wijnlanden ontdekken

Welke wijnlanden heb jij al ontdekt?

Welke wijnlanden ken jij? Weet je in welke landen er veel wijn wordt geproduceerd, en heb je uit al deze landen ook al eens een wijn geproefd? En heb je ze ook allemaal bezocht? Die kans is niet zo groot, zoveel landen als er zijn die wijn op de markt brengen. Een leuke manier om een bucketlist te maken is het natuurlijk wel!

Uit welke landen heb jij al eens wijn gedronken?

De kans is groot dat je de vraag uit welke landen je allemaal al eens wijn hebt gedronken, niet zo gemakkelijk kunt beantwoorden. Lang niet iedere keer wanneer je een glaasje wijn drinkt, weet je tenslotte uit welk land deze afkomstig is. Als je de wijn zelf koopt let je er misschien op, al is dat ook lang niet bij iedereen het geval, maar krijg je ergens een glas aangeboden is dat natuurlijk een heel ander verhaal.

Leuk om het eens bij te gaan houden is het wel. Ook wanneer je echt niet per se een grote kenner bent, en gewoon wijn drinkt omdat je het lekker vindt, is het leuk om bijvoorbeeld in je telefoon een lijstje bij te houden van de landen waaruit je al eens een wijn gedronken hebt. Zeker als je er een beetje een sport van maakt, en je best doet om zoveel mogelijk landen te ontdekken. Niet alleen leuk voor je lijstje, dat zo veel langer wordt, maar ook een perfecte manier om nieuwe wijnen te ontdekken. Misschien kom je er zo wel achter dat je Argentijnse wijn de allerlekkerste vindt!

Welke wijnlanden heb je bezocht?

De kans is groot dat het aantal wijnlanden waarvandaan je al eens wijn hebt gedronken, een stuk langer is dan een lijstje met wijnlanden dat je weleens in persoon hebt bezocht. Drink je graag wijn, dan is het lijstje met landen waar deze wijn vandaan komt al snel een stuk langer dan je zou denken; meer dan tien landen bereik je al snel, en ben je een beetje avontuurlijk aangelegd dan komt de twintig ook snel binnen bereik.

Extra leuk is het natuurlijk om de wijn uit een bepaald land te drinken als je zelf ook in dat land bent. De kans is groot dat je dat met bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje en Duitsland al eens gelukt is, en dat je deze al op je lijstje met bezochte wijnlanden kunt zetten. Misschien kun je je lijstje in de komende jaren nog wel flink uitbreiden, maar ook als dat niet het geval is kun je nog genoeg ontdekken: je kunt ook gewoon Californische wijn kopen en drinken in Nederland. En ook wijnen uit de rest van de wereld kun je hier prima vinden.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *