Speciaal voor koukleumen | 9 musthaves voor de winter

musthaves voor de winter

Ben je ook niet zo dol op de winterse kou? Dan zit je hier goed. Want hoewel ik best de voordelen kan inzien van samen wegkruipen onder een dik dekentje, zijn er nog meer musthaves voor de winter die iedereen zou moeten hebben. Lees je mee? 

De winter en ik zijn geen heel dikke vrienden

De winter en ik hebben een haat-liefdeverhouding met elkaar. Zo hou ik van de feestdagen, die winterse frisse lucht en als het even kan een dikke laag sneeuw. Tegelijkertijd kan ik ongelooflijk knorrig worden als ik buiten kijk en zie dat ik moet krabben of wanneer ik vroeg moet opstaan en geen afstand wil doen van mijn warme dekbed omdat de wintertijd alle licht uit de dagen haalt (gevoelsmatig althans).

Vrijwillig bewegen buitenshuis is niet mijn hobby zeg maar, zeker niet als het van dat vieze regenachtige net-niet-weer is en ik een fikse verkoudheid te pakken heb. Nou ja, ik kan hier een klaagblog van maken, maar dat is zeker mijn bedoeling niet! Ik ga vandaag vertellen welke 9 musthaves ik elke winter nodig heb om er toch een feestje van te maken.

9 musthaves voor de winter

Kilo’s theezakjes

Dit seizoen drink ik veel vaker thee dan anders. Liters rooibosthee gaan erdoorheen, soms (zoals op dit moment) met een lepeltje honing om mijn zere keel te verzachten. Inmiddels willen ook de kleintjes een kopje om met mama of papa te kunnen theeleuten, dus vandaar de kilo’s: ze zijn niet aan te slepen! Zo’n warme kop thee in handen, een plaid over je heen en dan blijkt die viezige regenbui buiten onmisbaar voor die aangename, knusse sfeer.

Een goede plaid of deken

Echt, investeren is profiteren! We kregen een paar jaar terug met de feestdagen van mijn ouders dikke plaids van de Bijenkorf, gevoerd met teddy. Weliswaar geen goedkope, maar ze waren hun geld meer dan waard volgens deze zeer tevreden gebruiker. Voordeel is dat je minder hoog hoeft te stoken (beter voor het milieu!). Bovendien scheelt het je omgeving in geklaag.

Stamppot zuurkool

Voor mij is de winter geen winter als ik geen zuurkool heb gegeten. Echt, alle andere winterse kost kan me gestolen worden (denk aan erwtensoep, peen en uien, boerenkool), maar die zuurkool komt gelijk op tafel zodra de R weer in de maand zit. En als het even kan veel vaker! Jammer dat de rest van het gezin hier anders over denkt…

Fijne gezichtscrème

Net als mijn lippen is ook de huid van mijn gezicht ‘s winters droger dan in de zomer. Ik ga de deur daarom niet uit zonder een fijne crème op mijn gezicht. Sinds kort gebruik ik hiervoor een combinatie van Dermasence en Bio-Oil. De crème van Dermasence vormt een soort barrière op je huid waardoor je vocht minder verliest. De olie houdt mijn huid lekker zacht en soepel.

Schema

Waar ik het ‘s zomers heerlijk vind om een beetje laissez-faire door het leven te gaan, vind ik het in de winter prettig om mijn dagen strak te plannen. Zeker tijdens schoolvakanties en andere dagen waarop we met zijn allen binnen (op elkaars lip) zitten. Lekker bakken, knutselen, dierentuin en filmochtendjes!

Kaarsen

De branderige geur, warmte die het uitstraalt en de flikkerende vlammetjes vind ik altijd zo fijn in huis. Nu staat er momenteel weinig te branden in huis met twee nieuwsgierig kleintjes, maar straks als ze wat groter zijn gaan de kaarsen weer gewoon lekker aan. Maakt de winter net iets gezelliger.

Waterdichte laarzen of snowboots

Je weet het maar nooit. Stel dat het gaat sneeuwen, dan wil ik wel met de kinderen naar buiten! Dus daarom staat er al een paar jaar een stel moonboots in de schuur te versloffen (bijna antiek: ik kocht ze in 1999). Maar goed, beter zo dan een sneeuwpop moeten bouwen op je waterdoorlatende gympies!

Een lange jas

Jaren geleden was het mode om een extreem korte winterjas te dragen. Inmiddels kijk ik niet meer naar mode, maar naar gemak en comfort. Liever een jas tot mijn knieën die misschien niet hip is, maar wel warm. En dat geldt natuurlijk ook voor het aanschaffen van een goede muts, handschoenen en dikke sjaal. ‘Op kou kun je je kleden,’ zeggen ze niet voor niks.

Last but not least: een goede lipbalm

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar kou heeft geen best effect op mijn lichaam. Mijn lippen voelen droog aan als ik niets gebruik. Zelf gebruik ik graag de lippenbalsem van Dr. Leenarts, die het Huid Allergie Keurmerk heeft gekregen van het Huidfonds. Zoals alle producten uit deze lijn (ik schreef al eens een review over twee huidverzorgingsproducten) is ook de lipbalm vrij van parabenen, wolalcoholen en geurstoffen. Al na een paar dagen zie je het effect en voor slechts € 3,95 heb je hem al in huis!

Wat zijn volgens jou dé musthaves voor de winter?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Voor deze blog kreeg ik een product toegestuurd.

De foto bij deze blog is afkomstig van Shutterstock.

About Commerciële redactie

Onze commerciële redactie zoekt voor je uit wat je moet weten op het gebied van tof speelgoed, de leukste kledingtrends van het moment en bijvoorbeeld welke bioscoopfilms zeker de moeite waard zijn!

19 thoughts on “Speciaal voor koukleumen | 9 musthaves voor de winter

 1. Eerlijk gezegd ben ik helemaal niet dol op de winter! Geef mij maar de zomer lekker naar buiten, buiten eten etc. I love it!
  Wat ik wel lekker vind als het in de winter heel koud is maar de zon schijnt, helaas is dat niet zo heel erg vaak.
  Wat voor mij echt bij de winter hoort is stampot.. Maakt niet uit watvoor stampot ik vind alles lekker 🙂

  1. Ja, vind ik inderdaad ook heel fijn: lekker winters koud, ijs of sneeuw en dan die felle zon… Wintersport kan ik ook enorm van genieten, net als zuurkoolstamppot. Maar verder hou ik net als jij meer van de zomer ja! Of de lente, die eerste zonnige dagen van het jaar 🙂

 2. Nee, niet echt al kan ik ook genieten van zuurkool wat ik zo lekker vind en heerlijke geurkaarsjes aan doen. Op de bank met een lekker warm dekentje! Maar ik heb liever de zomer heerlijk buiten eten en langer van de dag genieten.

 3. Af en toe kan ik van de winter genieten maar de laatste tijd heb ik het alleen maar mega koud, dan lig ik het liefst warm in bad of onder een dekentje op de bank!

  1. Snap het, heeft denk ik ook met je schildklier te maken? Vervelend in elk geval. En die dekentjes zijn hier niet aan te slepen, soms zit ik onder drie tegelijk!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten