wespennest laten verwijderen

Wespennest laten verwijderen

wespennest laten verwijderen

Heb je onlangs een wespennest in de tuin ontdekt en durf je daarom niet meer buiten te zitten? Of erger nog: hebben deze insecten jouw woning uitgekozen voor het bouwen van een nest? Laat het nest in allebei de gevallen dan direct door een deskundige wespenbestrijder verwijderen. Een wespennest in jouw leefomgeving kan namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Voorkom deze gevaarlijke situaties en kies voor een snelle en professionele bestrijding van het wespennest.

Zelf een wespennest bestrijden

Wanneer je een wespennest aantreft in jouw woning of tuin is dat best even schrikken. Deze beestjes kunnen immers een hoop overlast veroorzaken. Deze overlast kan dusdanig vergaand zijn dat het gevaarlijke situaties oplevert. De wespen kunnen namelijk gemene steken uitdelen die zelfs levensbedreigend kunnen zijn. Het is dan ook begrijpelijk dat je een wespennest in jouw vertrouwde omgeving graag direct wilt bestrijden. Toch is het raadzaam om niet zelf het wespennest te bestrijden. Want voor een veilige bestrijding is uitgebreide kennis, ervaring en goed materieel nodig. Schakel daarom altijd een professionele wespenbestrijder in. Zo ben je tenminste verzekerd van een veilige en effectieve bestrijding van het ongedierte.

Waar is het wespennest gevestigd?

Voordat een wespenbestrijder kan starten met de bestrijding moet de exacte locatie van het wespennest worden vastgesteld. Soms is een wespennest goed zichtbaar, maar dat is niet altijd het geval. Het komt namelijk geregeld voor dat een wespennest zich bevindt in de spouwmuur van een woning. Het nest is dan met het blote ook vaak niet waarneembaar. Toch kan een professionele wespenbestrijder ook dan de locatie van het wespennest vaststellen. Hij doet dit door de aanvliegroute van de wesp te volgen. Vliegen de beestjes steeds op dezelfde plek de spouwmuur in? Dan kun je ervanuit gaan dat de ingang van het wespennest zich op die plek bevindt.

Wespennest in de grond

Niet alleen de spouwmuur blijkt een gewilde plek voor het bouwen van een wespennest. Ook in de grond komen regelmatig wespennesten voor. Zo bouwt de graafwesp graag een nest in het zand. De gewone wesp en de hoornaar kiezen daarentegen weer vaker voor struiken. De plek is wellicht wat verschillend, maar allebei de nesten bevinden zich laag bij de grond. Deze locatie is juist in een tuin vaak gevaarlijk. Het is immers een plek waar geleefd wordt. Je loopt zelf door de tuin, maar misschien spelen er ook wel kinderen of honden in de tuin. Een wespennest is op deze plek dan ook ongewenst en gevaarlijk. Laat het nest daarom direct door een professional bestrijden als je hem ontdekt.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *