Home » Vrije tijd » Entertainment » Wie is de mol? » Wie is de mol 2019, aflevering 7: inhalen

Wie is de mol 2019, aflevering 7: inhalen

Wie is de mol 2019 aflevering 7 inhalen

Eindelijk: er gingen weer wat kandidaten naar huis. Zo konden ze mooi ‘inhalen’ wat vorige week niet gebeurde. Maar wie is nu de mol? Zeker nu Rick Paul en Jamie naar huis zijn, blijft een klein groepje over. In deze nabespreking van Wie is de mol, aflevering 7 lees je over de opdrachten en het verdachte gedrag. Inclusief een bijzondere hint!

Nabespreking Wie is de mol – aflevering 7: inhalen

Allereerst: wat een aflevering! Gelukkig 2 kandidaten naar huis, al hadden zowel Jamie als Rick Paul van mij nog even mogen blijven. Maar het zet in elk geval de boel weer op scherp. In deze nabespreking van Wie is de mol ga ik in op elke kandidaat, omdat in theorie iedereen de mol wel zou kunnen zijn. Wel ben ik uit mijn tunnel. Merel is bij nader inzien toch geen mol, geloof ik. Waarom? Dat lees je verderop. Allereerst de opdrachten.

De opdrachten uit Wie is de mol, aflevering 7

Opdracht 1: getouwtrek

In deze opdracht kunnen de kandidaten maximaal € 1500,00 verdienen. Hoe, bleef voor mij als kijker even onduidelijk. Maar goed, daar heb ik dit seizoen sowieso nogal last van: ik snap elke keer geen bal van de uitleg.

Het komt erop neer dat de kandidaten allemaal vastgebonden zijn met een touw. Dat geeft ze beperkte bewegingsvrijheid. Ze staan op een lijn en hebben allemaal een aantal kisten bij zich staan met geldbedragen. De bedoeling is dat ze aan zowel de linker- als rechterkant van de lijn € 750,00 verzamelen.

In deze opdracht staan Sinan en Rick Paul aan beide uiteinden en moeten dus het geld zien te verzamelen. Dat lukt – maar niet zonder slag of stoot.

Wat is de beste positie voor de mol? Volgens mij kan je als mol de meeste invloed uitoefenen in het midden. Niet alleen door veel te roepen en daarmee verwarring te zaaien, maar ook door klungelig te gooien of een boodschap verkeerd door te geven.

Opdracht 2: roulette

Er staat een pad opgesteld met 9 bakjes. Hierin zit geld, niks of een envelop. Die enveloppen zijn afkomstig van de kandidaten: zij moeten individueel vooraf een bijzondere keus maken:

 • 1, 2 of 3 jokers (tegenover 1, 2 of 3 enveloppen)
 • Testtijd na één seconde stilzetten, zodat je in geval van nood de snelste kandidaat bent en niet naar huis hoeft (dat kost je 2 enveloppen)
 • Geld (dan hoef je sowieso geen enveloppen te pakken)

Het zal geen wonder zijn dat niemand voor het geld gaat. Hier staat wel iets tegenover. In de enveloppen kan namelijk een vervelende verrassing zitten:

 • € 0,00
 • € 500,00 mingeld
 • € 1.000,00 mingeld
 • 2 rode schermen

Of natuurlijk de jokers/testtijd die je gekozen hebt.

Wat er uiteindelijk gebeurt?

Naam kandidaatKeuzeInhoud envelop
Niels3 jokers3 jokers
Rick Paul2 jokers€ 0,00
Sinan3 jokers€ 1.000,00 mingeld
Jamie2 jokers2 jokers
Merel2 jokers2 rode schermen
Sarah1 joker€ 1.000,00 mingeld

Wat is de beste positie voor de mol? Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. De mol zou natuurlijk voor het mingeld kunnen gaan. Maar valt dat niet te veel op? Uiteindelijk kon hij zelf ook wel inschatten dat de kans groot was dat de groep geen geld zou pakken en dus hoefde hij misschien niet per se de envelop met mingeld eruit te vissen. Aan de andere kant: hij is de mol. Lastig dus!

Opdracht 3: geld oogsten

Ze staan op een bananenplantage. De kandidaten worden verdeeld. Vier van hen staan bij een station, twee gaan trossen hijsen en verdelen:

 • Sarah: oranje
 • Rick Paul: geel
 • Sinan: blauw
 • Merel: groen
 • Jamie en Niels lopen rond

Uiteindelijk blijkt dat tussen de oranje trossen geld verstopt zit. Van de €1.500,00 die ze hadden kunnen verdienen, halen ze € 1.000,00 binnen. Wat een geluk! Dat compenseert de vorige opdracht een beetje – al staat de pot nog steeds op slechts € 8.050,00 waar het er ruim € 25.000 had kunnen zijn…

Wat is de beste positie voor de mol? Volgens mij kan je als mol het best onderweg proberen dwars te liggen.

Wie is de mol 2019?

Volgens mij kunnen ze het alle vier zijn:

Sinan haalt weinig geld binnen, doet bijzonder weinig en pakt bovendien een envelop met mingeld bij opdracht 2. Dat vind ik erg bijzonder.

Dan is er nog Sarah die ik in aflevering 2 sterk verdacht. Of het helemaal terecht is weet ik niet, maar wat ik wel zie is dat ze ook niet heel veel uitvoert. Je zou zelfs kunnen zeggen #watgaatsarahdoen. De ene keer speelt de dyslexie haar parten, een volgende keer kan ze niet rekenen en dan pakt ze € 1.000,00 mingeld, terwijl ze uit slechts twee enveloppen hoefde te kiezen. Ook liet ze ‘toevallig’ twee oranje trossen liggen tijdens de laatste opdracht.

Merel stond hoog op mijn verdachtenlijst, maar eigenlijk na deze aflevering niet meer zo. Wat dan weer wel opvalt: ze pakt de envelop met 2 rode schermen en de titel van de aflevering is ‘inhalen’. Zou daarop kunnen slaan.

En tot slot Niels – iemand die ik lange tijd echt als kandidaat zag. Maar aan de andere kant bezet hij regelmatig sleutelposities, focuste hij zich vooral op de gele trossen in opdracht 3 en geeft zomaar een joker weg. Waarom? Als kandidaat doe je er toch alles aan om in die finale te komen? Zeker wanneer je weet dat het nog maar een paar dagen kan duren…

Introfilmpje Wie is de mol verklapt wie de mol is?

Bij Moltalk zag je het volgende overzicht:

Ik besloot de overige opdrachten er even bij te pakken:

 • Aflevering 1: over bruggen, in zicht, rondje om de kerk
 • Aflevering 2: ver tellen, uit stralen, wachtkamer?
 • Aflevering 3: vlag uithangen, stapelgek, op treden
 • Aflevering 4: min of meer, serenade, koffiepedia
 • Aflevering 5: straatbeeld, parkeergeld, sleutelhanger
 • Aflevering 6: steentje bijdragen, links/rechts, reddingslijn

Twee plaatjes zijn niet benoemd: de laatste, uit aflevering 3 “Stapelgek” en het zesde plaatje dat komt uit dezelfde aflevering: Niet Gered. De overige drie moeten nog komen in de volgende aflevering en die erna.

De kans idus groot dat de mol Sinan, Niels of Sarah is.

Wie is de mol zeker niet?

Tja, Merel verdenk ik niet meer zo. Ook omdat ze zoveel geld binnenbracht over de afleveringen heen, zoals je vorige week kon zien in follow the money.

Welke molacties kwamen voorbij in aflevering 7: inhalen?

Opdracht 1: getouwtrek

 • Niels, Jamie en Sinan werken goed samen om de € 750,00 compleet te krijgen aan hun kant
 • Merel en Sarah staan te klungelen en doen alsof ze helemaal niets kunnen. Onzin natuurlijk, want volgens mij zijn ze allebei behoorlijk sportief. Merel wantrouwt Jamie, Sarah kan niet hoofdrekenen en Rick Paul probeert met het zweet op zijn voorhoofd ook aan de andere kant alles in orde te krijgen.

Opdracht 2: roulette

Eigenlijk zijn er maar twee dingen echt verdacht:

 • Niels is ontzettend enthousiast: ‘dit is de opdracht waar ik al het hele seizoen op wacht’. Waarom? Want welke kandidaat heeft er nu zin om massaal geld uit de pot te spelen? Bovendien doet hij zelf ook niet echt zijn best om de schade te beperken. Met drie jokers is er 75% kans dat hij een flink minbedrag pakt. Aan de andere kant – mits hij de mol is – is het ook handig om juist voor de jokers te gaan. Valt minder op. Al blijft het raar dat hij er eentje aan Rick Paul geeft…
 • Sinan en Sarah kosten de pot € 2.000,00.

We kunnen dus concluderen dat de mol goed werk levert dit jaar. Of hij/zij nu geld uit de pot pakte of niet.

Opdracht 3: geld oogsten

 • Sinan deed niets
 • Sarah laat twee oranje trossen liggen (en, verrassend: tussen de oranje trossen zitten kokers met geld)
 • Niels besluit om als eerst de gele trossen naar de juiste bestemming te brengen. Als hij de mol zou zijn een slimme zet
 • Merel doet in het begin iets, maar wandelt even later rustig rond

Conclusie van deze drie opdrachten

Eigenlijk zijn ze allemaal niet echt lekker bezig. Sarah molt veel, maar zou ze echt zo’n opzichtige mol zijn? En Niels valt hierin veel minder op, maar lijkt tegelijkertijd een enthousiaste kandidaat.

Waar zou de titel ‘inhalen’ op kunnen slaan?

 • Er gaan twee kandidaten naar huis, dus ze halen de schade van aflevering 6 in. Dat komt door de envelop van Merel.

Verrassende uitslag van Wie is de mol 2019, aflevering 7?

Persoonlijk vind ik van wel. Afgelopen weken had Lisette me zo geënthousiasmeerd dat ik gisteravond op het laatste moment besloot de helft van mijn punten op Rick Paul in te zetten. Hij leek uiteindelijk best verdacht. Bovendien heeft hij een aantal vreemde acties op zijn naam staan, zoals die in het hotel.

Los daarvan vind ik het jammer. Sympathieke man, grappig en gezellig in de groep. Jamie had ik wel verwacht eerlijk gezegd. Niet dat hij naar huis zou gaan per se, meer dat hij kandidaat was.

Hoe staan we ervoor in de poule?

NaamVerdachtenPunten
MerelMerel, Rick Paul (2700)5400
CorinaNiels, Rick Paul (1000), Merel, Jamie (600), Sarah,
Sinan
5120
SophieVergeten in te zetten4072
Ro Merel3200
JuneMerel, Jamie (444), Sinan, Niels, Rick Paul (434), Sarah3092
LionelNiels2608

Wie is jouw mol? Wat vond je verdacht? Laat het me weten!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, sons07butterfly – Shutterstock

Andere afleveringen van Wie is de mol 2019
Aflevering 1: Op sleeptouw
Aflevering 2: Uitgerekend
Aflevering 3: Niet gered
Aflevering 4: Drukker worden
Aflevering 5: Verblindend
Aflevering 6: Uithalen
Aflevering 7: Inhalen
Aflevering 8: Met zand strooien
Aflevering 9: Drijfveer

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Een gedachte over “Wie is de mol 2019, aflevering 7: inhalen”"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten