Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 3 – ‘Einde verhaal’

wie is de mol? aflevering 3

Wie is de mol? Aflevering 3

Elke week praten Ro en ik na over de aflevering van WIDM. Dit blog verschijnt op zondag. Let dus wel op, want dit artikel bevat natuurlijk spoilers. We gaan in op de afvaller en verschillende (vermeende?) hints. Kijk je ook? Dan ben ik heel benieuwd naar jullie bevindingen! V

‘Onverwacht einde verhaal voor Roos’

Merel: ‘Toen ik de titel las, begon ik toch te twijfelen. Misschien niet Diederik, maar Roos als mol? Ze schrijft en daar zou ‘einde verhaal’ op kunnen slaan. We zagen immers vorige week nog ‘clue’ en ‘Roos’ naast elkaar in beeld hangen bij dat spel in de oude fabriek. En vervolgens zien we zo duidelijk die roos in beeld voor de executie, ik begon toch te vermoeden dat ik haar ten onrechte als kandidaat had gezien. En vervolgens vliegt ze eruit. Snap jij het nog?’

Ro: ‘Nee, ik snap er niet veel meer van. Heel verwarrende aflevering, geen touw aan vast te knopen. Iedereen leek bezig te zijn met mollen en niet echt met het verdienen van geld.’

Spruitje

Merel: ‘Ik begon deze week als gezegd echt een beetje van mijn geloof af te vallen. Diederik heeft zich niet heel verdacht gedragen, al vind ik het nog steeds gek dat iemand die zo intelligent is, die -1000 over het hoofd zag. Eigenlijk zag ik hem aan het eind van de aflevering niet eens meer als mol, ook omdat hij zo’n nietszeggend spruitje op zijn shirt had staan. Tot ik bij Moltalk hoorde dat het spruitje verwijst naar de bijnaam van oud-Mol Margriet. Dus toch?’

Ro: ‘Dat shirt van Diederik vond ik echt briljant. Ik had ook helemaal niet door waar het op sloeg. Als hij dus de mol niet is, dan is het toch een heel slimme manier om alle verdenkingen op je te krijgen?’

Merel: ‘Oh stom! Zo had ik het nog helemaal niet bekeken. Wanneer iedereen hem verdenkt, heeft hij natuurlijk de grootste kans om in de finale te komen. Al weet ik niet of zijn medekandidaten de hints begrijpen, maar het zou wel geniaal zijn. Moet ik alleen op zoek naar een andere mol…’

Verdachte acties

Ro: ‘Ik vond het vooral gek dat Sigrid de sleutel had van die kamer van Thomas en Diederik. Hoe kwam ze daaraan? En waarom ga je in iemands bagage zitten snuffelen? Immanuelle vond ik een ander verhaal; Jochem had zijn boekje niet moeten laten slingeren. Tijdens de autorit maakte ze de envelop niet open, al was dat op aanraden van Jeroen (of ze probeerde hem die tip te laten geven) en op het laatst zaaide ze verwarring.’

Merel: ‘Misschien is het dan toch Sigrid. Haar verdacht ik eigenlijk niet, maar deze aflevering gedroeg ze zich vreemd. Fleur opperde in onze app-groep ook iets slims dat daarop aansluit: één van de boeken had als titel Miss Mole, wat zou kunnen wijzen op een vrouwelijke mol dit jaar. We zullen het zien. Hopelijk is volgende aflevering iets duidelijker!’

Heb jij Wie is de mol? Aflevering 3 gezien? Wat viel jou op?

Volg Lotus Writings ook op Facebook, Instagram en Pinterest en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

Wie is de mol? Seizoen 2017
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 1
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 2
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 3
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 4
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 5
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 6
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 7
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 8
Nabespreking Wie is de mol? Aflevering 9
Wie is de mol? TAG

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

12 thoughts on “Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 3 – ‘Einde verhaal’

 1. Ik vond het t-shirts van Diederik ook verdacht. Een spruitje is iets kleins en staat aan het begin om groter te groeien – staat tegenover de titel van de aflevering Einde Verhaal. Mss iets te ver doorgedacht ?
  Ook vond ik Thomas verdacht. Ik denk dat hij bij de opdracht in de duinen geld in zijn zak heeft gestopt
  Het is weer spannend en iedereen is verdacht ?

  1. Vind ik ook een mooie theorie!
   Dat denk ik eigenlijk ook wel hoor, want hij had uiteindelijk ook al die papieren kaartjes uit de stapel geld gevist.
   Zeker weten! Kan niet wachten 🙂

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten