zo-stel-je-perfecte-boxspring-bed-samen

Zo stel je het perfecte boxspring bed samen

Overweeg je om een nieuwe boxspring aan te schaffen? Ga dan voor een boxspring op maat! Op deze manier kun je ieder onderdeel van het bed aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur. In dit artikel lees je hoe je stap voor stap het ideale boxspring bed kunt samenstellen.

Zo stel je het ideale boxspring bed samen

Kies een basis model

Voor dit stappenplan gebruiken we de 3D configurator van Silvano.nl als richtlijn. Met deze online ontwerptool kun je namelijk heel eenvoudig zelf een boxspring samenstellen. (bezoek de website voor meer info) Je begint met het uitkiezen van een basis model. Dit bed zie je vervolgens mee veranderen bij iedere aanpassing.

Bepaal het ideale formaat

Vervolgens is het tijd om het ideale formaat te bepalen. Wil je een één- of tweepersoons bed? Is de standaard lengte van 200 cm lang genoeg of ga je liever voor een grotere variant van 210 of zelfs 220 cm lang? Meet van tevoren de ruimte waar het nieuwe bed komt te staan nauwkeurig op zodat je zeker weet dat het past.

Kies een boxspring bodem

Voordat je op zoek gaat naar een geschikt boxspring matras, heb je de keuze uit verschillende soorten boxspring bodems: een vaste boxspring bodem of een bodem met pocketveren. Verdiep je goed in de verschillen om de bepalen wat de juiste keuze is voor jou.

Lifestyle Original Boxspring bed van Silvano – 3D configurator tool

Bepaal de look van het boxspring bed

Natuurlijk speelt ook het uiterlijk van het bed een grote rol. Kies daarom een kleur en materiaal dat goed past bij de interieurstijl van de slaapkamer. Kijk daarnaast naar de verschillende opties voor de poten, het hoofdbord en voetbord. Op de bovenstaande afbeelding zie je een zelf samengesteld boxspring bed met blauwe bekleding ter inspiratie.

Probeer verschillende matrassen uit

Het uitzoeken van een geschikt boxspring matras is waarschijnlijk de lastigste stap, maar tegelijkertijd ook het belangrijkste. Neem hier dus echt de tijd voor! Bezoek (indien mogelijk) een showroom om verschillende soorten uit te proberen. Een andere optie is om online om persoonlijk advies te vragen.

Koop een comfortabele matrastopper

Het matras wordt nóg comfortabeler door een matrastopper toe te voegen. Ook hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten en materialen. Ga bijvoorbeeld voor een traagschuim topper, een latex topper of een variant met micro pockets.

Verdiep je in de extra’s

Tot slot kun je een aantal extra’s toevoegen. Denk aan bijpassende nachtkastjes of een dekenkist met dezelfde bekleding als het bed. Ook uitstapverlichting en passende hoeslakens voor de matrastopper behoren tot de mogelijkheden.

Heb jij al eens een boxspring bed samengesteld?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *