Home » Shoppen » Spelen » Speelgoed van het jaar 2019: dit zijn de winnaars!

Speelgoed van het jaar 2019: dit zijn de winnaars!

Na de opening van de Speelgoed van het Jaar verkiezing, editie 2019 in Loosdrecht, werden de winnaars onder leiding van Chazia Mourali bekend gemaakt. In dit artikel lees je alles over de genomineerden van 2019 en natuurlijk de uiteindelijke winnaars!

Opening Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2019 door Kim Kötter

Zie jij ook door de (speelgoed)bomen het bos niet meer? Dan is de Speelgoed van het Jaar verkiezing speciaal voor jou. Om overzichtelijk te maken welk speelgoed er afgelopen jaar op de markt verscheen én wat nu echt leuk is, kan je dit jaar stemmen op de grote favorieten. Onderstaand een overzicht van alle genomineerden en (na 6 november) de winnaars. Heb jij al gestemd?

Ger Ramakers over het belang van spelen

De genomineerden voor de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2019

0 t/m 3 jaar

Zoomizooz Klim Verken Boom (VTech)

Speciaal geschikt voor de Zoomizooz poppetjes die in de boom kunnen ‘klimmen’ en verkennen. Inclusief liedjes, zinnetjes en goed voor de fijne motoriek.

Codi, Mijn RoboDino (VTech)

Door verschillende stekels op de rug van deze dino te plaatsen, combineer je muziek, gevoel en karakter. Ook kan hij dansen. Kinderen leren met dit speelgoed inzicht krijgen in oorzaak en gevolg.

Brain Train (Smart)

Smart Games zijn gericht op het trainen van je hersenen, zo ook de Brain Train voor de allerkleinsten. Alles moet op de juiste volgorde zitten voor de trein kan vertrekken.

4 & 5 jaar

Cubby de Beer (Hasbro)

FurReal Friend Cubby was topfavoriet bij onze beide dochters. Hij is zacht, enorm knuffelbaar en ik zag bij allebei dat ze heel zorgzaam voor hem waren. Als het even had gekund, zouden ze hem mee naar huis genomen hebben.

Bob Bilnaad (Hasbro)

Een redelijk bekend concept: Bob Bilnaad is een loodgieter die hard aan het werk is. De spelers mogen om beurten een stuk gereedschap aan zijn riem hangen. Maar pas op: is het te veel? Dan spettert hij je nat!

Smart Farmer (Smart)

Op basis van logisch inzicht moet je voor elkaar zien te krijgen dat iedere diersoort een eigen drinkbak en weide heeft. Het spel heeft verschillende niveaus zodat het steeds uitdagender wordt.

Crocs’ Socks (BS Toys)

Bij Crocs’ Socks moet je aan de hand van kaartjes zoeken naar de ontbrekende sok van de krokodil. Wie het eerst zijn plopper op de sok zet, wint de kaart. Welke speler heeft de meeste sokken verzameld aan het eind? Goed om te oefenen met links en rechts. Daarbij gaat het natuurlijk ook om reactievermogen.

Tropical Zoo (TM Essentials)

Plaats de kralen naast elkaar en plak ze vast met water. Op die manier kan je vijf verschillende dieren maken, waarmee je vervolgens kan spelen in je eigen dierentuin. Goede oefening voor de fijne motoriek.

6 & 7 jaar

#Snapstar (Yulu)

#Snapstar is een verzameling van zes verschillende poppen. Je kan ze zelf aankleden en stylen waardoor je eindeloos kan blijven spelen. Extraatje is de interactieve twist: je kunt een fotoshoot doen dankzij de speciale app.

Brazelets Style Studio (Ravensburger)

Armbandjes maken is natuurlijk sowieso leuk voor deze leeftijdsgroep. Maar Brazelets Style Studio gaat nog een stapje verder. Je maakt de armbanden namelijk met magisch poeder en water. En eventueel met glitter, maar dat is helemaal aan jou!

Colour Catch (Smart)

Opnieuw een spel waarbij je hersenen worden uitgedaagd. Colour Catch draait om het oplossen van een puzzel, waarbij je dieren op de juiste plek moet zetten. Maar pas op! Ze kunnen van kleur veranderen.

Turbo Force Super Racetrack (VTech)

Bouw je eigen racetrack. Daarbij kan je de auto’s extra snel laten racen met de turbo-boost.

Lynx (Identity Games)

Bij Lynx draait alles om snelheid en opmerkzaamheid. Je krijgt drie kleine plaatjes en moet die op het spelbord zien te vinden. Klinkt makkelijker dan het is – kan ik uit ervaring vertellen. Onze kleuters vonden dit ook een erg leuk spel om te doen.

8 & 9 jaar

De Newbury Spookschool (LEGO)

Voor de liefhebbers van LEGO is dit natuurlijk een droom die uitkomt. De Spookschool is prachtig vormgegeven en je bent wel even bezig met bouwen. Via je telefoon kan je bovendien nog veel uitgebreider spelen dan met de poppetjes alleen.

Nerf Fortnite AR-L Blaster (Hasbro)

Schieten op een ander niveau doe je met de Nerf Fortnite AR-L Blaster. Hoewel pistolen en geweren niet mijn persoonlijke favoriete speelgoed zijn, weet Nerf wel elke keer iets spectaculairs op de markt te brengen.

De schatzoekers van de Kuala-archipel (999 Games)

Het leuke van De Schatzoekers van de Kuala-archipel is dat je moet samenwerken om verder te komen. Geeft toch een andere twist aan spelletjes. Je moet raadsels oplossen en daarbij is iedere speler nodig.

Atlantis Escape (Smart)

Tof puzzelspel waarbij je kind moet zoeken naar de kortste weg van de toren tot aan de haven. In totaal krijg je zestig 3D-puzzels en is het spel ook nog eens handig mee te nemen onderweg.

Grote burcht van de Novelmore ridders (Playmobil)

Dit prachtige kasteel is een musthave als je van Playmobil houdt. Je kan eindeloos avonturen verzinnen en naspelen, doordat de mogelijkheden zo groot zijn. Eén van mijn persoonlijke favorieten, omdat het echt draait om fantasie en eigen spel.

10 & 11 jaar

De Kwakzalvers van Kakelenburg (999 Games)

Maak je eigen drankjes gedurende dit spel en krijg op die manier steeds betere ingrediënten voor meer punten in de volgende ronde. Binnenkort komt de review op de site.

Menara (999 Games)

Bij Menara moet je opnieuw samenwerken om te kunnen winnen. Je moet om beurten een opdrachtkaart pakken en de opdracht uitvoeren. Soms betekent dat pilaren weghalen, een andere keer een verdieping bijbouwen. Hoe dan ook: kijk uit! Pak je de verkeerde, dan valt de tempel om.

Pictionary Air (Mattel)

Een interactieve variant op de bekende versie van het spel met potlood en papier. In deze vorm van Pictionairy teken je met de speciale pen in de lucht. Als je je telefoon of tablet gebruikt, zie je (hopelijk) wat de speler tekent.

Slide Quest (Asmodee)

In Slide Quest moet je met 2-4 spelers proberen om de ridder van de ene kant van het bord naar de andere te brengen. Maar pas op! Hij mag niet in een val terechtkomen en moet onderweg oppassen voor dynamietstaven en rotsen. Lukt het jullie?

Escape Room The Game: Jumanji Family Edition

Deze speciale editie van Escape Room The Game is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. De opdrachten zijn speciaal gemaakt om met het gezin te doen en het is aan jullie om op tijd uit de Escape Room te ontsnappen.

12 t/m 17 jaar

Leipe Lama’s (Selecta)

Een spel waarbij iemand gegarandeerd nat wordt! Bij Leipe Lama’s draait het om behendigheid en snel kunnen reageren. Wie houdt het droog?

Exploding Kittens (Asmodee)

Hoewel het spel Exploding Kittens relatief eenvoudig te spelen is, kan je er alle kanten mee op. Het draait om tactiek, inzicht en het aftroeven van je tegenspelers.

Pandemic Rapid Response (Asmodee)

De insteek is weliswaar niet zo vrolijk (wereldrampen bestrijden), maar als je het goed speelt is de uitkomst dat wel. Je kan door samenwerking verder komen en de missie tot een goed einde brengen.

review Rolit

Rolit (Goliath)

Het doel van Rolit is dat je je tegenstanders te slim af bent. Uiteindelijk wint degene die de meeste ballen naar zijn kleur weet te draaien. Een erg leuk spel waarvan de uitkomst altijd anders is. En kijk uit! Want je kan zomaar halverwege ver voorstaan en toch als verliezer eindigen…

18 plus

Escape Room The Game: 2 Player

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Escape Room The Game: 2 Player niet het makkelijkste spel is. Aan de hand van opdrachten en aanwijzingen moet je zien te ontsnappen. Maar of het je lukt…

Clever (999 Games)

Clever is eigenlijk Yahtzee 2.0 (hoewel het spel echt anders is, deed me het hier het meest aan denken). Je moet aan de hand van geworpen punten slim kiezen om op die manier je punten te verdienen. Maar let op: de overgebleven dobbelstenen kunnen je tegenspelers zomaar op voorsprong brengen.

Wingspan (999 Games)

Wingspan draait om de verzorging van vogels. Trek een kaart en probeer jouw vogel zo goed mogelijk te verzorgen en verdien de meeste punten.

What do you meme (Megableu)

In What do you meme draait het vooral om humor. Je krijgt een aantal kaarten en moet de grappigste uitzoeken bij het plaatje. Wie de leukste thuis is, wint het spel.

Tot wanneer kan je stemmen? En waar?

Je kunt stemmen op het Speelgoed van het Jaar 2019 tot en met 3 november. Woensdag 6 november worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Deze zullen dan ook verschijnen in deze blog.

De winnaars van de Speelgoed van het Jaar Verkiezing 2019

Onderstaande gegevens zullen worden aangevuld op 6 november 2019.

0 t/m 3 jaar

ZoomiZooz Klim Verken Blokhuis van VTech Electronics

4 & 5 jaar

Smart Farmer van Smart

6 & 7 jaar

Lynx van Identity Games

8 & 9 jaar

Newbury Spookschool van LEGO

10 & 11 jaar

De Kwakzalvers van Kakelenburg van 999 Games

12 t/m 17 jaar

Rolit van Goliath

18 plus

Escape Room The Game: 2 Players van Identity Games

Waren de winnaars ook jouw favorieten voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

9 gedachten over “Speelgoed van het jaar 2019: dit zijn de winnaars!

 1. Jeetje, wat bestaat er toch veel speelgoed tegenwoordig! Ik weet nog wel dat ik vroeger al tevreden was met een nieuwe Barbie!
  Liefs,
  Elles

 2. Super leuk speelgoed allemaal! Kan niet wachtten totdat mijn zoontje oud genoeg is om er mee te spelen!

 3. Wat een leuke blog! Zitten zeker dingen ik waarvan ik zeker weet dat ik het als kind ook leuk gevonden zou hebben

 4. Oh wat leuk allemaal! Zo divers ook!
  Zitten echt leuke dingen tussen!

  Wel bijzonder om de evolutie van speelgoed te zien.. Vroeger speelde we echt met simpele barbies van nepmerken en autootjes..

 5. Zelf heb ik nog geen kinderen, maar ik heb wel een lief nichtje die ik graag blij maak met cadeautjes. Om heel eerlijk te zijn vind ik het steeds lastiger om cadeaus te vinden: er is namelijk zoveel te vinden! #Snapstar klinkt erg leuk. Ik sla hem op in mijn lijstje voor toekomstige cadeautjes.

  Ben benieuwd welk speelgoed uiteindelijk wint!

 6. Nee, nog niet maar mijn kinderen zijn een stukje ouder waardoor ik nu wat minder thuis ben in speelgoed. Als ik je post zo zie, is er wel enorm veel leuks weer bijgekomen zeg. Ik ben dan altijd benieuwd naar de mensen die dat speelgoed verzinnen. Wat een bijzondere baan lijkt me dat, en wat voor opleiding zou je daar voor nodig hebben…

  1. Ja snap ik, dan verschuift je focus.

   Lijkt me ook een bijzondere baan, superleuk om te doen ook. Vooral het verzinnen van een gezelschapsspel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten