winterpicknick

Alles wat je nodig hebt voor een leuke winterpicknick *

winterpicknick

De zomer mag dan wel voorbij zijn, winterjassen kunnen weer uit de kast en de verwarming staat inmiddels vol aan, maar dat betekent niet dat er niet meer gepicknickt kan worden. Want zet er het woord ‘winter’ voor en je kunt de mand weer in gaan pakken.

Winterpicknick

Zo’n winterpicknick vraagt misschien net wel even wat meer voorbereiding dan een zomerse picknick. Warm blijven is belangrijk, dus zorg er ook voor dat iedereen goed aangekleed is. Met kinderen is het wel zo handig om nog een extra warme broek mee te nemen voor het geval het een modderige aangelegenheid wordt. Een dikke maillot of legging onder de broek doet wonderen tegen de kou. En skikleding is helemaal goed wanneer het erg koud is.

Dat warme aankleden geldt ook zeker voor je handen. Daar denk je misschien niet zo snel aan, maar het is toch erg belangrijk. Wil je het eten of drinken toch beter vast kunnen pakken, kijk dan naar vingerloze handschoenen. Dat scheelt toch weer een beetje.

Wat heb je nodig voor een winterse picknick?

Isolerende tassen en flessen

Waar je tijdens een zomerpicknick nog lekker op de grond kan gaan zitten, moet je bij een winterpicknick toch zorgen voor waterdichte dekens of neem stoeltjes mee. Wat wel weer fijn is in de winter, is dat de koeltas thuisgelaten kan worden, maar in het geval van warm eten is een isolerende tas wel weer handig. Een thermosfles is ook een must voor de warme chocolademelk voor de kinderen.

Drinken tijdens een winterpicknick

De volwassenen gaan waarschijnlijk liever voor een verwarmende wijn. Tijd dus om wijn te kopen. Een glas rode, bijvoorbeeld Italiaanse wijn, werkt verwarmend en past goed bij het winterse tafereeltje.

Lekkere hapjes

Wat eten betreft zijn er verschillende mogelijkheden. Van koude hapjes tot warme hapjes en van een van te voren bereidde stoofschotel tot een winterbarbecue. Bij warm eten is het belangrijk het eten goed warm te houden totdat je gaat eten of je moet zorgen dat je iets meeneemt om het op te kunnen warmen. Op sommige plekken mag je ook een kampvuur maken. Dan is het leuk om worstjes mee te nemen en die boven het vuur te roosteren.

Servies en overige

Naast borden, bestek en glazen is het bij een winterpicknick ook wel fijn om voor de zekerheid een paraplu mee te nemen. Je weet maar nooit wanneer het toch gaat regenen of er heel misschien sneeuw gaat vallen. En wil je het extra knus maken tijdens de picknick? Neem dan glazen potjes en waxinelichtjes mee zodat je wat extra sfeer kunt creëren.

Heb jij weleens een picknick gedaan in de winter?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, Jacob Lund – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *