Wie is de mol – seizoen 19 | Samenvatting afleveringen

Traditiegetrouw organiseren we dit jaar ook weer een Sinterklaashop, helemaal toepasselijk natuurlijk vanwege de intocht straks. Het idee? Je start op een blog en hopt via de anderen (als een soort ketting) langs verschillende andere bloggers. Overal maak je kans op toffe prijzen voor in de zak. Wat dacht je van een Ariëlpop die kan zwemmen? Of Pie Face Cannon? Of Yellies! Hoe? Lees snel verder!

Hop! 

Allereerst wil ik graag Anne-Margriet van Momamour bedanken voor het verwijzen naar mijn site. Toevallig net als Miriam (naar wie ik je mag doorsturen) en ik moeder van drie kinderen. Anne-Margriet is sinds begin dit jaar thuisblijfmoeder. Een bewuste keus om op die manier meer van haar kinderen te kunnen genieten. Dat lef waardeer ik wel: het diepe in springen omdat je iets graag wil.

Erg herkenbaar is trouwens haar blog over het krijgen van drie kinderen en de hamvraag: doe je die derde er ‘effe’ bij? Haar antwoord vond ik zo herkenbaar! Een aanrader dus om te lezen.

Wie ben ik? 

Ben je nieuw hier? Dan stel ik me graag even voor. 

Mijn naam is Merel, 34 jaar oud. Ik woon, samen met Ro en onze drie dochters, in een prachtig authentiek dorpje onder de rook van Rotterdam. Met een tiener (June, van 12) die richting de puberteit gaat en steeds vaker ‘MAM!’ uitroept als ik (in haar ogen) iets gênants doe, kleuter Rose (4) die het leven ziet als één groot feest én peuter May (3) met haar compleet eigen kijk op onze opvoeding, is het nooit saai bij ons thuis.

De inspiratie ligt dus voor mijn voeten. Soms schreeuwend. In combinatie met mijn liefde voor schrijven ontstond Lotus Writings.

Aanvullen, niet aanvallen

Ik hoop met mijn site een platform te bieden waar álle moeders zich thuis voelen. We zijn uiteindelijk allemaal weleens onzeker, doen soms maar iets in de hoop dat dat het beste is en houden ondertussen zielsveel van onze kinderen. Ook als je ze even achter het behang wil plakken. 

Geen oordeel, wel handvatten

Daarom wilde ik een blog waar niemand je veroordeelt om hoe jij je opvoeding aanpakt. Maar ook waar je terecht kan als je het eventjes niet meer weet. Want hoe los je een luizenplaag op? Wat is het verschil tussen mweh en eh volgens Dunstan Babytaal? En welke dingen moet je zeker weten als je start met eten volgens Rapley

Sinterklaasbloghop! 

En dan nu over naar waar het allemaal omndraait: de bloghop.

Yellies: het vriendelijkste spinnetje

Hasbro komt dit jaar met een wel heel leuk soort speelgoed op de markt: de yellies! De eerste spin die niet eng is. Je kan hem zelf besturen met je stem (harder praten is sneller bewegen, zachter praten juist langzaam). Daarnaast beweegt elke Yellie uniek.

Er zijn zes verschillende: 

 • Bo Dangles
 • Flufferpuff
 • Toofy Spooder
 • Klutzers
 • Harry Scoots
 • Peeks

Hoe maak je kans op jouw eigen yellie? 

 1. Laat op Facebook achter dat je meedoet en tag een vriend(in) die dol is op speelgoedspinnen 😉 
 2. Like Lotus Writings op Facebook en/of Instagram

Op deze winactie zijn mijn voorwaarden van toepassing

Hop door naar MeervanMir! 

Ik stuur je door naar mijn lieve vriendinnetje Miriam van MeervanMir. Voor wie haar niet kent: Mir is een doorzetter, sterke en ambitieuze, maar liefdevolle vrouw. En een geweldige moeder! Hart op de tong, op een fijne manier. De leukste roomie die er is… Kortom zoveel positiefs dat ik het eigenlijk niet in zo’n klein stukje kan samenvatten.  

Toch ga ik nog een poging wagen. Miriam schrijft over haar leven als moeder van drie dochters en alles waar je dan tegenaan loopt. Ik vind vooral herkenning in de verhalen over haar peuter en kleuter, omdat we zelf twee kleintjes in die leeftijd hebben. Ook de blogs over kleine Noor zijn fijn om te lezen. Juist dat persoonlijke, maakt Miriam zo leuk om te volgen. Je krijgt het gevoel echt mee te mogen kijken in hun gezin. Nog een laatste tip: ook erg leuk om te lezen zijn de verhalen die haar moeder schrijft als gastblogger! Klik hier voor haar hop!

Veel plezier met hoppen en hopelijk tot ziens ?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

19 Replies to “Wie is de mol – seizoen 19 | Samenvatting afleveringen

 1. Haha niet gedacht dat ik het ooit over een spin zou zeggen, maar deze yellies zijn leuke beestjes! Ik volg je al langer op fb en daar heb ik ook mee gedaan. Volg je nu ook op instagram!

 2. Hoi hoi,

  Onze kleinzoon Yuano kan zijn mama zo erg laten schrikken met deze spin, ze is als de dood voor die beesten! Ik vind hem wel cute!

  Groetjes Claudia!

 3. Leuk zo’n Sinterklaasbloghop. Ik doe altijd mee met bloghoppen.
  Graag had ik meegedaan voor zo’n grappig spinnetje.
  Normaal gesproken ben ik heel erg bang voor spinnen, maar voor deze niet.
  Ik heb geen facebook, dus kan niet meedoen.
  Ik heb wel geliked en geloved op Bloglovin.
  Hopelijk is dat ook voldoende.
  maar anders …………. jammer!

 4. Ik vind ze eigenlijk niet zo leuk. Maar de meiden vinden het fantastisch dus ja, dan doe ik graag mee.

 5. Brrr spinnen, wij houden er niet van, maar deze yellies zien er super schattig uit! ik waag een kansje voor mijn jongens.

 6. Dit is de enige spin die welkom is in ons huis! Mijn dochter en ik den k ook ‘grote’ broer zullen deze spin ook erg leuk vinden, ben benieuwd hoe snel hij kan 😉

 7. Zelf zijn we hier geen liefhebber van spinnen ́?? maar deze lieverd is alvast welkom bij ons in huis ???? ziet er een leukerd uit

 8. Ohhh mijn dochtertje zal dit te gek vinden!!! Ik doe graag mee! Ik ben nieuw op je site en vind het super dat hoppen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.