij – al bleek het krijgen van kinderen niet best voor mijn voorraad.

Arrow overhemden

Er moest natuurlijk een nieuwe aanvulling komen op mijn garderobe en daarom surfte ik snel naar dé specialist in overhemden: Overhemden.com. Ik kwam bij de shirts van Arrow uit, degelijke en kwalitatief goede Amerikaanse overhemden. Wist je dat de geschiedenis van dit merk terugvoert tot de negentiende eeuw? Toch leuk om weer tegen Merel te kunnen vertellen!

Uiteindelijk koos ik voor wit. Ik vond hem echt heel erg mooi. Bovendien kan je wit met vrijwel alles combineren – behalve met peuters dus. Voorlopig draag ik hem dan ook alleen maar naar evenementen waarbij Rose niet in de buurt is (of kan komen). Het uitzoeken van mijn maat was gelukkig zo gebeurd. Op de website vind je namelijk een maattabel. Boordmaten zijn verkrijgbaar van 37-47 en je hebt de keus uit drie modellen: recht, licht getailleerd en sterk getailleerd. Bijkomend voordeel is dat de overhemden allemaal easy iron of zelfs iron free zijn. Erg prettig!

Mijn nieuwe aanwinst

In alle bescheidenheid moet ik toegeven dat het overhemd als gegoten zit. En als ik het nu niet had gezegd, zou Merel dat wel doen. Toen ik het paste heeft ze het namelijk tot wel drie keer toe herhaald hoe geweldig hij me staat (je zou van minder naast je schoenen gaan lopen). Belangrijker vind ik eigenlijk dat het overhemd echt heel lekker zit. Niet te strak of te los, gewoon goed. Wat mij betreft heb ik mijn nieuwe online overhemdenleverancier gevonden. Bof ik eens even dat ik binnenkort jarig ben!


Dit blog is een samenwerking. Van Overhemden.com mochten we een Arrow overhemd uitzoeken.
In dit artikel schrijft Ro zijn eerlijke bevindingen.

Author: Ro

Ik ben Ro (33), vriend van Merel en (stief)vader van June (11), Rose (3) en May (2). In het dagelijks leven werk ik als uitvoerder voor een grote energiemaatschappij, behalve vrijdag: die dag is voor de kinderen. Zo nu en dan schrijf ik een blog met mijn vaderlijke kijk op opvoeden.

One Reply to “Shoptip | Het perfecte overhemd vind je zo!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge