Home » Vrije tijd » Entertainment » Wie is de mol? » Wie is de mol 2019, aflevering 8 – Met zand strooien

Wie is de mol 2019, aflevering 8 – Met zand strooien

Wie is de mol 2019 aflevering 8 met zand strooien

Nabespreking Wie is de mol 2019 – aflevering 8 ‘Met zand strooien’

Wie de mol dit jaar is? Na afgelopen aflevering lijken de kaarten opnieuw geschud. Verdacht ik eerder Merel nog, nu staat Niels steeds hoger op mijn lijstje. En Sarah, maar tegelijkertijd ligt haar mol-gedrag er zo dik bovenop, dat ik bijna geneigd ben te denken dat ze het alleen daarom al niet kan zijn. Daarbij heb ik nog een andere theorie, maar die vertel ik zo meteen. Eerst even een terugblik op de afgelopen aflevering. We weten in elk geval wat Sinan ging doen: naar huis. En ik ben blij dat ik mijn ingezette punten op het laatste moment nog snel wijzigde van Sinan naar Niels!

De opdrachten uit aflevering 8, WIDM 2019

Vuurproef, € 1.500,00

De kandidaten kunnen geld verdienen door het te verbranden. Het strand waarop ze staan is namelijk gescheiden door vuur. Aan beide kanten staan stokken met daaraan geldbedragen. Het is nu aan de kandidaten om twee dezelfde te vinden en deze dan samen te verbranden. Wanneer alles in het vuur ligt (en het is goed gedaan) dan blijft een bepaald bedrag over. Klopt dit, dan krijgen ze het geld voor de pot.

Uiteindelijk houden Merel en Niels 14 geldbedragen over en Sinan en Sarah 16. Daar klopt dus sowieso al iets niet. Beide teams hebben hard gewerkt, maar ergens is er toch iets misgegaan.

Beste positie voor de mol? Die had het makkelijk. In eerste instantie was het vooral handig dat ze elkaar consequent de bedragen lieten zien. Dat rekte de tijd lekker, waardoor halverwege de ‘paniek’ toesloeg en vooral gerend en gegooid werd. Ideaal voor de mol, want niemand lette nog op hem of haar.

In het vizier, €2.000,00

Eén van de kandidaten heeft een drone in handen. Daarmee kan hij het hele speelveld overzien, waar olievaten staan. Op een aantal daarvan ligt een kruis (gemaakt van touwen) met daaronder geld: € 250,00 per keer. Sinan bedient, na enig gesteggel, de drone. Met weinig succes trouwens, want het duurt vijf minuten voor de eerste spelers het veld op rennen. Daarbij lopen ze wel een risico: wanneer ze rondrennen, komen ook motoren voorbij rijden. Die kunnen het geld afpakken én van de olievaten halen.

Wat de kandidaten verdienen?

 • Merel: € 500,00
 • Niels: € 250,00
 • Sarah: € 500,00

Beste positie voor de mol? In principe is dat achter de knoppen van de drone. Merel wilde die positie ook hebben en dat maakt haar verdacht. Máár: Niels en Sarah vonden het prima dat Sinan deze taak op zich nam. Zogenaamd omdat hij minder conditie heeft dan de rest. Je zou echter ook kunnen zeggen dat de mol het wel prima vond, met het idee dat Sinan toch weinig zou kunnen doen met de drone. Merel stond namelijk later wel fanatiek mee te doen met inzoomen en zoeken naar geld, terwijl Niels het meer op zijn beloop liet.

Ten val brengen, vrijstelling finale

Voor de kandidaten staat een bord met pinnetjes en bovenaan een joker. Om beurten moeten ze de pinnetjes eruit trekken, zodat de joker langzaam naar beneden kan vallen. Wie de laatste pin eruit trekt onder de joker, mag hem houden. Er is 50% kans dat er een groene vrijstelling in zit die de kandidaat meteen naar de finale helpt.

Het spel verloopt redelijk soepel, je ziet de kandidaten ijverig rekenen en nadenken over hun volgende stap. Maar dan trekt Merel vanuit het niets per ongeluk een pinnetje onder de joker vandaan en geeft hem dus eigenlijk aan Niels. Wanneer die hem vervolgens openmaakt, blijkt er inderdaad een groene vrijstelling in te zitten. Niels mag in één keer door naar de finale.

Beste positie voor de mol? Die is er in dit geval niet. Het maakt voor de mol weinig uit: die gaat toch wel door. Al zou je kunnen zeggen dat Merel de mol is en misschien bewust de pin eruit trok omdat ze graag met Niels naar de finale wilde? We weten het over twee weken!

Wie is de mol?

Omdat de tijd van twijfelen en spreiden nu echt wel voorbij moet zijn, vind ik ook dat ik kleur moet bekennen. Gek genoeg wijzen mijn intuïtieve pijlen naar Niels. Heb er geen echte verklaring voor (eerder nog verdacht ik hem juist absoluut niet), behalve dan dat me gister iets opviel.

Niels is de mol 2019?

Normaal gesproken heb je in elk seizoen van Wie is de mol wel een moment dat de mol zich moet laten zien. Die opdracht is dit jaar niet voorbij gekomen. En dat terwijl de finale volgende week al is. Maar toen kwam gisteravond Niels ineens met zijn vragenrondje: ‘ben jij de mol?’ Bij Sarah antwoordde hij ‘Ja, ik ben de mol’. Iets wat je als kijker gemakkelijk kan afdoen als een grapje vanwege zijn grijns, maar is dat het wel? Met zijn overdosis enthousiasme en fanatisme verdoezelt hij dat hij vrijwel geen euro in de pot krijgt. Merel en Sarah brachten daarentegen wél veel binnen. Die kunnen het dus bijna niet zijn als je bedenkt dat een mol wil voorkomen dat er geld in de pot komt.

Wie is de mol zeker niet?

Ik vind het heel spannend om deze uitspraak nu te doen, want je zal zien dat ze straks toch ineens de mol is. Maar voor nu ga ik voor Sarah. Haar gedrag ligt er echt te dik bovenop en ik heb zo het idee dat de regie juist altijd probeert om de mol tussen alle bedrijven door te laten stromen. Daardoor valt die persoon minder op. Sarah heeft dyslexie, vervolgens kan ze niet rekenen… Ik geloof het, maar denk ook dat de regie dat allemaal niet zo uitgebreid in beeld zou nemen als ze echt de mol was. Of juist als verklaring? Pff, wat een spel!

Welke molacties kwamen voorbij in aflevering 8 van Wie is de mol?

Opdracht 1: vuurproef

Ik vond het heel lastig echt te zien wie hier aan het mollen was. Het enige dat ik echt opvallend vind, is dat Merel en Niels twee bedragen minder overhouden dan aan de andere kant.

Opdracht 2: in het vizier

Sarah oppert dat er mogelijk mensen op ‘squads’ zouden kunnen komen langsrijden om het geld af te pakken. Verdacht? Ik weet het niet zozeer. Want waarom zou je als mol alle kaarten op tafel gooien en verklappen hoe de opdracht in zijn werk gaat? Maar goed, het is gezegd, dus ik wil hem wel even benoemen!

Verder was het dus nogal verdacht dat Sinan zo dolgraag die drone wil besturen, maar aangezien hij naar huis is, stelt deze theorie niks meer voor. Merel daarentegen wilde dit ook. En het blijft een feit dat de mol graag op een positie zit waar hij overzicht heeft en invloed kan uitoefenen.Hier tegenover staat dat zij € 500,00 binnenbracht, net als Sarah.

Tot slot willen Niels en Sarah ook dat Sinan de drone bestuurt. Weet de mol misschien dat Sinan niet zo technisch is en de kans groot is dat hij voor enorme vertraging zorgt?

Opdracht 3: ten val brengen

Eigenlijk is hier niet echt verdacht gedrag vertoond, behalve Merels keus om het stokje onder de joker vandaan te trekken. Maar eerlijk is eerlijk: de spanning kan je op zo’n moment ook heel goed parten spelen. Dus of ze echt wilde dat Niels naar de finale kon?

Conclusie van deze drie opdrachten

Een echte conclusie kan je het misschien niet noemen, want ik zit op dit moment duidelijk in een Niels-tunnel, maar voor mij staat wel vast dat hij steeds zijdelings betrokken is bij allerlei mol-acties. Niet te opvallend, maar het is er wel. In opdracht 1 en 2 althans, in opdracht 3 had hij mazzel.

Waar zou de titel ‘met zand strooien’ op kunnen slaan?

Ergens aan het begin van de aflevering refereert Sinan aan ‘zand in de machine strooien’ – iets dat de mol maar wat graag doet. Alleen ligt Sinan er uiteindelijk uit, dus naar hem kan het verder niet verwijzen. Een betere verklaring heb ik echter niet. Jij?

Verrassende uitslag van WIDM 8?

Nou, als ik heel eerlijk ben toch wel een beetje. Halverwege de aflevering verdacht ik Sinan toch weer wel, ook vanwege zijn moment met de drone. Opgeteld bij het feit dat hij weinig deed, afgelopen weken, leek me dit een bevestiging. Maar richting het eind hoopte ik vooral heel hard dat hij naar huis zou gaan, omdat ik mijn punten niet kwijt wilde in de app.

Hoe staan we ervoor in de poule?

NaamVerdachtenPunten
MerelMerel, Niels10.800
CorinaNiels, Merel, Sinan (750), Sarah8.740
RoMerel6.400
SophieNiels, Merel, Sinan (1009)6.126
LionelNiels5.216
JuneNiels, Sinan (773), Merel, Sarah4.638

Nog twee weken en dan weten we eindelijk wie de mol is. Wie verdenk jij het meest? Wat vond jij opvallend in aflevering 8? En misschien heb ik bepaalde belangrijke momenten gemist? Laat het me weten in een reactie hier of op Facebook!

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding, sons07butterfly – Shutterstock

Nabespreking van de andere afleveringen

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

4 gedachten over “Wie is de mol 2019, aflevering 8 – Met zand strooien

 1. merel weet dat niels de mol is en daarom de vrijstelling kado geeft aan niels.echt goed acteren kan ze niet.als de mol de vrijstelling krijgt dan heeft ze meer kans om naar de finale te gaan.

  1. Goed punt idd ja!
   Haha nee het is maar goed dat ze geen actrice is geworden.

   Bevestigt wel mn vermoeden. Kan niet wachten op volgende week en de einduitslag, ben benieuwd wie wint ?

  1. Nee ik eigenlijk ook niet. Tegelijk is dat voor mij wel alarmerend haha, want ik verdenk de meeste mollen het complete seizoen niet 😀 Ben ook heel benieuwd hoor, kan niet wachten op volgende week (of eigenlijk op de finale)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten