Home » Vrije tijd » Entertainment » Wie is de mol? » Wie is de mol 2018 aflevering 1 | Of moeten we vragen: wie is Eva?

Wie is de mol 2018 aflevering 1 | Of moeten we vragen: wie is Eva?

Net als vorig jaar hou ik na afloop van de afleveringen van Wie is de mol? een nabespreking. Wie is dit keer mijn mol en wat viel me op? Vandaag aflevering 1: Een Verhaal Apart. 

Lees hier een samenvatting van alle afleveringen van 2018

Wie is de mol 2018 Aflevering 1 – Een verhaal apart

Wie is volgens jou de mol na vanavond?

Mijn allereerste ingeving toen de deelnemers bekend werden, was Jean-Marc. Eigenlijk een zelfde soort ingeving als toen Chris Zeegers meedeed. Die bleek ook van geen kanten te kloppen, maar het was een soort intuïtie. Puur gebaseerd op zijn foto. Die ingeving staat nog steeds overeind. Let the tunnelvisie begin! 

Waarom?

Eigenlijk vond ik hem deze aflevering niet direct heel verdacht doen. Maar als je iets wil zien, dan kan dat natuurlijk:

  • Hij zweette behoorlijk: zenuwen?
  • Bij het gebruik van de mobiele telefoon vroeg hij Jan om hulp. Hij wist namelijk niet hoe smartphones werken. Kan natuurlijk, maar voor iemand die zo bezig is met het laatste nieuws lijkt het me bijna een onmogelijke uitdaging.
  • Hij begreep heel snel hoe je de cirkels rond Tbilisi moest leggen. En dat vond ik dus ook verdacht. Al geloof ik meteen dat hij erg intelligent is, het zou natuurlijk ook een mollenstreek kunnen zijn om alle verdenkingen van zich af te schudden.

Heb je nog meer verdachten op je lijstje?

Jazeker: Stine. Ik vond haar namelijk zo onder de radar liggen en eerlijk gezegd allesbehalve een mol. En laat dat nu net zijn wat een goede mol kenmerkt…

Hoe leg jij de titel uit?

Ik heb nergens iemand gehoord over EVA. Maar ik vond het toch een interessante theorie:

Een
Verhaal
Apart

Begint dus met de letters EVA. Dat viel me ook op, omdat de woorden niet naast elkaar, maar onder elkaar stonden. Zou het staan voor een vrouwelijke mol? Of verwijst het naar een ander aspect van de mol? En misschien nog het allerleukst: zal ik dan eindelijk voor het eerst een keer een hint doorhebben?

Welke acties vond je vanavond verdacht?

Dat Emilio kortaf deed aan de telefoon en de envelop niet leek te zien, vond ik eigenlijk meer molgedrag om verdenkingen op zich te krijgen. Dat gold eigenlijk voor vrijwel iedereen die vandaag bepaald gedrag vertoonde. Ik probeerde juist te letten op welke deelnemers juist heel enthousiast en fanatiek van start gingen. Dat waren o.a. Simone, Bella en Jan.

Welke hints denk je te hebben gezien?

EVA dus. En misschien betekende het getal op de taxi (571) ook iets? Aan de andere kant volgde de camera de taxi natuurlijk omdat Jan zo ongeduldig werd. Dat hoeft dus ook niets te betekenen. Verder is me vooral heel veel ontgaan.

Had je verwacht dat Ron eruit zou gaan?

Nee totaal niet. Eigenlijk dacht ik dat Ron een gedoodverfde kandidaat was. Dat hij geen mol was, vermoedde ik al. Maar aan het begin van deze nieuwe serie besloot ik juist mijn punten in te zetten op iemand waarvan ik vermoedde dat hij én deelnemer was én ver zou komen. Vandaar dus. Meteen 50 punten kwijt dus. De andere had ik ingezet op Jean-Marc, last minute. June speelt trouwens ook mee en had eenzelfde soort score: 50 punten kwijt dankzij Ron. Zij verdenkt Jan op het moment.

Wie vond jij verdacht in Wie is de mol 2018 aflevering 1?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Afbeelding – Shutterstock

 

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

13 gedachten over “Wie is de mol 2018 aflevering 1 | Of moeten we vragen: wie is Eva?

  1. Ik ben dus de enige op deze hele wereld die Bella direct verdacht vond. Maar ja, ik het nog nooit van het begin tot het eind gekeken.
    Ik denk dat ik er maar bij blijf.

  2. Ik denk in ieder geval dat de Mol dit jaar een vrouw is. Noem het intuïtie. Dat zou dus kunnen kloppen met die Eva aanwijzing.Eva was de eerste vrouw, dus ik vraag me meteen af of dat slaat op de 1e vrouw die in beeld was of iets dergelijks?

    Eigenlijk scoren alle vrouwen hoog als verdachte maar voor nu zeg ik Stine, omdat ze maar bleef bellen naar die voicemail terwijl het duidelijk was dat dit ontzettend veel geld kostte.

  3. Wat goed gezien van de titel! Ik vond Olcay erg lauwtjes reageren, maar ja of dat nu zo slim is als Mol. Blijft toch een leuk spelletje om over na te denken de komende weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten