Eindelijk leren invlechten dankzij de vlechtworkshop van Marlene Roodbol

ZENNER – Samen met June en een vriendinnetje reed ik een tijdje geleden naar Amsterdam voor een workshop invlechten van Zenner. Vandaag laat ik je zien wat we hebben geleerd.  

Merel on tour…

Het was weer zover: ik mocht de auto in om een ritje te maken naar Amsterdam. Dit keer was ik echter tot in de puntjes voorbereid: om 13.45 uur bracht ik de kleintjes naar mijn moeder (let wel: het event begon om 16.00 uur en het is een ruim uur rijden!) en om 14.05 vroeg ik June en haar vriendinnetje om zich klaar te gaan maken. We vertrokken (ja, echt) voor 14.30 uur. Dat betekent dat we dus meer dan anderhalf uur de tijd hadden én weggingen op een moment dat er geen file staat.

En toch presteerde ik het te laat te komen. Het is ongelooflijk! Hoe krijg ik het toch telkens voor elkaar? We hadden de weg gevonden en stonden zelfs een kwartier voor 16.00 uur tegenover make-upschool Art of Colors. Sterker nog, ik was verkeerd gereden en nog waren we een kwartier te vroeg. Maar dit keer was het de parkeermeter die onvindbaar leek. Het is gewoon niet aan mij besteed om op tijd te komen, vermoed ik. Misschien volgende keer maar gewoon meteen een overnachting boeken in Amsterdam 😉

Invlechten met Zenner (en FS Agency)

Maar goed, ik schrijf deze blog natuurlijk niet om voor de zoveelste keer te benadrukken hoe onwijs slecht ik ben in het vinden van de weg. Dat weten we inmiddels wel. En dat ik regelmatig pech heb met onverwachte files ook. Het draaide vandaag vooral om onze workshop vlechten. FS Agency organiseerde in samenwerking met Zenner een fantastisch evenement dat tot in de puntjes verzorgd was. Allemaal ter ere van de nieuwste collectie Zenner Winterqueen. En die is echt fantastisch, kijk vooral ook even beneden op de foto! 

Leren invlechten

We kregen wat te drinken, zagen wat de bedoeling was en mochten toen zelf aan de slag. Ideaal, zo’n hoge stoel en spiegel om mee te werken. Wil ik thuis ook wel! Na een minuut of tien stuntelen, kwam Marlene Roodbol voorbij en hielp me gelukkig een handje. Voor het eerst in mijn leven begreep ik waarom mijn invlechten er altijd zo slordig uitzien en die van anderen zo strak. Nadat mijn gebrek aan techniek verholpen was, begon het écht ergens op te lijken.

Princess Braids

Ik maakte bij June Princess Braids. Hoe? Eigenlijk is het vrij simpel:

  • Je verdeelt het haar in twee helften
  • Maakt links een invlecht
  • Rechts een normale vlecht
  • Dan draai je de rechtervlecht als het ware op het hoofd en steekt hem (door de invlecht heen) vast met een schuifspeldje. Daar moet je trouwens niet per ongeluk je velletje tussen laten komen, want dat doet PIJN! #truestory 
  • En vervolgens draai je de andere vlecht boven of onderlangs en die schuif je ook vast.

Kind kan de was doen! Om het af te maken gebruikten we de Zenner swirls. Dit zijn een soort diamantjes die je heel makkelijk in het haar draait. Helemaal niet duur ook, maar wel fantastisch en zeker voor kerst.

Invlecht en knot

Daarna was June aan de beurt om haar vriendinnetje te gaan vlechten. Ze kreeg van alle kanten complimenten. Ik besefte hoe bijzonder het eigenlijk is wat ze doet. Aan de andere kant weet ik niet beter. Als zesjarige stond ze eigenwijs voor me en meldde me dat ze vanaf dat moment zelf haar haren ging doen. En zo geschiedde. Want waar ik dus tot vandaag stond te stuntelen met invlechten, vlecht zij met gemak twee boxer braids in.

Bubbels op woensdag

Halverwege kreeg ik een heerlijk glas champagne in handen en schoot direct in mijn relax-stand. Echt, als dit werken is, dan mag het van mij elke dag wel zo gaan. Ook het voordeel aan iets doen met oudere meiden: die hoef je niet constant bij de hand te houden, maar kunnen ook zelf aan de slag. Ik kon op afstand genieten van de rust en twee vrolijke dames die lekker aan het tutten waren. Op het laatst mocht ik nog even helpen met de knot en toen waren ze allebei klaar.

Goodiebag

Het eindresultaat mag er zijn! Bij vertrek kregen we nog een bomvolle goodiebag mee van Zenner, vol fantastische producten. Van een diadeem met kroontje tot handige speldjes en nog meer van die haardiamantjes. En als klap op de vuurpijl nog twee handige boekjes. Eentje van Marlene Roodbol met uitleg over hoe je de mooiste vlechten maakt (echt een aanwinst als je dochters hebt!), de ander vol inspiratie met Zenner producten. Ik heb weer wat te doen!

Ik mocht nog een keer

June vond mijn resultaat zo goed, dat ik zelfs nog eens mocht. Met het kerstdiner op school kon ik nog eens aan de slag en maakte een ingevlochten knot. Ik overtrof mijn eigen verwachtingen zowaar én die van mijn oudste dochter.

Hoe vind jij het eindresultaat geworden?

 

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

One thought on “Eindelijk leren invlechten dankzij de vlechtworkshop van Marlene Roodbol

  1. Was echt heel leuk het evenement! E kijkt steeds in het boekje wat ze graag zou willen in haar haren en dan mag ik m’n ding doen. Zij kiest de versiering uit en samen slagen we. Toch fijn met zo’n kleuter.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten