Home » Vrije tijd » Entertainment » Wie is de mol? » Wie is de mol 2019, aflevering 6 – uithalen

Wie is de mol 2019, aflevering 6 – uithalen

Wie is de mol 2019 aflevering 6 uithalen

In deze nabespreking van Wie is de mol 2019, aflevering 6 kijken we weer naar interessante theorieën en verborgen hints. Ook proberen we de titel te verklaren. Deze keer een mogelijke verwijzing in de intro naar Sinan. Vergeet je niet jouw theorie achter te laten in de reacties?

Nabespreking Wie is de mol 2019 – aflevering 6: ‘uithalen’

Ben ik de enige die het irritant begint te vinden dat kandidaten langer in het spel blijven? Waarom in hemelsnaam? Zo blijft het voor de kijker nog langer onduidelijk wie nu kandidaat is en wie mol. Bovendien: waarom moeten we telkens punten inzetten als je complete saldo toch meegaat naar volgende week?

*frustratie uit*

De opdrachten uit aflevering 6

Opdracht 1: steentje bijdragen

De kandidaten konden vijf opdrachten maken om in totaal maximaal € 2500,00 te verdienen. Bij elke deelopdracht kregen ze voor een goed uitgevoerde opdracht € 250,00 en konden ze bovendien nog € 250,00 inzetten om te verdienen. Slaagt de opdracht niet? Dan ben je het ingezette bedrag kwijt.

Van de vijf opdrachten die ze doen, slaagt slechts eentje. Niels en Jamie begrijpen niets van de vierkanten, het mollogo namaken blijkt lastig, net als het volgen van een rood touw. En 9 verschillen zoeken ook.

In totaal verliezen ze € 150,00 bij de eerste opdracht, € 250,00 bij het zoeken van de verschillen (ideetje van Rick Paul) en € 100,00 bij de laatste. Kortom: een goede dag voor de mol, want er gaat € 250,00 uit de pot.

Ideale positie voor de mol? Die kon overal zitten. Zeker in het geval van de vierkanten: wie kent dat plaatje niet van Facebook? Dat je de kleine vierkantjes niet meetelt, vind ik sowieso heel verdacht.

Opdracht 2: links/rechts

Aan het begin van de opdracht pakken alle kandidaten twee enveloppen. Eentje voor ronde 1 en eentje voor ronde 2. Elke keer gaat Rik op een bepaald punt in het dorpje staan en de kandidaten moeten hem zoeken met behulp van een kaart. Hij geeft het precieze punt door aan de hand van de twee kruisende wegen. Niet moeilijk zou je denken. Maar de kandidaten hebben allemaal restricties:

  • Merel en Jamie mogen alleen linksaf
  • Sarah en Sinan mogen alleen rechtsaf
  • Rick Paul en Niels alleen in de volgorde links/rechts

Ze mollen allemaal. Niels rijdt in de tweede ronde gewoon naar Rik toe, omdat hij het idee heeft dat in die ronde ineens andere regels gelden. Rick Paul tuft lekker door met zijn tuktuk, terwijl over de portofoon duidelijk werd gezegd dat hij moest blijven stilstaan. En zo gaat er nog veel meer mis.

In ronde 1 komt Jamie als eerste binnen, daarna Sinan en tot slot Merel. In ronde 2 is Niels de eerste, dan volgt Sinan en daarna Rick Paul.

De enveloppen die worden binnen gebracht tellen ze op: dat geld verdienen ze. De rest tellen ze ook op en dat bedrag verdwijnt uit de pot.

BinnenVerlies
Jamie € 100,00Jamie € 50,00
Rick Paul € 100,00Rick Paul € 250,00
Merel € 250,00Merel € 50,00
Sinan € 50,00Niels € 150,00
Sinan € 50,00Niels € 50,00
Sarah € 100,00
Sarah € 50,00

Ze verliezen met deze opdracht € 100,00 uit de pot.

Ideale positie voor de mol: ik vermoed dat de mol wel een idee had welke envelop goed gevuld zou zijn. Of hij/zij heeft het op safe gespeeld en helemaal niks binnen gebracht, dat kan natuurlijk ook nog.

Opdracht 3: reddingslijn

Een opdracht waarbij geen geld te verdienen viel. De kandidaten mochten met een zipline naar de overkant en ondertussen de volgorde van de verschillende ‘schermen’ onthouden. Bij een goed resultaat zou niemand zijn scherm te zien krijgen.

Volgorde (voor wat het waard is, ik heb werkelijk geen idee):

rood – rood – groen – rood – groen – groen – rood – groen – groen – rood

Overigens zijn het dus wel tien schermen en Wie is de mol startte zoals altijd met tien kandidaten. “Wie is de mol” heeft bovendien 10 letters, al kan ik niets met de letters ESDMO (als je er vanuit gaat dat groen staat voor een letter). Modes? Wie het weet mag het zeggen!

De mol zou er in elk geval verstandig aan doen om hier lekker actief te zijn en mee te doen. Zo schud je de verdenkingen weer van je af. Bovendien is het spel een stuk makkelijker te spelen met meer kandidaten om je heen.

Wie is de mol 2019?

Follow the money

Waar ik eigenlijk lang op Merel zat, twijfel ik steeds meer. Tijdens Moltalk lieten ze namelijk zien wie welk bedrag had verdiend – de zogeheten ‘Follow the money’. Opvallend:

NaamBedrag
Jamie50
Merel1200
Niels250
Rick Paul-50
Sarah1250
Sinan350

Afgaand op het geld moet de mol haast wel Rick Paul zijn of Jamie – die met zijn overenthousiaste gedrag toch niet heel veel binnenhaalde. Sarah vond ik tot een tijdje terug ook heel verdacht, maar ik twijfel steeds meer.

Mijn huidige mol? Ik weet het eerlijk gezegd niet meer. Volgens mij zijn er meer mollende kandidaten dan ooit – die geen van allen op het geld zitten te wachten, want ze brengen nauwelijks iets binnen. Opvallend is dat de meest laidback kandidaat ooit (Sinan) meer euro’s verdiende dan de andere mannen. Dat wel.

Intro – nieuwe theorie

We zagen al een paar keer voorbij komen dat Merel de mol zou kunnen zijn. Dat kwam door de intro, die elke week verandert. Je ziet daarbij een opdracht waarbij letters in een meer liggen. Maar wat als het nu een cijfer is? Ik zag er namelijk twee zevens in. En raad eens wie geboren is in 1977? Sinan! Vergezocht? Misschien. Maar wie weet heb je hiermee de sleutel tot het spel in handen! Thank me later.

Wie is de mol zeker niet?

Eerlijk gezegd verdenk ik Sarah niet meer. Zij molt zonder twijfel regelmatig, maar is volgens mij geen mol. Sinan lijkt me ook echt een kandidaat. Zijn beschouwende gedrag en observaties lijken vooral gericht op zo ver mogelijk komen, dan geld uit de pot spelen. Ook Niels lijkt oprecht te balen wanneer ze geld verliezen – hoewel hij weinig doet om dat te compenseren.

Merel zou je op basis van #followthemoney niet verdenken. Toch kan het nog steeds zo zijn dat we binnenkort dat ene moment voorbij zien komen waarbij ze alle verdiende euro’s inzet tijdens een gokspelletje. Dus ik vlak haar niet helemaal uit.

Welke vermeende molacties zag je voorbij komen in aflevering 6?

Opdracht 1: steentje bijdragen

  • Jamie denk dat opdracht 5 een eitje is. ‘We hebben nog hartstikke veel geld in die pot,’ gebruikt hij als argument om vol in te zetten. Het resultaat? € 100,00 verlies. Dankzij Niels trouwens, want Jamie wilde liever voor de € 150,00 gaan.
  • De enige opdracht die lukt (opdracht 3) ligt nota bene in handen van Sinan. Dus ja, #watdoetsinan? Geld binnen brengen! Ondanks dat Sarah hem opjaagt.
  • De eerste opdracht mislukt faliekant. En dat terwijl hij helemaal niet zo moeilijk is als je goed kijkt. Jamie en Niels doen echter niet eens een poging: ze willen in eerste instantie bijna ’17’ opschrijven.

Opdracht 2: links/rechts

Eigenlijk heb ik de grootste molacties al genoemd: Rick Paul moest de tuktuk stilzetten, maar rijdt door. En Niels gaat meteen naar Rik – ondanks de restricties die bij de opdracht hoorden.

Opdracht 3: reddingslijn

Als je uitgaat van het principe dat de mol liever meer kandidaten om zich heen heeft, moet hij nu zijn best hebben gedaan. In dat geval vallen Niels en Sinan af.

Conclusie van deze drie opdrachten

Als ik heel eerlijk ben, vond ik de aflevering enorm tegenvallen. Je krijgt nauwelijks nieuwe hints (of ik keek niet goed, dat kan natuurlijk) en er viel niemand af. Dus je komt geen steek verder. Tijdens de opdrachten kon er worden gemold door zo’n beetje iedereen – en dat gebeurde inderdaad ook. Vooral door Rick Paul.

Het grappige van Rick Paul is dat de hints eigenlijk elke aflevering weer naar hem verwijzen, zoals de titel van de aflevering en titels van de opdrachten. Toch stond hij nooit zo op mijn verdachtenlijstje, omdat ik ergens denk dat bepaalde dingen gespeeld zijn. Misschien een poging alle verdenkingen op zijn conto te schrijven en intussen zelf de mol te ontmaskeren? De tijd zal het leren – al hoop ik wel dat we nog voor het einde van 2019 duidelijkheid krijgen 😉 Niet dat we vanaf nu elke week afwachten of er überhaupt kandidaten uitgaan.

Waar zou de titel ‘uithalen’ op kunnen slaan?

  • Rick Paul haalde een joker uit het mollogo. Daarbij is het opvallend dat hij de joker zag zitten. Bovendien zet hij hem meteen in, terwijl vervolgens niemand zijn scherm krijgt. Wanneer hij de mol is, weet hij dat natuurlijk allang. En aangezien de mol geen jokers nodig heeft, is dit ook het juiste moment om hem alsnog in te zetten. Alsof je helemaal niet wist dat die derde opdracht eraan kwam.
  • Een andere verklaring is dat hij geld uit de pot haalt tijdens opdracht 1 en opdracht 2. Datzelfde geldt voor Niels.

Verrassende uitslag?

Ja, best wel. Al zou het dit seizoen bijna een verrassing moeten zijn als er wél kandidaten naar huis gaan.

Oké de frustratiemodus stond duidelijk nog niet uit 😉 We wachten weer af..

Hoe staan we ervoor in de poule?

Hetzelfde als vorige week, maar met dubbele punten. Ik bovenaan met 5400, mijn zwager onderaan.

Wie is jouw mol? Wat viel jou afgelopen aflevering op? Heb jij wel verborgen hints ontdekt? En hoe denk jij over het feit dat we weer niemand naar huis zien gaan? Laat je reactie onder deze blog achter!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Andere afleveringen van Wie is de mol 2019
Aflevering 1: Op sleeptouw
Aflevering 2: Uitgerekend
Aflevering 3: Niet gered
Aflevering 4: Drukker worden
Aflevering 5: Verblindend
Aflevering 6: Uithalen
Aflevering 7: Inhalen
Aflevering 8: Met zand strooien
Aflevering 9: Drijfveer

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten