Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 5 – ‘teugels in handen’

wie is de mol? aflevering 3

Wie is de mol? Aflevering 5

Elke week praten Ro en ik na over de aflevering van WIDM. Dit blog verschijnt op zondag. Let dus wel op, want dit artikel bevat natuurlijk spoilers. We gaan in op de afvaller en verschillende (vermeende?) hints. Kijk je ook? Dan ben ik heel benieuwd naar jullie bevindingen! Vandaag Wie is de mol? Aflevering 5: ‘teugels in handen’

Sanne zat vaak met de teugels in handen

Merel: ‘Ik geef toe, ik heb fanatiek zitten turven. Daardoor viel het me op dat Sanne bij elke rit de teugels in handen had. Maar zou het programma zo’n duidelijke hint geven? Dat vraag ik me dan weer af. Misschien is het te voor de hand liggend en moet je het op een andere manier bekijken. Ze nam in elk geval niet veel initiatief om geld uit de pot te houden. In tegendeel, mede dankzij Sannes goede uitleg wist Diederik de juiste envelop te vinden.’

Ro: ‘Ah, vandaar. Ik vroeg me al af wat je toch met dat boekje zat te doen. Het lijkt me ook te veel voor de hand liggen dat de titel daarop sloeg. Maar waarop wel? Nam de mol de teugels in handen door envelop 2 bewust achter te houden (Thomas) of juist door Jochem foutieve informatie te verschaffen zonder daarvoor iets terug te willen (Imanuelle)? Of had juist Diederik de teugels in handen, omdat iedereen op zijn aanwijzingen moest afgaan? Een heleboel vragen, maar nog weinig antwoorden…’

Jochem de mol?

Merel: ‘Wat gedroeg Jochem zich overdreven mollerig, vond je niet? Hij hield zich heel erg van de domme. Typische kandidaat als je het mij vraagt, al hebben mijn uitspraken geen bewezen gelijk opgeleverd in het verleden.’

Ro: ‘Nou, inderdaad. Het lag er bij hem zo dik bovenop. Iedereen speelde het spel gewoon mee en hij haalde als enige een lege enveloppe op. Toen hij voor ronde 2 moest, koos hij maar eieren voor zijn geld. Het viel te veel op dat hij tegenwerkte natuurlijk. In dit geval denk ik dat je helemaal gelijk hebt en dat Jochem inderdaad kandidaat is.’

Tweelinghint

Merel: ‘Bij Moltalk zag ik de tweelinghint voorbij komen. Had jij daar iets van door?’

Ro: ‘Nee, wie is tweeling dan?’

Merel: ‘Ik moest het ook even opzoeken. Het draait erom dat je regelmatig duo’s in beeld ziet: twee gelijke cijfers, twee jokers gisteravond etc. Jeroen en Jochem zijn beiden tweeling van sterrenbeeld. Jeroen kunnen we helaas afschaffen, net als daardoor ook de helft van mijn puntenaantal in de WIDM-app trouwens. En op basis van onze eigen conclusie Jochem ook. Opvallend is dat de naam Thomas ook tweeling betekent. Misschien een nieuwe verdachte?

Ro: ‘Thomas zou best kunnen. Ik vind hem regelmatig verdacht doen. Hij dreef de prijs op tijdens het bieden vorige week en dit keer hield hij de envelop met het toepasselijke cijfer twee achter… Ja, het zou me niet verbazen als hij uiteindelijk de mol blijkt te zijn.’

Merel: ‘Mij ook niet. Misschien moet ik toch eens uit die tunnel klauteren en mijn visie weer openstellen voor andere potentiële mollen.’

Heb jij Wie is de mol? Aflevering 5 gezien? Had jij verwacht dat Jeroen eruit zou vliegen? En wie verdenk jij?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Wie is de mol? Seizoen 2017
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 1
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 2
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 3
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 4
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 5
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 6
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 7
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 8
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 9
Wie is de mol? TAG

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

10 thoughts on “Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 5 – ‘teugels in handen’

  1. Ik heb Jochem en Immanuele al vanaf de eerste aflevering op mijn verdachtenlijst staan. Beide hebben iets dat ik niet vertrouw. Ga toch maar eens op Thomas letten volgende aflevering

    1. Haha één ding weet je zeker; de kans dat je het goed hebt, wordt steeds groter. Thomas zou idd goed de mol kunnen zijn, hij gedraagt zich vaak verdacht.

    1. Ai dat is zonde van de punten! Nou ja, precies zoals bij mij dus.. Ik dacht echt dat Jeroen in elk geval ver zou komen en misschien weleens de mol zou kunnen zijn.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten