Yogitea

Gezondheid | Mijn natuurlijke levenscyclus in balans met YogiTea Femme?

YOGITEA FEMME – Na afloop van de workshop Strala Yoga van afgelopen woensdag kregen we een bomvolle goodiebag mee. Komende dagen zal ik jullie stuk voor stuk laten zien welke producten hierin zaten en hoe ze bevallen. Vandaag de kruidenthee van YogiTea Femme.

Theeleut?

Ja, ik hou van thee. Niet per se elke dag of in de zomer -hoewel het dan juist heel goed voor je schijnt te zijn- maar gooi er een herfststorm of winterse kou tegenaan en ik vind niets leuker dan op de bank kruipen met een plaid, goed boek en kop thee. In de goodiebag van vorige week zat onderstaande kruidenthee. Het ruikt zoals het smaakt; of dit positief is of niet, vertel ik jullie straks!

yogitea

Een behoorlijk zweempje gember

Ik hoef mijn neus niet dichtbij te houden; zodra het zakje opengaat, komt me een interessante geurexplosie tegemoet. Voor iemand die het doorgaans houdt bij ordinair groen of rooibos een heel nieuwe ervaring dus. Ik ruik een zweempje de scherpe gember met een vleugje kaneel. Eenmaal in mijn glas blijft de kleur steken op een soort lichtgroen/geel. De smaak is prima. De gember blijkt gelukkig subtiel aanwezig. Ik proef eigenlijk precies wat ik net rook: uitgesproken, kruidige smaken. Ik vermoed daarom dat iedereen die dol is op kruidenthee dit zeker kan waarderen.

YogiTea

De link tussen de theesoort en yoga hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen. Maar wat maakt YogiTea zo speciaal?

YOGI TEA® heeft zijn wortels in de 3.000 jaar oude Indische wijsheidsleer van de ayurveda, de leer van de balans van lichaam, geest en ziel. Pas in de jaren zestig van de vorige eeuw verspreidden yoga en ayurveda zich vanuit India over de gehele wereld. Yogi Bhajan, meester van de kundalini yoga, was een wegbereider van deze allesomvattende yogische levensstijl, die het mensen mogelijk maakt gelukkig, gezond en bewust te leven.

(…)

Deze unieke, op een origineel recept van Yogi Bhajan gebaseerde ayurvedische theemelange uit kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zwarte peper werd in Europa voor het eerst in de jaren zeventig en vanaf 1987 officieel onder de merknaam YOGI TEE® aangeboden. Tegenwoordig weten mensen van over de gehele wereld de bijzondere smaken te waarderen van meer dan 80 geselecteerde kruiden en specerijen uit gecontroleerde biologische teelt, die de 44 verschillende soorten YOGI TEA® een uniek aroma verschaffen en met hun weldadige werking de levensvreugde en vitaliteit bevorderen.

(bron: YogiTea over thee)

Best bijzonder toch?

YogiTea Femme

We kregen de theesoort die speciaal gecreëerd is voor vrouwen. ‘Diepe compassie’ zou de smaak moeten omschrijven en de combinatie van kruiden en specerijen zouden je natuurlijke levenscyclus weer terug in balans moeten brengen. Of dat daadwerkelijk gebeurt, weet ik niet. Ik voelde me na het drinken van de thee niet anders dan normaal, maar wie weet was ik al gigantisch in balans. Om het effect te vergroten kun je yogaoefeningen doen om je levensader te strekken. Misschien zo maar eens proberen!

Kosten?

Deze biologische thee kost € 2,47 per pakje, heel schappelijk dus. Je kunt hem kopen bij reformwinkels.

Is de YogiTea Femme iets voor jou?

Author: Merel

Ik ben Merel. Samen met Ro zorg ik voor onze drie meisjes (11, 3 en 2 jaar): kleine eigengereide dametjes, die ons veel leren. Ik blog bijna dagelijks over ons leven, het ouderschap en de liefde. En omdat we hier in optima forma van een temperamentvol gezin genieten, ligt de inspiratie regelmatig letterlijk voor mijn voeten – al dan niet dramatisch schreeuwend omdat we de eierkoek verkeerd sneden. Dat maakt het bij ons thuis in elk geval nooit saai. Al zal onze bijna-puberende oudste daar wel een andere mening over hebben…

2 Replies to “Gezondheid | Mijn natuurlijke levenscyclus in balans met YogiTea Femme?

  1. Klinkt lekker!!
    Ik zou ook graag yoga willen doen. Toch maar eens in verdiepen of dat hier in de buurt wordt gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge