Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven tag

Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven tag

Wil je in mijn vriendenboekje schrijven

Een van mijn leukste cadeaus ooit was een vriendenboekje. Toen ik, inmiddels bijna tien jaar geleden, bij mijn toenmalige werkgever vertrok, kreeg ik van collega’s een volledig ingevuld vriendenboekje cadeau. Niet alleen fantastisch om te krijgen, maar ook om met plezier te kunnen teruglezen. Stiekem best jammer dat je als volwassene niet echt meer kan aan komen zetten met een vriendenboekje. Maar gelukkig zijn er tags! Dus toen Ramona van Kijk Mama! me vroeg mee te doen aan de ‘Wil je in mijn vriendenboekje schrijven Tag’, zei ik natuurlijk direct ja. Eindelijk mag ik weer!

Voor wie hem wil overnemen: de Wil je in mijn vriendenboekje schrijven tag is afkomstig van Lief Thuis!

Wie ben ik?

Naam: Merel

Leeftijd: 32

Geboortedatum: 20-03-1984

Broertjes/ Zusjes: Een zusje

Kleur ogen: Groen

Kleur haar: Bruin en sinds een paar jaar hier en daar ook zilvergrijs tussendoor.

Lengte: 1,73 volgens mijn paspoort. Maar wie weet ben ik al aan het krimpen…

Mijn lievelings…

Het liefste eet ik: Pasta! Kan er geen genoeg van krijgen en zou dat het liefst elke dag eten. Je kan me wakker maken voor een heerlijke lasagne, maar ook tortellini met kaas, farfalle met spinazie, spekjes en boursin en een lekkere pastasalade gaan er altijd in. Verder ben ik dol op chocolade!

Mijn lievelingskleur is: Zeeblauw

Mijn lievelingsdier is: Ragdoll (kat) en pasgeboren dieren in het algemeen. Ik vind ze zo ontzettend schattig! En dan helemaal van die kleine eendjes die aankondigen dat het lente wordt.

Mijn favoriete popgroep/zanger/band: Ik geloof niet dat ik een hedendaagse favoriete muziekgroep of -soort heb. Anthony Hamilton vind ik geweldig, net als John Legend. Soul en Jazz is eigenlijk altijd wel goed. Maar daarnaast kan ik ook heel blij worden van foute carnavalsmuziek of Abba.

Mijn lievelingsliedje: Ook een lastige! Vind vaak veel leuk, maar geen idee hoe het heet.

Mijn lievelingsfilm: The Notebook vind ik schitterend, net als P.S. I love you, Bridget Jones en Love Actually (laatste twee kijk ik eigenlijk elk jaar). O ja, Sisterhood of the travelling pants vind ik ook geweldig. Liefst kijk ik dus romantische komedies.

Mijn leukste vak: Wiskunde (vanwege de leraar die we de laatste drie klassen hadden, niet vanwege mijn talent) en tekenen. Gek genoeg geen geschiedenis, terwijl ik dat later toch ben gaan studeren terwijl ik al moeder was.

Mijn favoriete tv-programma is: Streetlab, met stip! Onvoorstelbaar knap dat die jongens grappig blijven en zichzelf toch nog kunnen overtreffen.

Mijn lievelingsboek: Alles van Jill Mansell en Sante Montefiore. Die boeken durf ik inmiddels te kopen zonder eerst op de achterkant te lezen, stellen me nooit teleur.

Waar ik van hou

Naar een onbewoond eiland neem ik mee: Een fatsoenlijke boot om mee terug te varen naar de bewoonde wereld. Op zo’n eiland moet je overleven met visjes en stikt het vaak van de zandvlooien. Liever niet!

Waar ik het meest van hou: mijn gezin en naaste familie.

Mijn hobby’s zijn: Schrijven, lezen, films kijken en muziek luisteren, spelletjes spelen.

De sport die ik doe is: Kinderen verzorgen 😉 En zo nu en dan babyzwemmen, naar de speeltuin toe en rondjes fietsen.

Ik hou niet van: Vervelende nieuwsberichten, kortzichtigheid, anonieme toetsenbordhooligans (inhoudelijke argumenten prima, maar zinloos schelden nee) en mensen die niet kunnen erkennen dat ze iets verkeerd hebben gedaan.

Mijn favoriete website: Google! Niet erg spannend, wel handig.

Later word ik: Hopelijk begenadigd schrijfster en oma.

Mijn grootste droom: Dat iedereen die ik liefheb gelukkig is en blijft.

Mijn wens: Zie vorige vraag. En (heel erg missverkiezing-achtig) dat er wereldvrede komt, milieuproblemen worden opgelost en mensen meer waarde zullen toekennen aan dat wat je niet met geld koopt dan nu vaak gebeurt. All you need is love! (Ok, en natuurlijk fatsoenlijk te eten)

Wil je in mijn vriendenboekje schrijven?
Ik stel deze vraag net als Ramona aan Marileen, en daarnaast aan Mirjam. Vullen jullie hem ook in?

June vulde de vriendenboekjes tag trouwens ook in! 

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

7 gedachten over “Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven tag

 1. Wat een leuke tag! En wat grappig dat je geschiedenis gestudeerd hebt, maar niet je favoriete vak was 🙂
  Jill Mansel vind ik ook geweldig, heel fout die chicklits, maar het leest zo lekker weg.

  1. Ja vond ik ook, ga je hem ook invullen?

   Haha is inderdaad wel grappig, uiteindelijk vond ik het zo’n fantastische studie. Vermoedelijk lag het gewoon aan de leraren, dat ik er destijds weinig mee had.

   Ja hè? Heerlijk voor zo’n druilerige dag als vandaag.

 2. Leuk om te lezen! Ik denk dat wij samen een filmmarathon aan zouden kunnen. Heerlijke films noem je op! Hier trouwens ook een ragdoll fan 😉

  1. Haha goed plan! Staan er nog genoeg op mijn lijstje, zo’n beetje alle films die afgelopen twee jaar uitkwamen ?

   Grappig, weinig mensen weten waar ik het dan over heb. Zijn zo mooi hè?

 3. Hihi wat een leuke tag! Ik schrijf nog regelmatig in vriendenboekjes (als juf zijnde) 😉 Maare, je favoriete website had natuurlijk lotuswritings moeten zijn 😉

  1. Dat lijkt me een van de leukere kanten aan het juf zijn 😉 (hoewel je als volwassene waarschijnlijk niet meer invult dat je de ene week balletdanseres, de volgende week astronaut en daarna weer dierenarts wil worden)

   Oja haha! Stom, heb er zoveel tijd in gestopt nota bene…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten