Zoë & Silos - de Mangrove musical

Zoë & Silos – De Mangrove musical in Burgers Zoo

Zoë & Silos - de Mangrove musical

Van Hoorne Entertainment presenteert deze zomer Zoë & Silos – de Mangrove musical in dierentuin Burgers Zoo te Arnhem. Samen met June bezocht ik het park, waarvan komende vrijdag een uitgebreid verslag verschijnt, en natuurlijk de musical zelf. 

Zoë & Silos

Vorige zomer kon je al kijken naar de musical Deep Ocean Monsters in Burgers Zoo. Daarop verscheen afgelopen april een succesvolle serie bij Telekids. Zoë leert Silos kennen, met wie ze goed bevriend raakt. En meer: de twee worden verliefd op elkaar. Ze werken samen om te zorgen dat Silos als ranger naar Belize kan, waar zijn vader op dat moment ook werkt. En het lukt! In de laatste aflevering krijgt Silos te horen dat hij mag afreizen naar het land in Centraal-Amerika om de dieren te gaan helpen.

Interessant weetje: Burgers Zoo beschermt al 28 jaar een natuurgebied in Belize. 

Zoë & Silos – de Mangrove musical

Het verhaal

De Mangrove musical borduurt voort op de serie. Zoë denkt voor het slapen gaan aan Silos en zou willen dat ze met hem kon meegaan. Niet veel later droomt ze weg. Ze belandt in Belize met haar vriend en leert nieuwe vrienden kennen: een felblauwe morpho vlinder, wenkkrab en de Caribische zeekoe. Met elkaar beleven ze een nieuw avontuur!

Auditorium van het Safari Meeting Centre

Voor mij was het eigenlijk best onverwachts dat het dierenpark zo’n groot auditorium bezit. Het is heel ruim opgezet met comfortabele stoelen. We namen plaats op de voorste rij en konden zo gelukkig alles goed zien. Vanuit het Safari Meeting Centre kan je gemakkelijk bij het naastliggende restaurant komen, waar ook een Meet & Greet met de cast plaatsvindt. Je kan hier bijvoorbeeld een handtekening vragen of op de foto. Ook zijn hier cd’s te koop van Zoë & Silos.

Gelukkig voor de geografisch minder ontwikkelden onder ons (lees: ikzelf) wordt het Safari Meeting Centre overal in Burgers Zoo duidelijk aangegeven met wegwijzers. Ook hangen er voldoende bordjes waarop de musical aangekondigd staat. 

Onze ervaring

Merel

Ik ging er eigenlijk vrij open in. Ik heb weleens iets van de serie voorbij zien komen, maar nog niet zo vaak, omdat de kleintjes er te klein voor zijn en June meestal rond dat tijdstip buiten speelt. Het leek me altijd wel leuk en dat is volgens mij terecht. De musical duurt niet te lang en is daardoor ook zeer geschikt voor kleinere kinderen. Hij is interactief en nodigt de kindjes uit tot meezingen en klappen. Daarnaast leer je over de verschillende dieren.

De Mangrove musical duurt niet heel lang (vooral handig met kleine kinderen: je hoeft ze geen uren te laten stilzitten) en is niet moeilijk te begrijpen. Vooraf krijg je een korte introductie op scherm en dan start het theater op het podium. We hebben het echt naar ons zin gehad en ik vond persoonlijk de wenkkrab erg grappig. Dat zal vast persoonlijk zijn, maar Rotterdams cynisme laat me altijd lachen.

June

Ik vond de musical kort maar krachtig. Ergens vond ik het wel een beetje jammer dat hij niet zo lang duurde, want ik had wel meer willen zien. Er zaten best veel grapjes in en dat was leuk.

Van Hoorne Entertainment

Sinds 2003 produceert Van Hoorne Entertainment verschillende bekende musicals en televisieprogramma’s, zoals Jul & Julia, Brandweerman Sam, Peppa Big, Woezel & Pip en Hans & Grietje. De shows zijn leerzaam en interactief en richten zich bovendien op een totale beleving. Zo kan je kind dankzij de uitgebreide merchandise zelf veranderen in zijn held Brandweerman Sam of een feest der herkenning beleven in de Koninklijke Julianatoren.

Ga jij Zoë & Silos – de Mangrove musical bekijken? En hebben jullie Zoë & Silos op televisie gezien?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Zoë & Silos – De Mangrove musical in Burgers Zoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *