Home » Vrije tijd » Entertainment » Wie is de mol? » Wie is de mol 2018 aflevering 2 | Waarom glimlacht Olcay zo geheimzinnig?

Wie is de mol 2018 aflevering 2 | Waarom glimlacht Olcay zo geheimzinnig?

In mijn wekelijkse nabespreking op zondag vertel ik wat ik afgelopen aflevering verdacht vond, of ik in shock ben en waar dit keer mijn verdenkingen liggen. Wie is de mol 2018 aflevering 2 was een bijzondere. Vol emoties, zowel bij de deelnemers als bij mij als kijker. Want doet Olcay nu zo geheimzinnig omdat ze de mol is of wil ze vooral alle verdenkingen op zich hebben? 

Lees hier een samenvatting van alle afleveringen van 2018

Mijn gevoel na Wie is de mol 2018 aflevering 2

Ik ben verbijsterd en voel een diepe shock. Jean-Marc, echt? Waarom?! De enige die ik echt zwaar verdacht vond, ligt er al in aflevering 2 uit. Ik had zelfs nog een leuke toevalligheid gevonden, aangezien Mol rijmt op Tol. Tunnelvisie dus. Om over mijn totale puntenaantal maar helemaal niet meer te spreken. Het is een wonder dat ik nog kan meedoen, want ik ben helaas blijven hangen op een schamele 140 punten in van app.

Daarnaast ging ik zelf ook een beetje dood van binnen toen Ron wanhopig gebaarde of de kandidaten bij hem wilden komen zitten. Hij had nota bene waardevolle informatie voor hen. Ergens dacht ik dat het bovendien een laatste aanwijzing was over hoe de kandidaten moesten gaan zitten, aangezien niets is wat het lijkt. Ik had echt met hem te doen (en met mijn belabberde puntenaantal natuurlijk, dat met een terugkeer van Ron weer een broodnodige boost had gekregen).

Wie is de mol 2018 Aflevering 2 – Wisseltruc

Wie is volgens jou de mol na vanavond?

Wil je me geloven als ik zeg dat ik werkelijk geen idee meer heb? Ik heb wel wat mensen voor mezelf kunnen afstrepen: Jan (die was zo ontzettend enthousiast na het binnenhalen van 1500 bij de graafopdracht), Emilio (leek oprecht gefrustreerd toen hij op de verkeerde plek stond in opdracht 3 en lijkt bovendien geen verborgen agenda te hebben) en Olcay (ligt er te dik bovenop). Maar verder? Als ik echt een keus moet maken, dan zou ik nu alle punten inzetten op Bella. Loes vind ik ook verdacht hoor, maar Bella blijft gigantisch onder de radar.  

Waarom?

Bella

Ze trok Ruben naar beneden toen die naar Ron wilde lopen en heeft daarmee ongezien toch invloed op de groep. Daarnaast zat ze met Simone in de groep die bij de allereerste opdracht een beetje leek te mollen. En verder vind ik haar vrij onopvallend. Tegelijkertijd zat ze in het theater samen met Loes en Ruben op de juiste plek. Maar dat kan natuurlijk ook een molactie zijn: als je het spel goed speelt en in principe geld binnen zou hebben gehaald als de rest ook zijn best deed, dan kan je nooit de schuld krijgen.

Loes

Eigenlijk heb ik vanaf het moment dat Loes binnenstapte in Tbilisi en de andere kandidaten ontmoette het gevoel dat ze zit te acteren. Ze lijkt iets te verbergen. Of het nu een poging is om alle aandacht op zichzelf te richten of niet. Daarnaast las ik ergens dat haar achternaam Haverkort is en daar zit Eva in, maar dan achterstevoren. Al vind ik dit persoonlijk wel erg vergezocht. 

Wel zie je overal vrouwenbeelden in de afleveringen, iets waar Ro vorige week al een opmerking over maakte, slaat ‘Eva’ van aflevering 1 misschien sowieso op een vrouwelijke mol en, net als wat ik Moltalk voorbij kwam, vond ik Arts uitspraak verdacht. ‘…en die heeft het voorlopig met -3000 euro in de pot voorlopig prima naar d’r zin’. Natuurlijk kan het ‘de zin’ zijn, maar dubieus blijft het wel.

Heb je nog meer verdachten op je lijstje?

Eigenlijk net als vorige week: Stine. En bij Simone zet ik ook wel mijn vraagtekens.

Hoe leg jij de titel uit?

Ik vermoed dat hij echt slaat op de situatie in het theater. Daarbij zijn meerdere mensen op verkeerde stoelen terechtgekomen en ik geloof er heilig in dat daar iemand flink heeft zitten mollen. Maar wie? Daar heb ik totaal niet op gelet. Aan de andere kant zou het ook zo kunnen zijn dat ‘wisseltruc’ verwijst naar Stines nieuwe uiterlijk nadat Olcay haar onder handen nam.

Welke acties vond je vanavond verdacht?

Behoorlijk veel:

 • Simone vertelt tijdens de eerste brunch dat het eerste telefoontje betaald was en zegt: ‘Maar dat eerste telefoontje was gratis.’ Art vertelde in aflevering 1 duidelijk dat elk volgend telefoontje geld zou gaan kosten en zij hield haar mond.
 • Olcay laat 500 euro in de envelop zitten en probeert betrapt haar lach te verbijten als de groep dat doorkrijgt. Molactie? Of is ze hiermee vooral druk bezig om alle verdenkingen op zich te krijgen?
 • Olcay trekt stiletto’s aan terwijl ze door het theater moet rennen. Niet de beste keus.
 • Bovendien beweert ze dat ze eventueel gevonden jokers gewoon zou showen. Een mol heeft immers geen jokers nodig?
 • Olcay heeft geen molboekje. Waarom durft ze zo sterk op haar geheugen te vertrouwen?
 • Ze moet plassen tijdens een opdracht. Zoiets doe je dan toch even van tevoren? En waarom probeer je iedereen daarbij te betrekken?
 • Loes stuntelt enorm tijdens de graafopdracht. Daarmee zaait ze verwarring.

Welke hints denk je te hebben gezien?

In de aflevering kwamen veel vrouwelijke beelden voorbij. Ook leek het cijfer 6 een rol te spelen (kwam regelmatig voorbij tijdens de graafopdracht).

Had je verwacht dat Jean-Marc eruit zou gaan?

Nee wederom totaal niet. Ik begrijp trouwens wel dat het hem te veel werd, ik kan me voorstellen dat je mentaal helemaal gek wordt van de spanning, complottheorieën en het gebrek aan vertrouwen in en van je medekandidaten. Jammer ook trouwens, want hij kwam heel sympathiek over. Daarnaast stonden in mijn eigen notitieboekje genoeg verdachte handelingen van Jean-Marc. Ik vond hem warrig overkomen. Inmiddels besef ik dat het dus gewoon lag aan zijn slaapgebrek. Tegelijkertijd vind ik het lastig: we weten niet wie de test het slechtst heeft gemaakt. Dat geeft ook geen houvast als kijker.

Wie vond jij verdacht in Wie is de mol 2018 aflevering 2?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

15 gedachten over “Wie is de mol 2018 aflevering 2 | Waarom glimlacht Olcay zo geheimzinnig?

 1. O erg, ik ben dit jaar niet aan het kijken. Ben te druk en zoek echt even ontspanning in iets anders maar kan mij wel goed voorstellen dat iedereen weer los gaat want het is absoluut leuk!

 2. Het was weer een zeer boeiende aflevering van Wie is de Mol. Ik had stiekem al wel verwacht dat Ron terug zou komen, maar dat Jean-Marc zou vertrekken had ik niet zien aankomen. Vond het wel raar dat hij niet aan de opdracht met de graafmachines wilde meedoen. Olcay vond ik met haar lachje, haar stilettohakken, plaspauze en geen mollenboekje ook erg verdacht, maar misschien ook wel te opzichtig. Toch blijf ik ook Emilio en Bella verdenken – beide erg op de achtergrond. Wel hoor en zie ik veel aanwijzingen dat de mol een vrouw is

 3. Misschien juist omdat niemand het verwacht is zij de mol. Misschien juist omdat iedereen gaat twijfelen omdat het zo overduidelijk is, is zij het. Ze maken het wel heel spannend zo. Ik denk trouwens niet dat zij het is. It’s just an game meant to full us.

 4. Ik Belgie (waar wij nog steed de ebdenkers van zijn) is het anders, dus ik volg het ook niet. Heb ht in Belgiê althans wel altijd leuk gevonden om te kijken, maar de tv, die deed ik dan ook weer weg…. Sorry , niets zinnings toe te voegen! oeps

 5. Ik heb het een aantal seizoenen gekeken, maar kan nog steeds niet echt begrijpen waar de rest van Nederland nu zo ontzettend enthousiast over is. Komt misschien ook wel doordat ik niet de rust neem om ECHT te kijken. Ben toch vaak afgeleid en mis dan de ‘hints’ enzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten