What’s in my bag? | Een duik in mijn chaos: 7 items waar ik niet zonder kan

Weliswaar ben ik niet het prototype fashionblogger, maar ik vond het wel leuk jullie eens mee te nemen in een tocht door mijn handtas. Hoewel hij tot de nok toe gevuld is met troepjes, zijn er ook een aantal dingen die er standaard in zitten. Wat? Lees snel verder! En dan ben ik ook erg benieuwd naar jullie: wat heb jij altijd bij je? 

What’s in my bag

Je ziet vaak bij beauty- en fashionbloggers voorbij komen wat ze allemaal meesjouwen. Eerlijk gezegd heb ik nooit eerder overwogen iets dergelijks te schrijven, omdat er bij vooral een berg meuk in zit. Om je nou te vertellen dat ik laatst onderin een stuk of twintig kleverige rozijntjes tegenkwam, nadat één van de kleintjes waarschijnlijk zo’n doosje had leeg gekieperd, is niet echt spannend. Ook niet iets om een voorbeeld aan te nemen trouwens.

Maar sinds ik laatst een aantal producten mocht testen en ongemerkt toch steeds meer spulletjes in huis heb, dacht ik dat het toch misschien wel leuk is jullie eens mee te nemen in mijn handtas. En dan laat ik die vieze snoepjes even links liggen. Ik concentreer me gewoon op alles dat sowieso mee moet!

What’s in my bag in de lente en zomer?

Sleutels

Ik moet wel, anders raak ik ze kwijt. Bovendien is het best handig als we na een zonnige dag weer terug het huis in willen 😉

Portemonnee

Je zal maar dat bekende tingeltje horen en geen geld hebben om ijs te halen bij de ijscoman. Mij niet gezien! Ik ben namelijk dol op schepijs, zeker chocola en straciatella. Dus die portemonnee móet in de tas. Met kleingeld dit seizoen (iets dat ik normaal bijna nooit meer op zak heb).

Telefoon

Mits hij niet in mijn broekzak zit natuurlijk. Ik kan niet zonder mijn telefoon. Het enige jammere is wel dat mijn tas dus zo vol troep zit, dat ik meestal in bijna blinde paniek door alles heen moet harken tijdens de zoektocht naar die smartphone. Op de één of andere manier lijkt hij altijd te verdwijnen – of zou dat dus aan mijn verzamelwoede liggen?

Zonnebrandcrème

Een tijdje terug kreeg ik een goodiebag met daarin een flesje Lovea BIO Sun Spray SPF15. Die is zo handig! Precies de juiste maat om mee te nemen en handig af te sluiten met een dopje (wat goed blijft zitten). Omdat er geen schadelijke stoffen in zitten, kan ik hem ook gebruiken voor de kinderen en mijn gezicht. En aangezien ik niet altijd de meest punctuele moeder ben, is het altijd slim om deze zonnige seizoenen een fles zonnebrandcrème in mijn standaard uitrusting te hebben.

Smint

Ik kan niet zonder Smint. Vroeger was het kauwgom (het liefst de blauwe van Sportlife), maar sinds die smaak iets is veranderd en na mijn laatste zwangerschap, kan ik die niet meer eten. En nu eet ik dus de hele dag door smintjes. Vooral die Clean Breath Peppermint – daar kan je me oprecht blij mee maken.

Pen en papier

Uiteindelijk ben je schrijfster of niet. Ik moet er niet aan denken dat ik een lumineus idee heb en dat ik het vervolgens vergeet omdat ik het nergens noteer. Best apart trouwens: ik zou ook mijn telefoon kunnen gebruiken om het op te slaan, maar dat doe ik dan weer niet. Toch een beetje van de oude stempel geloof ik.

Make-up

Nou mag het verder de naam niet hebben hoor, want ik ga altijd voor het broodnodige. Maar in mijn tas zit meestal wel een potje nagellak en lippenstift/lipgloss, voor het geval dat. En meestal komt het goed van pas, omdat dat nu juist de dingen zijn die ik vergeet op te doen voor vertrek. Bovendien trekt rode lipstick de aandacht weg van mijn chronisch vermoeide uitstraling, ook niet verkeerd. 

Wat ontbreekt er niet in jouw handtas?

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (5) en May (4).

One thought on “What’s in my bag? | Een duik in mijn chaos: 7 items waar ik niet zonder kan

  1. Leuk onderwerp! Ik hou altijd wel van die what’s-in-my-bag blogs of fimpjes (vooral de spontane mét krentjes).
    Behalve sleutels, portemonnee en telefoon heb ik bijna altijd mijn pocketcamera bij me, mijn agenda + pen (en daarin post-its voor losse notities), Verder een etuitje met lipstick (maar die gebruik ik nooit), kam, spiegel, smintjes en een opvouwbare leesbril voor mijn man (die ik stiekem ook wel eens gebruik voor heel kleine lettertjes). En dan nog een heel klein etuitje met pijnstillers, hooikoortspillen, rennies en pleisters (helaas bijna altijd wel iets van nodig). Vroeger toen de kinderen nog klein waren had ik complete ehbo-sets (véél pleisters, gaasjes, wondontsmetter, arnicazalf en calendulazalf) in mijn tas, want die-van-mij waren van die types die altijd wel ergens van af vielen. 😉
    Als ik weet dat ik ergens lang moet wachten schuif ik meestal ook nog mijn e-reader en een breiwerkje in mijn tas.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten