zelf kruidnootjes bakken recept

Zelf kruidnootjes bakken | Het lekkerste recept voor kinderen

ZELF KRUIDNOOTJES BAKKEN – In de Sinterklaasperiode zijn er twee soorten snoepgoed niet uit ons huis te denken: kruidnootjes en chocola (soms in combinatie).  Daarom is zelf kruidnootjes bakken het leukste dat er is! Vandaag geef ik het lekkerste recept én een handige tip om te gebruiken als je wacht tot de oven klaar is. Weten wat dat is? Lees snel verder! 

Notoire snoepkont

Het mag geen geheim zijn dat ik graag iets te snoepen heb tijdens het bloggen. In de decembermaanden kan ik natuurlijk mijn lol op: de verleidingen liggen overal op de loer en mijn ruggengraat blijkt op vakantie zodra ik kruidnootjes in de schappen zie liggen. Helaas (of gelukkig) voor mij ben ik niet de enige. Niemand kan er hier vanaf blijven.

De enige oplossing om onze voorraad aan te vullen? Zelf kruidnootjes bakken! Dan kan je bovendien de illusie koesteren dat je tijdens het bakken alvast wat calorieën verbrandt. Of niet, maar dat is dan weer gunstig voor je goede voornemensEen kleine tip vooraf: laat ze niet te lang liggen in de oven, anders kan je strooigoed zomaar iemand de tanden kosten.

Zelf kruidnootjes bakken

Benodigdheden

250 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram zachte boter
125 gram bruine basterdsuiker
3 eetlepels melk
2 eetlepels speculaaskruiden

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Kneed de ingrediënten tot een soepel deeg
  3. Maak kleine balletjes van het deeg
  4. Leg ze op een bakplaat
  5. Bak ze 15-20 minuten in de oven

Kind kan de was doen, toch? Zo simpel dat het bijna niet kan mislukken en dus ideaal om te doen met kleine kinderen. Moeten ze alleen niet stiekem al het deeg naar binnen werken, anders hebben we helemaal geen kruidnootjes meer over – ze hebben uiteindelijk toch ook mijn genen…

Geen zin om allerlei ingrediënten apart te kopen?

Dat kan natuurlijk ook. Je hebt immers weinig aan een potje speculaaskruiden als je die daarna nooit meer gebruikt. Gelukkig heeft Hema daarvoor een heel handige oplossing! Een glazen pot met de afgepaste ingrediënten. Ook leuk om cadeau te doen!

Wat doe je als de kruidnootjes in de oven zitten?

Je kan natuurlijk een spelletje doen in de tussentijd. Maar hoe fantastisch zou het zijn als de kinderen kunnen sms’en of bellen met Sinterklaas? Lees Linda’s blog op Go or No Go en ze vertelt je precies wat je daarvoor moet doen. Superhandig en houdt de kinderen lekker bezig, terwijl jij de keuken opruimt. Of gewoon even lekker onderuit zakt met een boek 😉

Sfeer in huis

En wil je nog meer sfeer in huis of de Sintstemming een extra boost geven nadat je kinderen met Sinterklaas hebben gebeld? Zet dan vooral eens deze fantastische cd van Bert en Ernie op! Misschien wat jeugdsentiment voor jou en lekker lachen voor de kinderen. Kijk alleen wel een beetje uit met het nummer Pepernoten en appels, voor je daar rond Pasen nog mee in je hoofd zit 😉 Dan vliegt de tijd voorbij en kan je lekker gaan genieten!

Ga jij dit jaar zelf kruidnootjes bakken?

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Deze blog bevat een affiliate link. Meer informatie hierover vind je in mijn Disclaimer

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

9 Replies to “Zelf kruidnootjes bakken | Het lekkerste recept voor kinderen

    1. Ja, zelfgemaakte kruidnoten zijn heerlijk en kinderen vinden het fantastisch. Win-win, helemaal als je ‘s avonds tv kijkt en iets te snacken zoekt haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge