Home » Vrije tijd » Entertainment » Wie is de mol? » Wie is de mol? 2020, aflevering 8 – Doorgeven

Wie is de mol? 2020, aflevering 8 – Doorgeven

Wie is de mol 2020 aflevering 8 Doorgeven

Wie is de mol? Aflevering 8: Doorgeven

Zo tegen het moment dat iedereen zijn verdenkingen uitsprak, begon me iets te dagen. De kans was groot dat Leonie het toneel moest verlaten: waarom zou anders zo worden benadrukt dat letterlijk iedereen haar verdacht? Dat betekent natuurlijk van alles voor het verloop Wie is de mol? seizoen 20. In elk geval zat niemand op de juiste persoon. Maar wie is het dan wel? Een vrouw (omdat een deel van de antwoorden tijdens de test overeen kwamen)? Of gewoon iemand die nog door niemand verdacht is?

In de nabespreking van aflevering 8 (Doorgeven) ga ik in op de verschillende opdrachten en deel ik een wel heel bijzondere hint met jullie van de Thermolmeter (te vinden op o.a. Instagram). Zou leuk zijn als het klopt! Maar goed, eerst dus de opdrachten. Te beginnen met Kettingreacties!

Opdrachten aflevering 8 van Wie is de mol?

Opdracht 1: Kettingreacties – max. € 1.650,00

Tijdens de opdracht Kettingreacties gaan een drietal kandidaten door de stad fietsen. Daarbij moeten ze de fiets een aantal keer wisselen voor een nieuwe kleur en daarmee kunnen ze geld verdienen. De overgebleven twee blijven achter. Zij moeten via de telefoon beschrijven welke route de kandidaten gaan fietsen – aan de hand van een plattegrond die voor hen ligt.

Belangrijke regels

 • Als je terugkeert op de blauwe fiets waarmee je vertrok, verdien je niets. Datzelfde geldt voor een foute wissel onderweg.
 • Blauw » wit = € 150,00
 • Blauw » wit » oranje = € 250,00
 • Blauw » wit » oranje » groen = € 550,00
 • Het maximaal te verdienen bedrag tijdens dit spel is dus € 1.650,00

De verdeling van kandidaten tijdens deze opdracht

FietsPlattegrond
BuddyMiljuschka
LeonieRob
Nathan

Opvallend tijdens deze opdracht

Een aantal dingen (en gedragingen) vielen op tijdens deze opdracht:

 • Nathan begrijpt snel hoe het spel in elkaar steekt en fietst als een gek door de stad. Ondanks dat het veertig graden is, vertoont hij een acceleratie waar ik in de Hollandse polder nog moeite mee zou hebben. Dat komt goed van pas: hij wisselt blauw voor oranje en daarna voor een witte fiets. Vervolgens racet hij keihard terug naar het beginpunt en verdient € 250,00 voor de pot.
 • Buddy krijgt aanwijzingen van Miljuschka, maar die zijn hem niet helemaal duidelijk. Wanneer hij Rob om hulp vraagt, antwoordt die op zijn beurt iets vaags en beweert dat hij even moet overleggen.
 • Miljuschka stuurt Leonie naar de twaalfde afslag – heel ver van hen vandaan. Aangezien zij geen topsporter is, heeft ze het behoorlijk zwaar in de hitte en is dit een onlogische keus. Leonie haalt het dan ook niet.
 • Sowieso gedraagt Miljuschka zich behoorlijk laconiek. Toont de mol hier haar ware gezicht? Of is ze een beetje de Sinan van dit seizoen?

Ideale positie voor de mol in de opdracht Kettingreacties?

Mij lijkt het voor de mol heel verstandig om bij de plattegrond te gaan staan. Je krijgt dan een sleutelpositie en kan gemakkelijk iemand de verkeerde kant op sturen of te ver weg laten gaan.

Desondanks zou één van de fietsers het ook prima kunnen zijn. Het valt in het veld veel minder op of je de verkeerde afslag neemt. Je kan verwarring zaaien bij de kandidaten die bij de plattegrond staan. En wie weet kon Nathan het laatste sprintje makkelijk trekken, maar besloot hij op zijn gemak terug te fietsen. Je ziet niet alles, dus je weet het nooit zeker.

Na de opdracht tellen Rob en Buddy het potgeld voor de zekerheid na en komen op € 9.900,00

Opdracht 2: Je draai vinden – € 0,00

Tijdens Je draai vinden valt geen geld te verdienen. Wél een groene vrijstelling (naar level 9, in de woorden van Nathan). Dat gaat via een ware mindfuck, zoals ze het zelf omschrijven.

De bedoeling van deze opdracht?

Iedereen neemt plaats aan een ronde tafel. Voor hen ligt een schrift. Rik stelt tijdens het spel tien verschillende vragen en de kandidaten moeten het antwoord opschrijven. Klopt het? Dan verdienen ze een punt.

Het addertje onder het gras: stel dat je het antwoord op een vraag niet weet, dan kan je ervoor kiezen de tafel te draaien naar het boekje van iemand waarvan je verwacht dat die het juiste antwoord heeft. Ook kan je op die manier een tegenspeler het punt door de neus boren, door zelf het verkeerde antwoord op te schrijven en naar de ander toe te draaien.

Kortom, het is een spannend spel waarbij het voor sommigen iets langer duurt voor ze het door hebben.

Opvallend tijdens Je draai vinden?

 • Tijdens het pakken van de papiertjes (om te beslissen op welke volgorde het spel gespeeld zal worden) pakt Nathan het eerste. Hierop staat het cijfer 1 en dus mag hij het spel beginnen. Misschien omdat hij de mol is en het spel dus al begrijpt? Aangezien het best een lastige is om uit te leggen, kan dit een handje helpen.
 • De laatste twee overgebleven kandidaten zijn Nathan en Miljuschka. Die laatste wint het spel en krijgt de groene vrijstelling.

Hier gebeurt in mijn ogen weinig verdachts. Uiteindelijk heeft de mol er geen baat bij om de groene vrijstelling in handen te krijgen. Omdat Buddy zo fanatiek speelde en Rob toch ook wel, zou je kunnen denken dat beiden kandidaten zijn. Tegelijkertijd is niets wat het lijkt…

Opdracht 3: Doorzichtig – Max. 2000,00

Verschrikkelijk! Op het moment dat ik de brug zag, kreeg ik plaatsvervangende hoogtevrees. Chinezen hebben daar kennelijk minder last van, want glazen hangbruggen zijn razend populair in het land van de rijzende zon.

Wat is de bedoeling van deze opdracht?

Op de hangbrug staan zes verschillende kisten. De kandidaten moeten bij de eerste vijf gaan staan. Ze krijgen allemaal een aantal kokers met geldbedragen die opgeteld de bedragen vormen die in het kistje moeten zitten. Alles dat overblijft (negen stuks) zou het laatste moeten vullen. Elke kandidaat mag zijn kokers één keer openmaken en daarna niet meer.

 • € 80,00 (Buddy)
 • € 120,00 (Buddy)
 • € 210,00 (Rob)
 • € 150,00 (Nathan)
 • € 240,00 (Leonie)
 • € 1.200,00 (zesde kistje, overgebleven negen kokers)

Opvallend tijdens de opdracht Doorzichtig?

 • Miljuschka haakt af: ze vindt het eng. Dat snap ik echt als geen ander (bovendien gaf ze in haar voorstelvideo al aan ‘megahoogtevrees’ te hebben), maar het zou eventueel ook een mollenstreek kunnen zijn. Want omdat zij niet op de brug staat, moet Buddy tien verschillende geldbedragen onthouden. Bijna onmogelijk.
 • Buddy vult het eerste kistje (€ 80,00) en is daarna volledig kwijt welke bedragen in zijn kokers zitten.
 • Nathan meent de code van Robs kistje te kraken en verwisselt een paar kokers. Leonie maakt de € 240,00 compleet – denkt ze. En na wat gerommel over en weer zetten ze acht kokers in het laatste kistje.

De ideale positie voor de mol?

De mol zou er slim aan doen om in de buurt van hoge bedragen te zitten en juist daar behoorlijk wat verwarring te zaaien. Daarmee is Buddy uitgesloten, die alleen invloed kan uitoefenen op de twee laagste bedragen. Leonie ook, omdat ze afviel. Blijven Rob en Nathan over – de twee die sowieso in verschillende opdrachten behoorlijk verdacht waren.

Verdenkingen

 • Rob > Leonie
 • Buddy > Leonie
 • Miljuschka > Leonie
 • Nathan > niet helemaal duidelijk; Leonie?
 • Leonie > Buddy en Miljuschka? (niet in beeld)

Kortom, iedereen lijkt Leonie te verdenken. Zijzelf gaat voor twee anderen. Je ziet niet in beeld welke twee kandidaten op haar lijstje staan, maar vanwege haar vorige verdenkingen vermoed ik dat ze nog steeds voor Buddy en Miljuschka gaat.

Dat kan twee dingen betekenen:

 1. De mol is een vrouw. Daarom zaten de andere kandidaten steeds op het juiste spoor. In dit geval zouden alle pijlen dus wijzen naar Miljuschka.
 2. Niemand verdenkt de mol en daarom hebben ze steeds evenveel fouten in hun antwoorden. De afvaller was wellicht slechts het traagst van allemaal tijdens het invullen.

Dat laatste zou briljant zijn.

Wie is de mol van seizoen 2020?

Buddy is de mol (niet)

In mijn omgeving verdenken een aantal mensen Buddy. Vanwege zijn ogenschijnlijk fanatieke houding. Omdat hij regelmatig op een sleutelpositie zit. En omdat hij veel opdrachten begrijpt, maar er toch telkens geen geld verdiend wordt (zoals op de hovercraft).

Toch twijfel ik nog steeds. Hij valt best op tijdens de afleveringen. Daarbij haalde hij meer geld binnen dan de anderen (zoals je ook kunt terugzien in het Follow the money schema bij de nabespreking van aflevering 7). Dat hoeft niet altijd iets te zeggen natuurlijk, denk maar aan Merel uit seizoen 19, maar toch lijkt het me nu veelzeggend. Volgens mij is hij nog altijd een fanatieke kandidaat.

Miljuschka is de mol (niet)

De pijlen lijken steeds meer haar kant op te wijzen. Ze gedraagt zich met grote regelmaat verdacht en stuurt Buddy aan, waarbij de verdenkingen vaker richting hem dan haar gaan. Daarbij verdient ze niet bijster veel geld en hobbelt ze regelmatig een beetje achter de groep aan, terwijl ze een berg verwarring zaait. Maar is ze ook de mol?

Ik twijfel nog steeds.

Gevoelsmatig is Miljuschka meer een kandidaat die behoorlijk molt en intussen probeert de echte mol te ontmaskeren. Ik vlak haar zeker niet uit, maar tegelijk kan ik het me ook weer niet helemaal voorstellen.

Nathan is de mol (niet)

Ik zit al sinds begin dit seizoen (oké, eerlijk is eerlijk: sinds ik Tina afschreef na aflevering 1) op Nathan als mol. Dus mijn pleidooi waarom hij de mol zou zijn, is volledig gekleurd. Maar toch. Ik vind hem een hele fanatieke kandidaat, niemand verdenkt hem en hij brengt geld binnen voor de pot. Tegelijkertijd zijn het ook weer geen gigantische bedragen en zie ik nog steeds voor me hoe hij in de derde aflevering € 1.200,00 uit de pot hield.

Desondanks kan ik natuurlijk compleet fout zitten. Wie weet is hij gewoon een slimme kandidaat. Een hele leuke, positieve ook! Ik hoop dan ook vooral dat hij tot het einde in het spel blijft – of hij nu winnaar, verliezer of mol is.

Wat ik wel wil delen, is onderstaande foto van de @thermolmeter:

https://www.instagram.com/p/B9Lv48FAxCj/

Een kleine kritische noot: ik kan geen morsecode, dus mij kan je alles wijsmaken. Daarnaast leek de code een tijdje terug nog te wijzen naar Nathan Rutjes. Helemaal sluitend is de hint dus niet, maar hij is te interessant om niet te delen.

Rob is de mol (niet)

Hoewel verschillende YouTubers Rob aanwijzen als hoofdverdachte, weet ik het niet zo zeer. Ik vind wel dat hij regelmatig betrokken is bij verschillende bijzondere situaties. Denk maar terug aan de opdracht waarbij ze door een parcours met beelden moesten lopen. Ineens stond één van de vazen anders.

Ook probeert hij soms subtiel sleutelposities te verwerven. Bovendien heeft hij ook niet bijster veel geld verdiend voor de pot. Het zou dus prima kunnen dat hij toch de mol is. In dat geval heb ik hem gewoon het hele seizoen buiten mijn tunnel gehouden.

Wie is jouw mol? Welke verdachte momenten zag jij voorbij komen in aflevering 8 van Wie is de mol? 2020? Heb je nog toevoegingen op bovenstaande? En kan je morse: wat denk jij van die hint?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten