Frøbel babyschoentjes | Mylène maakt ze helemaal naar jouw smaak

‘Mylène staat in de krant’, appte mijn moeder me vorig jaar. Enthousiast stuurde ze een foto van het artikel waarin mijn ex-klasgenote vertelt over haar bedrijf Frøbel, waar ze naast haar fulltime baan al haar ziel en zaligheid in legt. Vol bewondering lees ik hoe het begon en waar ze nu staat. En dat allemaal ‘erbij’; je moet het maar kunnen!

DEZE WINACTIE IS INMIDDELS AFGELOPEN. DE WINNAAR(S) HEBBEN HUN PRIJS ONTVANGEN.

Van babyshower naar creatief succes

Een van Mylènes beste vriendinnen raakte zwanger en ze wilde haar een persoonlijk cadeau geven. ‘Ik zag ergens een afbeelding van een mobile voor boven de wieg,’ vertelt ze, ‘het idee om deze na te maken was toen snel geboren. Kleine hindernis: op een proefles na had ik nog nooit achter de naaimachine gezeten. Toch moest en zou ik hem helemaal zelf in elkaar zetten. Doordat de baby onverwachts vier weken eerder kwam, heeft mijn vader nog zitten helpen met opvullen van de vogeltjes. En het lukte! De reacties die volgden, waren zo ontzettend leuk. Dat stimuleerde me om meer te proberen.’ In die tijd beklaagde een vriendin zich over slabbetjes met een sluiting in de nek. Die vond ze zo vervelend, vooral omdat pasgeboren baby’s natuurlijk niet echt meewerken. Mylène besloot daarop ook slabs aan de lijn toe te voegen, met natuurlijk die sluiting van opzij, en bijpassende knuffeldoekjes met lintjes eraan. Frøbel was geboren!

1780765_1547668252125017_1409200659_n

Swan Market

Terugkerend evenement in (onder meer) Rotterdam is de Swan Market: een markt waar vooral de nadruk ligt op creatieve ondernemers, heerlijk eten en goede muziek. ‘Mijn vriend stimuleerde me heel erg om gewoon eens op zo’n markt te gaan staan. Dit bleek zo succesvol dat ik er inmiddels elke editie sta. Het loopt ontzettend goed. Heel mooi vond ik dat een klant, die haar mobile bij me had gekocht tijdens de Swan Market, een paar maanden later kwam vertellen hoe haar baby van zes maanden oud dol was op de glimmende kralen die eraan hingen. Die moest ze altijd even aanraken. Inmiddels heb ik die standaard toegevoegd.’ Sinds kort maakt Mylène ook leren babyschoentjes: ‘Uiteindelijk blijft het best weer spannend als je een nieuw item op de markt brengt, maar het blijkt gelukkig een succes. Die schoentjes lopen als een trein!’

13043681_2019786454913192_8045164114814832883_n

Anders dan anderen

Ik vind het weleens lastig wanneer je de winkels afstruint, op zoek naar bijvoorbeeld een shirt in specifieke kleur. Op de één of andere manier lijken die nergens verkocht te worden als jij ze nodig hebt. Bij Frøbel speelt dat gelukkig niet. ‘Ik onderscheid me van anderen, doordat ik veel bestellingen ‘op maat’ maak. Dus als mensen een mintgroene babykamer hebben en bijpassende mobile zoeken, dan maak ik die precies naar hun smaak. En wil je er een slab of slofjes bij, dan regel ik dat ook.’
Om speciale printjes, stoffen en accessoires te kunnen aanbieden, houdt Mylène ogen en oren altijd open. ‘De leren koordjes voor mijn armbandjes zag ik laatst tijdens mijn reis naar Polen hangen in een klein authentiek winkeltje. Ik wist meteen dat ik ze wilde hebben om kinderarmbandjes met ‘ouderwetse’ letterkralen te kunnen maken.’ Verder dragen vriendinnen soms ideeën aan waarmee zij creatief aan de slag gaat.

13112935_2028091677416003_5986772148353680042_o
Handgemaakte, leren babyschoentjes van Frøbel

Wij kregen een paar schoentjes cadeau en waren meteen enthousiast: het zachte leer (wat ruikt dat toch lekker!), elastiek rond de enkeltjes waardoor de schoenen goed blijven zitten en een antislip-zool. Je ziet eraan af dat ze met liefde gemaakt zijn en bovendien zijn ze echt heel makkelijk in gebruik.

Ik mag ook een paar van deze handgemaakte leren babyschoentjes van Frøbel weggeven aan één van jullie, maat 18 of 20 en kleur naar keus t.w.v. € 14,50. Je kunt hier klikken om het aanbod te bekijken.

Wat moet je doen om te kunnen winnen?

  • Laat je naam achter onder dit bericht of op mijn eigen Facebookpagina (overige berichten kunnen niet worden meegenomen in de loting; ik krijg helaas niet ieder gedeeld bericht onder ogen) en evt. alvast de gewenste maat/kleur
  • Gebruik een geldig e-mailadres

Blijf op de hoogte van Frøbel en like via Facebook!

*inmiddels heeft de winnaar bericht gehad*

DE WINNAAR HEEFT INMIDDELS BERICHT GEKREGEN!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

25 thoughts on “Frøbel babyschoentjes | Mylène maakt ze helemaal naar jouw smaak

  1. Super mooie en fijne schoentjes. Onlangs een paar gekocht bij Frøbel maar zou ook graag een paar voor na de zomer willen hebben voor onze lieve Lola! Succes met Frøbel! Groetjes Fanny

  2. Die kans laat ik niet schieten natuurlijk, dus bij deze! Ik ben sowieso fan van de schoentjes, dus denk dat er hoe dan ook een paar in huis komt hier 😉

    1. Ja vond ik ook, allemaal zelfgemaakt.
      En ze zijn superhandig: door het elastiek gaan ze niet zomaar uit 🙂 Niet omdat ik reclame wil maken trouwens, maar ben er erg blij mee. Zet je in elk geval op de lijst!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten