Wie is de mol? aflevering 7

Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 7 – ‘verblinden’

wie is de mol? aflevering 3
LET OP! BEVAT SPOILERS

Wie is de mol? Aflevering 7

Elke week praten Ro en ik na over de aflevering van Wie is de mol. Dit blog verschijnt op zondag. Let dus wel op, want dit artikel bevat natuurlijk spoilers. We gaan in op de afvaller en verschillende (vermeende?) hints. Kijk je ook? Dan ben ik heel benieuwd naar jullie bevindingen! Vandaag Wie is de mol? Aflevering 7: ‘verblinden’

Meer lezen over Wie is de mol? 2017? Klik dan snel door via deze link voor de samenvattingen en alle afleveringen.

Ketendiscipline

Ro: ‘Wat een verwarrende opdracht! Niemand snapte het gedurende de eerste acht minuten. En dan heb je er mensen als Jochem tussen zitten. Of een Imanuelle die het maar niet leek te begrijpen. Die gaf hele gekke antwoorden: je favoriete nummers – techno, top 40?’

Merel: ‘Ja, ik vond het -heb je hem weer, die tunnelvisie- opmerkelijk dat uitgerekend Diederik maar liefst acht minuten lang de lijn bezet hield en daarmee heel belangrijke tijd verspilde. Daardoor konden ze onmogelijk alle 25 vragen beantwoorden.’

Iedereen kan de mol zijn

Ro: ‘Ik begrijp niet goed dat Sanne en Thomas allebei doorgingen vorige aflevering, terwijl ze beweerden op Jochem te zitten – tenzij die de mol is. Imanuelle en Jochem zaten op Diederik en die laatste zit op Sanne. Dan moet er toch iemand liegen? Of beter gezegd, meerdere mensen…’

Merel: ‘Bij dat spel met de porto’s uit aflevering 7 beweerde Sanne weer op Diederik te zitten. Ik vraag me inderdaad af wie niet de waarheid spreekt voor de camera. Stel dat Imanuelle inderdaad op Diederik zit en de anderen op Jochem, dan is Jochem waarschijnlijk de volgende die naar huis gaat. Of hij is de mol. Wat een jaar dit! Normaal vind ik het al moeilijk, nu voelt het helemaal een beetje als prijsschieten. Tenzij het Diederik is dus, want dan had ik het vanaf het begin goed.’

Ro: ‘Over hem gesproken… Ik vond het ook gek dat Diederik niet reageerde op de gestolen joker die Thomas hem liet zien. Hij vroeg niet eens of er een optie was om deze aan hem te geven, dus dan is hij óf heel zeker van zijn zaak. Of de mol. En bij Jochem heb ik soms weleens het gevoel te kijken naar Funniest home videos met zijn enorme onhandigheid. Zoals bij dat pistool, daarmee zat hij opnieuw flink te stuntelen.’

Verblinden

Merel: ‘Voordat Frits Huffnagel het opmerkte in de studio tijdens Moltalk, bedacht ik ook dat de luchtballonnen misschien in verband zouden kunnen staan met de titel. De mol zat in de ballon en de andere kandidaten werden verblind toen ze hem wilden ontdekken. Of de mol heeft alle kandidaten op een verkeerd spoor gezet deze aflevering.’

Ro: ‘Je kan het ook nog zo uitleggen: Imanuelle vertrouwde Jochem blind en ligt er nu uit, net als zijn vorige ‘bondjespartner’ Sigrid. Niets is wat het lijkt, zullen we maar zeggen!’

Twee mollen dit jaar?

Merel: ‘Ik vraag me af hoe jij denkt over de tweelingtheorie en het vermoeden dat er dit jaar twee mollen zijn?’

Ro: ‘Zit wel wat in. Met social media waarop alles breed wordt uitgemeten en tot in den treure herhaald, is het misschien tijd om er een onverwachte twist in te gooien. Maar wie zouden het zijn? Dan denk ik misschien toch Jochem en Diederik.’

Merel: ‘Ik denk toch eerder Diederik en Thomas, die zitten met elkaar op de kamer en dat zou ideaal zijn om daar vanuit samen te werken. Bovendien gedragen ze zich allebei verdacht. Maar goed, als ik op mijn eigen waarnemingsvermogen afga: al die dubbele cijfers en dus de complete tweelingtheorie zijn volledig aan me voorbij gegaan. Ik kan er dus eigenlijk gewoon niets zinnigs over zeggen.’

Hoe vond jij Wie is de mol? Aflevering 7? Wie is jouw hoofdverdachte en wat denk jij van die hele tweelingtheorie?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap? Kijk dan eens op De Mamagids!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Author: Merel

Merel (36) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

5 Replies to “Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 7 – ‘verblinden’

  1. Ik vind dit zo’n ingewikkeld jaar! Ik kom er echt niet uit. Wij kijken het op zondag met de kinderen, en mijn 7-jarige is helemaal om nu. Hij zat al vanaf het begin op Diederik, maar nu vol op Jochem. Ik blijf bij Sanne. Of Jochem. Of Thomas ?

  2. Ik zit nog steeds op drie mollen: Diederik, jochem en Thomas. Iedere keer als ik er van overtuigd ben te weten wie het is, gebeurt er weer iets waardoor ik twijfel. Echt een verwarrend seizoen. Goed gedaan, want vorig jaar was het te duidelijk

    1. Haha zag op Facebook een reactie van iemand die zei dat er misschien geen Mol was. Het is zo verwarrend! Iedereen zou het kunnen zijn.

      Moet wel eerlijk bekennen dat ik het vorig jaar verkeerd had ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *