Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 1 – ‘…zo gedaan’

Wie is de mol? 2017 Aflevering 1
LET OP! BEVAT SPOILERS!

Wie is de mol? Aflevering 1

Elke week praten Ro en ik na over de aflevering van Wie is de mol. Dit blog verschijnt op zondag. Let dus wel op, want dit artikel bevat natuurlijk spoilers. We gaan in op de afvaller en verschillende (vermeende?) hints. Kijk je ook? Dan ben ik heel benieuwd naar jullie bevindingen!  Vandaag Wie is de mol? Aflevering 1: ‘…zo gedaan’

Meer lezen over Wie is de mol? 2017? Klik dan snel door via deze link voor de samenvattingen en alle afleveringen.

Het was in elk geval ‘…zo gedaan’ met Vincent

Merel – Dat was voor jou best een verrassing, hè? Vincent ligt er gelijk uit in aflevering 1! Heb je nu nog een mol over?

Ro – Nee het spel is wat de mollenzoektocht betreft voor mij wel klaar. Betekent niet dat het plezier in kijken weg is hoor, maar ik kan nu aan het eind in elk geval niet meer zeggen dat ik het goed had. Maar het was een verrassing ja. Ik vond hem te zelfverzekerd in het spel. En ik dacht: ze doen eens een keer iets anders met de mol, Vincent is atletisch en een ander type dan voorgaande mollen. Bovendien pakte hij die sleutel te snel in mijn ogen en met de verrekijker zat hij te mollen. Verdacht! In de helikopter was hij zo stil ook, terwijl de rest met elkaar zat te praten. Achteraf gezien zat hij natuurlijk gewoon te genieten van het uitzicht, maar het leek vreemd. En in de bioscoop reageerde hij ogenschijnlijk te snel. Dat sloeg natuurlijk op de titel: ‘…zo gedaan’ – leek mij althans. Alles bij elkaar genomen klassiek gevalletje tunnelvisie dus. Wie is jouw mol?

Aantal deeltjes per MOL

Merel – In tegenstelling tot eerdere edities heb ik besloten me dit jaar niet te snel vast te pinnen op één mol. Ik ben gaan kijken met een open blik – voor zover dat gaat bij dit programma natuurlijk. Daarnaast vroeg ik me af: wat zou ik gedaan hebben als mol? Volgens mij heeft de mol zijn gezicht nog niet laten zien. Ik bedoel, € 2500 van de € 2500 vind ik behoorlijk verdacht. Hij heeft dus bewust een tactiek gekozen, denk ik. Tenzij het Jochem is, die zo bleef hameren op het vraagteken. Maar even afgaand op mijn theorie zou de mol in het groepje van Sanne, Diederik en Imanuelle zitten, omdat zij voor de hoogste bedragen gingen. En dat vermoeden werd bevestigd tijdens het kijken van Moltalk: Diederik blijkt een T-shirt aan te hebben op de groepsfoto met daarop de tekst For a good time, call 6.02×10²³ – de constante van Avogrado, oftewel het aantal deeltjes per MOL. Verdacht, toch?

Ro – Het kan heel goed dat hij de winnaar is of de mol. Hij is onder meer gedragstherapeut en ontzettend intelligent. Het zou me dus verbazen als hij niet heel ver gaat komen in het spel, in welke rol dan ook.

Verdachte acties

Merel – Wie vond jij, behalve Vincent, nog meer verdacht?

Ro – Ik vond Sannes hupje vreemd toen Imanuelle de envelop vond voor het museum. En bij die Thai probeerde ze het groepje compleet de verkeerde kant uit te sturen, terwijl Imanuelle heel duidelijk de weg wist. O ja, ik vond het ook een beetje gek dat Yvonne niets gezegd heeft over haar voorkennis tegen de rest.

Merel – Ja klopt, ze merkte in de bioscoop alleen op dat de anderen ook hun vrijstelling niet wilden inzetten. Niet dat het uitmaakte, want Vincent zou hem sowieso kwijtraken. Jochem leek niet zoveel om het geld te geven, dat vond ik opmerkelijk. Maar wie weet was hij aan het mollen. Van Sigrid en Thomas kreeg ik weinig hoogte deze aflevering. En wanneer Jeroen praat, moet ik even wennen dat hij geen voice-over is maar een kandidaat. Volgens mij gaat hij ook wel ver komen, slimme man!

Ro – Jeroen reageerde niet enthousiast toen hij een ticket vond voor de helikopter, zagen we bij Moltalk. Dat is ook best gek toch? En Yvonne pakte al het geld voor het andere team, waaruit voor mij blijkt dat ze misschien een rol speelde. Juist een tactische zet?

Wie is jouw mol? En wat heb jij voor geks gezien?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

De foto bij dit blog is afkomstig van Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

21 thoughts on “Wie is de mol? 2017 | Nabespreking aflevering 1 – ‘…zo gedaan’

 1. Ideaal dit overzicht, ik blijf elke week even meelezen! Ik had dat gevoel ook bij Jeroen (voice-over) haha. En verder heb ik geen idee wie de mol is.. ik had Vincent ook in mijn rijtje staan in ieder geval 😉

 2. Leuk!!
  Kom ik iedere week even bij je kijken om jouw mol theorieën te lezen 🙂
  Een van mijn mollen was Vincent haha
  Jeroen ook wel verdacht!
  Maar vind t super moeilijk zo’n eerste aflevering

 3. Ik heb moltalk gemist. Wist niet of dat dat wel leuk zou zijn. Heb dus ook niets gezien op dat t-shirt van Diederik.

  Er zijn een aantal kandidaten die ik zwaar irritant vind. Ik hoop iig dat zij de mol niet zijn, anders wordt het een lang seizoen.

  Ik denk dat de mol Sigrid is. Ze is actrice, ze zat in het team van Jochem en vond het wel goed om eerst naar het vraagteken op zoek te gaan, waardoor zij minder geld op zouden halen.

  Thomas zou ook een goede mol zijn. Ook onopvallend persoon, maar zijn reactie bij de vrijstellingen vond ik verdacht.

  Iedereen kijkt naar de opvallende mensen, die veel aan het woord zijn. Die Sanne is over enthousiast, die zou zo makkelijk een fout kunnen maken, dat zij sowieso de mol niet is! (Denk ik)

  1. Ja is een leuk programma, interactief met de kijkers en alle hints komen voorbij. Aan de andere kant kijk je daardoor misschien al met een andere blik, als dé hint gegeven is. Dat shirt van Diederik was me ook volledig ontgaan. Bovendien, als ik het wel had gezien, zou het me nog niks zeggen haha!

   😀 Heb ik inderdaad ook weleens gehad. Bij meerdere programma’s trouwens, dan duurt zo’n show erg lang. Maar dit jaar gelukkig nog niemand gevonden die me echt stoort (fingers crossed). Misschien ja, meerdere mensen vinden haar verdacht. Snap het ergens wel. Thomas zou het zeker kunnen zijn, juist doordat hij niet opvalt. Een goede mol is niet opzichtig. En nee denk dat Sanne het niet is, die lijkt gewoon te mollen. Maar goed, niets is wat het lijkt, dus wie weet… Eén ding weet ik zo goed als zeker: waarschijnlijk is mijn mol het niet.

 4. Ooh ik kijk altijd, maar heb het altijd mis! Het enigste wat mij opviel is toen ze in de auto zaten en Imanuelle had het over liegen. Toen stond het beeld even stil en veranderenden haar ogen. Maar goed of dat een hint is geen idee ik heb het toch altijd mis!

  1. Haha ja ik heb het ook iedere keer weer mis. Zit echt een goede redactie op WIDM. O dat heb ik even gemist, misschien is dat inderdaad wel een hint. En wie weet was het ook haar tactiek om zo snel die envelop te pakken?

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten