30dayblogchallengeNL 15 | Waarom ik geen dierenarts werd

wilde worden

In de maand september verschijnt dagelijks een blog, omdat ik meedoe aan de #30dayblogchallengeNL. Deze veelzijdige lijst is bedacht door Maris van HareMaristeit.nl. Vandaag de vraag: wat ik wilde worden.

Na groep 1-3 (brandweer, politie en juf) was ik er eigenlijk vrij snel uit wat ik wilde worden: dierenarts!

Waarom ik dierenarts wilde worden

We hadden een kat

Hij was ontzettend lief, zacht en groot, een soort levend knuffeldier. Hij voedde mijn liefde voor huisdieren. Wat ik in mijn kinderlijke naïviteit echter niet wist, was dat onze kat niet bepaald representatief was voor andere soortgenoten. Zo beet de kat van een vriendinnetje me eens in mijn kin en hing een andere exemplaar ooit in mijn paardenstaart. Ook knaagdieren bleken het niet op me te hebben: het konijn van een toenmalig vriendinnetje viel me aan (lang leve tralies) en de dwerghamster van een ander zette zijn tanden in mijn wijsvinger. Toch bleef ik optimistisch; ik vond het eng, maar het zouden vast incidenten zijn. Optimistisch als ik was, liet ik daarom vast visitekaartjes afdrukken via Venz hagelslag. Kon ik vast wennen aan hoe het later zou voelen.

Waarom ik het niet werd

Er ‘knakte’ iets

Ik moet een jaar of elf zijn geweest. Op televisie zonden ze een documentaire uit over een dierenartspraktijk. Geweldig natuurlijk voor deze dierenarts in de dop, dus ik zat op het puntje van mijn stoel. Ik genoot, eventjes. Je zag namelijk hoe lammetjes geboren werden en een kort routineonderzoek bij een kat. Daarna werd een teckel in beeld gebracht. Hij had zijn poot gebroken, arm beest. En arme ik: al knakkend braken ze de rest van zijn poot ook, om hem vervolgens fatsoenlijk aan elkaar te kunnen zetten. Einde droom.

Wat moest ik nu?

Net voor het eind van de basisschool verloor ik op hardhandige wijze mijn doel in het leven. Eigenlijk was het misschien ergens wel goed, later zou namelijk blijken dat ik totaal geen aanleg voor Betavakken heb. Zoveel jaren verder zou het waarschijnlijk vele malen moeilijker te verteren zijn geweest. Toch viel ik in een carrièregat, want ik had geen idee welke kant ik nu op moest. Ik bleef lange tijd twijfelen tussen belastingadviseur, visagiste, modeontwerpster, ondernemer, criminologe, psychologe, buschauffeur en advocaat (ja, echt). Alles behalve schrijfster in elk geval.

Weet je nog wat jij wilde worden toen je klein was?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Lees ook: 30dayblogchallenge 14: ik ben bang voor de tandarts. En voor luizen!

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

8 thoughts on “30dayblogchallengeNL 15 | Waarom ik geen dierenarts werd

  1. Als klein meisje kun je zo lekker dromen. Hahaha. Ik wilde archeoloog worden. Ik vind dat allemaal nog steeds super interessant. Geen idee waar ik een andere kant op gegaan ben. Ergens wilde ik ook ooit stewardess, juf en actrice worden. Ik wilde de pabo gaan doen en ben ergens kapster geworden onderweg hahaha dat heb ik 4 jaar gedaan. Daarna ben ik assistent filiaalmanager geworden ik een winkel en uiteindelijk ben ik nu pedagoge. Hoe raar het allemaal kan lopen. Maar hier ligt wel echt mijn passie. Dus ik ben wel geworden wat ik wilde. Alleen zou ik daarnaast het schrijven wat meer willen uitbreiden

    1. Haha echt van alles dus, maar uiteindelijk liggen juf en pedagoge nog een klein beetje bij elkaar in de buurt. Geschiedenis en archeologie vind ik ook interessant, wel lastig om je beroep in te vinden. Mooi dat je via omwegen toch uiteindelijk vond wat bij je past. Misschien kun je vaker schrijven als pedagoge over (anonieme) voorbeelden uit de praktijk?

  2. Ook dierenarts haha! En hotel manager en vanalles en nog wat. Nooit iets specifieks om eerlijk te zijn. Maar vooral geen mama en schrijfster ook niet ?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten