zelfzorg tag beebs and moms

Zelfzorg Tag | Hoe goed zorg ik voor mezelf?

zelfzorg tag beebs and moms

In de Zelfzorg Tag vertel ik aan de hand van zeven verschillende vragen hoe goed ik voor mezelf zorg. Hoe staan jullie ervoor? Laat het me weten in de comments!

Wat is de Zelfzorg Tag?

Als coach weet Kimberly als geen ander hoe druk we het soms hebben en hoe lastig het weleens is echt een balans te vinden en alle ballen in de lucht te houden. Ze bedacht daarom de Zelfzorg Tag. Zeven verschillende vragen dus over het zorgen voor jezelf. Ik ben benieuwd hoe jij ervoor staat! Laat je het me weten in de comments?

Zelfzorg Tag Q&A

Hoe vaak per week neem jij een moment voor jezelf?

Eigenlijk elke dag wel. Voorheen was het veel minder vaak, maar sinds ik het boek Brain Balance las, let ik hier veel bewuster op. De ene keer is het natuurlijk langer dan de andere keer. Soms neem ik me voor nog even te Netflixen en dan beland ik uiteindelijk per ongeluk toch weer in mijn Instagram timeline. Maar over het algemeen lukt het redelijk.

Waar laad jij nou echt van op?

Verschillende dingen:

 • Lezen voor het slapengaan (al zijn er ook geregeld dagen bij dat ik erin begin en na een kwartiertje al op het boek lig te slapen)
 • Alleen thuis zijn en gewoon even genieten van de stilte
 • Iets lekkers eten waar alleen ik van hou (bijvoorbeeld tortellini met bolognesesaus, dat vindt de rest niks maar ik echt heerlijk)

Ik kan wat dat betreft denk ik wel goed op mezelf zijn en heb daar soms ook echt behoefte aan. Door de jaren heen leerde ik dat het voor mij als introvert een manier is om op te laden, waar een extravert juist liever anderen opzoekt. Dat is ook wel het voordeel aan ouder worden, wat mij betreft. Je geeft iets gemakkelijker toe aan waar jij behoefte aan hebt.

Investeer jij in jezelf?

Ja, al behoeft dat wat uitleg. Ik heb namelijk weinig materialistische zaken nodig om gelukkig te zijn. Maar ik zet geld apart en zodra ik iets nodig heb, koop ik het gelijk. Op die manier investeer ik in mezelf. Daarvan gaat per saldo trouwens het meeste geld naar de kapper en mijn parfum (Jean Paul Gaultier Classique).

Een andere manier van investeren is eten. Zo zie ik het halen van bijvoorbeeld goede biefstuk bij AH als een klein cadeautje aan mezelf. De liefde van deze vrouw gaat namelijk zeker door de maag en daar mag best wat geld, tijd en liefde aan worden besteed 🙂 Andere investeringen zitten vooral in het bedrijf: cursussen, nieuwe lay-out voor de website.

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

Qua uiterlijk mijn groene ogen. Als ik anderen mag geloven, kan je aan de intensiteit van het groen zien hoe ik me voel. Toch grappig! Verder ben ik blij met mijn vrouwelijke vormen en de kuiltjes in mijn wangen.

Innerlijk gezien ben ik blij met mijn doorzettingsvermogen, bedachtzaamheid, open houding naar anderen toe en empathische vermogen. Bovendien ben ik volgens mij best zelfbewust en geloof ik in mezelf. Vroeger zou ik dit nooit durven zeggen, uit angst arrogant gevonden te worden. Tegenwoordig weet ik dat ik niet alleen mindere kanten heb, maar ook positieve. En er is niks mis mee om dat ook te durven benoemen.

Wat wil jij graag dit jaar eens doen?

Een paar dingen:

 • Korte reis maken met mijn oudste dochter
 • Goed vakantie vieren
 • Een overnachting boeken in een hotel voor mezelf (wat ik waarschijnlijk komende voorjaarsvakantie ga doen)

Als je erop uit gaat, doe je dat dan het liefste alleen of met iemand?

Wisselend. Het kan heerlijk zijn om lekker uit eten te gaan met Ro of goede vriendinnen, maar soms is het ook fijn om iets in je eentje te ondernemen. Denk dat het belangrijkste is dat je hierin je gevoel volgt en je niet ongemakkelijk voelt als je alleen op pad gaat. Tegelijkertijd kan het natuurlijk ook enorm veel energie geven om juist met anderen te zijn. Zeker als je even wat minder in je vel zit. Zij kunnen je net de boost geven die je dan nodig hebt!

Hoe laat ga jij ‘s avonds naar bed?

Gemiddeld rond 22.00 uur. Ik slaap echter vaak pas anderhalf uur later. Soms vanwege het lezen, een andere keer door Netflix of Instagram. Eigenlijk zou het beter zijn om wel wat eerder te gaan slapen. Ik merk toch hoeveel verschil dat de volgende dag maakt.

Vragen van de zelfzorg tag

 1. Hoe vaak per week neem jij een moment voor jezelf?
 2. Waar laad jij nou echt van op?
 3. Investeer jij in jezelf?
 4. Wat vind jij het mooiste aan jezelf?
 5. Wat wil jij graag dit jaar eens doen?
 6. Als je erop uit gaat, doe je dat dan het liefste alleen of met iemand?
 7. Hoe laat ga jij ‘s avonds naar bed?

Neem je de zelfzorg tag over? Vergeet dan niet te linken naar Kimberly! En ik ben heel benieuwd naar jullie: wat vind jij mooi aan jezelf?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, WAYHOME Studio – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *