Youtube filmpjes

30dayblogchallengeNL 28 | De 6 beste YouTube filmpjes aller tijden

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag: zes leuke YouTube filmpjes (officieel vijf, maar kon niet kiezen). 

Lekker luchtig! Ik zal niemand plagen met De Witte Chocoladesong, Kleiner Hai of De Achtbaan, want die liedjes heb je na een uur wel gehad (ze blijven nogal hangen). Bovendien ben ik inmiddels in de fase dat ik dit soort leedvermaak eigenlijk ook een beetje zielig vind voor de betrokkenen. Zelfs als ze die filmpjes uit eigen beweging op YouTube hebben gezet. Daarom vandaag vijf verschillende filmpjes waar ik blij van word.

Bob Ross

Dit is waarschijnlijk een generatie-dingetje, wie kent niet Van Dyke Brown of ‘up here a tiny little tree’. Echt dé aanrader voor wanneer je niet lekker in je vel zit, melancholisch verlangt naar vroeger of gewoon geen zin hebt in nadenken. Je vervalt van schrik (‘Oh nee, nu verpest hij alles’) in verwondering (‘hoe doet ‘ie het toch?’) en tegelijkertijd geeft hij je het idee dat jij dit ook prima kunt. Dit alles begeleid door een rustgevende stem, maakt een ideaal voortkabbelend filmpje.

Debiteuren, crediteuren

Nog eentje uit de oude doos. Persoonlijk vind ik het geniale humor, helemaal omdat het zo herkenbaar is. De flauwe grappen, het zuidelijk accent en de wat suffe kleding… Kijk zelf maar!

James Corden & Justin Bieber

Wat mij betreft een onderschatte artiest en verrassend grappig, die Justin Bieber. Ik vind alle carpool karaokes leuk, maar dit is wel mijn favoriet:

Lip sync battle

Dit was volgens mij de beste aflevering ooit. Even van een heel ander kaliber trouwens, het gaat er op het podium verrassend aan toe. Ik moest kiezen tussen Channings vertolking van Frozen (die sneeuwvlokjes zijn hilarisch, echt een aanrader!) en deze. Wat mij betreft is het zijn vrouw gelukt een fantastische vertolking te geven van de bekendste scène uit Magic Mike. Kijk zelf maar:

Dansjes uitbeelden

Niet iedereen weet het, maar ik ben een kei in het uitbeelden van songteksten. Toch blijkt hier ook weer baas boven baas te zijn:

Speciale entree

Maar goed, ik kon niet kiezen dus ik heb er nog twee voor jullie. Onder andere dit filmpje met Will Smith die maar niet tevreden is over zijn opkomst in de Tonight Show van Jimmy Fallon.

 

Kom maar door, wat zijn jouw favoriete Youtube filmpjes?

Author: Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (4) en May (3).

4 Replies to “30dayblogchallengeNL 28 | De 6 beste YouTube filmpjes aller tijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge