Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 4 – ‘Meer dan normaal’

wie is de mol? aflevering 3
LET OP! BEVAT SPOILERS

Wie is de mol? Aflevering 4

Elke week praten Ro en ik na over de aflevering van Wie is de mol. Dit blog verschijnt op zondag. Let dus wel op, want dit artikel bevat natuurlijk spoilers. We gaan in op de afvaller en verschillende (vermeende?) hints. Kijk je ook? Dan ben ik heel benieuwd naar jullie bevindingen! Vandaag Wie is de mol? Aflevering 4: ‘meer dan normaal’

Meer lezen over Wie is de mol? 2017? Klik dan snel door via deze link voor de samenvattingen en alle afleveringen.

Sigrid naar huis

Merel: ‘Ik wil na gisteravond van alles bespreken, maar als eerst toch de afvaller. Sigrid naar huis! Ik had haar niet op mijn mollenlijstje staan, maar volgens mij moet dat wel een shock zijn geweest voor veel huishoudens. Denk je niet?’

Ro: ‘Ja, je zusje zat inderdaad ook vol op Sigrid. Zelf had ik eigenlijk ook niet verwacht dat ze eruit zou gaan. Vooral nadat we die aflevering van De gevaarlijkste wegen van de wereld hadden gezien met haar en Lange Frans. Daarin gedroeg ze zich zoveel losser dan bij WIDM. Dat vond ik eigenlijk best verdacht.’

Merel: ‘Klopt, echt een wereld van verschil. Aan de andere kant vond ik het onlogisch dat de mol zou snuffelen in andermans spullen; die hoeft zich immers totaal niet druk te maken om kennis en eliminaties. Ik vraag me alleen af op wie ze nou gestemd zou hebben, waardoor zij wel uit het spel lag en Jochem niet…’

Ro: ‘Immanuelle weet het nu ook. Zouden zij bepaalde kennis hebben gehad die Sigrid miste?’

‘meer dan normaal’

Ro: ‘Kan verschillende dingen betekenen. Bijvoorbeeld dat er meer geld uit de pot is gehaald dan ‘normaal’. Want ze hebben echt enorm veel verspild met dat bieden!’

Merel: ‘Niet normaal inderdaad. Ik zag Sigrid steeds verder wegduiken, terwijl Thomas maar stelselmatig de prijs bleef opdrijven en Diederik de standaard zette voor de rest met een flink bedrag van € 2.700,00. Ook tijdens de vraag van Ard wat je over zou hebben voor zo’n joker gaven ze beiden behoorlijk hoge antwoorden – Diederik € 3.500,00 en Thomas € 2.000,00. Maar een andere theorie: misschien heeft de mol meer geld dan normaal binnengebracht, zoals ook werd geopperd tijdens moltalk. Wat jij?’

Ro: ‘Kan ook natuurlijk. In dat geval komen voor deze aflevering Diederik, Immanuelle, Jeroen en Sanne in aanmerking. Van die vier haalde Imanuelle weer geld binnen tijdens de hooi-opdracht, net als Jeroen – die maar bleef hameren op het midden van de hooiberg (waar inderdaad geld lag). Al denk ik niet dat die laatste de mol is, hij komt te oprecht over. Of is hij misschien een goed acteur?’

418

Ro: ‘Dat kamernummer van Imanuelle kwam wel vaak in beeld. De eerste keer dat het in beeld kwam vond ik het meteen verdacht. Wat zou het betekenen?’

Merel: ‘Ik zat ook te denken. Als je de cijfers omzet in de corresponderende letters van het alfabet krijg je DAH (4-1-8) of DR (4-18). In elk geval de D van Diederik. En -vergezocht- één van zijn boeken wordt uitgegeven bij een uitgeverij met een adres op Herengracht (jaja, tunnelvisie) nummer 418.’

Ro: ‘Is plausibel, ik hoop dat je gelijk hebt! Iets anders wat ik interessant vond: die drie handtekeningen die Immanuelle aan Jochem vroeg. Ze heeft dat biljet echt ontzettend goed bestudeerd of zou ze de verdenkingen zo van zich af proberen te schudden?’

Wat vond jij van Wie is de mol? Aflevering 4? Op wie ‘zit’ jij?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

16 thoughts on “Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 4 – ‘Meer dan normaal’

 1. Ik was zelfs tijdens de aflevering er heilig van overtuigd dat Sigrid de mol was! Ze had weer punten verspeeld met de rodeo actie, ze had dan wel geld in de hooiberg gevonden, maar ik dacht dat ze wist vd vervolg opdracht. Ze bood (bijna) niet mee, dus ik dacht echt dit ligt er wel heel erg bovenop. En wat jullie zeggen over ‘de gevaarlijkste wegen’ dat ze daar anders was, dat viel mij ook op.

  Die Jeroen keek zo verbaasd tijdens het bieden, dat ik hem niet verdenk. Al heeft hij wel aparte dingen.

  Ik verdenk op dit moment Thomas, omdat niemand hem echt verdenkt en hij overal tussendoor glipt. Daarnaast had hij ontdekt dat zn vragenlijst kwijt was, waarom houdt hij dat in de gaten? Ik denk nog steeds dat Jochem een goede kandidaat is!

  1. Vermoed dat de aflevering waarin blijkt dat Diederik de mol niet is, voor mij ook nog genoeg verdacht leek.

   Ja dat heb ik dus ook, het kwam zo echt over allemaal! Maar ja, zoals dat hij net voor de opdracht ineens beheerder van de pot wilde worden.

   Thomas gedraagt zich inderdaad verdacht. Dreef de prijs enorm op, maar haalde zelf geen joker binnen. En vorige aflevering raakte hij volgens mij best wat geld kwijt…

 2. Super spannende aflevering weer!!
  Jochem en Diederick zijn mijn mollen maar ook Thomas vond ik deze aflevering erg verdacht
  Lastig lastig
  Volgende week zet ik voor het eerst in op 2 mollen ipv 3

  1. Thomas gedroeg zich deze aflevering inderdaad heel verdacht. En dat scheelt, dat je kan afstrepen wie niet. Dan blijft vanzelf (hopelijk) de mol over 🙂

 3. Ik zit nu weer vol op Jochem of Imanuelle. Dat zij beide 0,- zeiden en daarmee het gemiddelde laag hielden, maar vervolgens wel volop gingen bieden, vond ik erg verdacht. En dat Jeroen de pot wilde, vlak voor het bieden en zo heel laag kon verzekeren, vond ik ook erg verdacht. Maar misschien iets te duidelijke molactie. Dus kan ook toeval zijn. Ik zag oprechte paniek in zijn gezicht toen iedereen zo veel aan het bieden was.

  1. O ja, zo had ik nog niet gedacht. Maar inderdaad, daar heb je een goed punt! Alle drie zijn inderdaad verdacht. Al ben ik met je eens dat hij oprecht bezorgd leek toen de pot voor zijn neus verdween. Benieuwd of volgende aflevering ons iets wijzer maakt!

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten