wie is de mol seizoen 2018 samenvatting afleveringen

Wie is de mol – seizoen 2018 | Samenvatting afleveringen

Wie is de mol? 2018 werd dankzij Jan Versteegh één van de beste seizoenen ooit. Wie kon ooit vermoeden dat hij de mol was? Hij gedroeg zich als een fanatieke kandidaat en bracht intussen het minst geld in de pot van iedereen. In dit artikel een overzicht van de nabesprekingen en een paar leuke bonusvideo’s!

Lees hier meer over Wie is de mol? Van speluitleg tot veel gebruikte termen!

Seizoen 18 – Georgië

De 10 deelnemers aan seizoen 18 van Wie is de mol?

  • Ron Boszhard
  • Olcay Gulsen
  • Emilio Guzman
  • Loes Haverkort
  • Bella Hay
  • Ruben Hein
  • Stine Jensen
  • Jean-Marc van Tol
  • Jan Versteegh
  • Simone Weimans

Wie is de mol van seizoen 18?

Jan Versteegh. Eén van de beste mollen aller tijden (al schijnt George uit seizoen 1 ook fantastisch te zijn geweest). Vooral omdat niemand het van hem had verwacht. Hij bleef zo onder de radar en verbloemde alles met tomeloos enthousiasme waardoor zijn molacties nauwelijks opvielen. Zin om na te genieten? Vooral even dit filmpje kijken!

Afleveringen seizoen 18 van Wie is de mol?

Aflevering 1: ‘Een verhaal apart’

De kandidaten starten hun reis op verschillende locaties. Samen moeten ze uitvinden waar Wie is de mol? dit jaar plaatsvindt. Dat blijkt Georgië te zijn – al lukt het niet iedereen. Dit is tevens de aflevering waarin Ron Boszhard eruit gaat. Hij kreeg zijn uitslag wel te zien en zat volkomen verkeerd.

Lees hier onze nabespreking van aflevering 1 van Wie is de mol? 2018

Ron gaat naar huis

Aflevering 2: ‘Wisseltruc’

Een kleine twist! De kandidaten krijgen deze aflevering de kans om Ron terug te nemen. Hij zou belangrijke informatie voor ze hebben, maar dat blijkt niet voldoende. Pijnlijk om te zien, maar ze laten hem allemaal staan. In deze afleveringen doet Olcay trouwens niet onder voor de sneer van Sanne uit seizoen 17 😉

Er was eigenlijk maar één ding waar ik van overtuigd was na het zien van deze aflevering: een heleboel mensen konden de mol zijn, maar Jan? Nee, zeker niet!

Lees hier onze nabespreking van aflevering 2 van Wie is de mol? 2018

Ron gaat opnieuw naar huis en Jean-Marc vertrekt vrijwillig

Aflevering 3: ‘Kreupelstraat’

Hoewel het met mijn verdenkingen belabberd ging, genoten we opnieuw van de aflevering. De pot stond in de min en bleef daar de gehele aflevering, de kandidaten gedroegen zich allemaal verdacht terwijl Jan keurig onder de radar bleef… Veel wijzer werden we er niet van!

Lees hier onze nabespreking van aflevering 3 van Wie is de mol? 2018

Bella gaat naar huis

Aflevering 4: ‘Vooruitzicht’

Steeds vaker dachten molloten dat er dit jaar twee mollen in het spel zouden zitten. Intussen was er één gewoon heel goed aan het werk. Tijdens één van de opdrachten moest de mol letterlijk langs de kandidaten lopen. Zoals je misschien in bovenstaand filmpje hebt gezien: dat deed hij bijzonder goed! Niemand zag hem. En wij dus ook niet…

Lees hier onze nabespreking van aflevering 4 van Wie is de mol? 2018

Emilio gaat naar huis

Aflevering 5: ‘Zienswijzen’

Een kaartenhuis bouwen terwijl om je heen allemaal clowns voor dikke chaos zorgen? Het gaat desondanks redelijk deze aflevering en ze verdienen € 1.640,00. De laatste opdracht is ook leuk: de kandidaten moeten allemaal woorden wegstrepen in een woordzoeker en de vraag beantwoorden. Helaas, Jan zet Stine flink onder druk en verdienen ze geen geld.

Lees hier onze nabespreking van aflevering 5 van Wie is de mol? 2018

Loes gaat naar huis

Aflevering 6: ‘Verlost’

Op de één of andere manier bleef Jan volledig uit mijn radar. Ongelooflijk! Niet dat ik per se de beste graadmeter ben, maar hij speelde het spel zo verrassend slim dit jaar.

Wel was het enorm grappig! Vooral de opdracht uit het filmpje hierboven: Lada’s met lading. Je ziet meteen hoe Jan te werk ging.

Lees hier onze nabespreking van aflevering 6 van Wie is de mol? 2018

Niemand gaat naar huis

Aflevering 7: ‘Schijn werper’

In deze aflevering van Wie is de mol? gebeurt er van alles: de kandidaten moeten lichtjes aan de praat krijgen, een volledige brug verven (met hulp van de inwoners van het stadje) en pakketjes bezorgen met de trein. Het verliep allemaal niet heel soepel. Zowel Jan als Simone bleken het minste geld te hebben binnengebracht.

Lees hier onze nabespreking van aflevering 7 van Wie is de mol? 2018

Stine gaat naar huis

Aflevering 8: ‘Gelijkgestemd’

Met zo’n titel zou je bijna kunnen denken dat het een verborgen verwijzing was naar Ruben, die goed kan pianospelen. Ook de kandidaten zijn behoorlijk eensgezind en verdenken Ruben.

In de aflevering is het echt weer genieten: alleen al vanwege de car-aoke, waarbij de kandidaten liedjes moeten uitbeelden naar elkaar. Echt, als je zin en tijd hebt, kijk dan in onderstaande video vanaf 17 minuten (vooral Thriller, briljant!):

Lees hier onze nabespreking van aflevering 8 van Wie is de mol? 2018

Simone gaat naar huis

Aflevering 9: ‘finalist’

Voor het eerst deze hele serie verdacht ik Jan. Zonder twijfel bijna. Alles leek op zijn plek te vallen en stiekem hoopte ik er inmiddels op: hij deed het zo goed als mol. Het blijft spannend. Ze doen dit keer een puzzeltocht met een oude Lada en mogen met een enorme telescoop naar de maan kijken.

Olcay verdenkt Ruben bij de grote test, net als Jan, maar is trager dan die laatste. Ruben zit als enige op Jan. In een finale zou hij dus de enige zijn die echt de winnaar is – en dat blijkt een aflevering later natuurlijk ook.

Lees hier onze nabespreking van aflevering 9 van Wie is de mol? 2018

De leukste momenten van Wie is de mol? 2018

Wist jij wel dat in seizoen 18 Jan de mol was? En wat is jou het meest bijgebleven aan de afleveringen in Georgië van Wie is de mol? 2018?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *