huize lotus writings

Huize Lotus Writings 18 | Chaos met een gouden randje

In onze wereld neem ik je wekelijks mee in ons leven. Een rustige week dit keer: ik voelde me beroerd door een fikse verkoudheid, werkte veel tussen de bedrijven door en sloot af met een optreden van June. 

In onze wereld 18

Zaterdag 21 oktober

’s Ochtends reden we met zijn vieren (June sliep bij haar opa en oma) naar Ikea voor wat laatste accessoires. Gelukkig geslaagd, kon ik eindelijk die kamer een keertje afronden. Het eindresultaat kon je afgelopen vrijdag al zien in mijn overzicht. Rose en May hingen meteen in de klamboe, dus ben blij dat er een foto is van het ‘ervoor’. Vraag me af hoe al die Pinterest Perfect ouders dat toch doen… Hebben die wel hele rustige kinderen?

Zondag 22 oktober

Nog net bekomen van de geweldige verrassing van hun nieuwe kamer, stond voor Rose een leuke afsluiting van de herfstvakantie voor de deur: Winnie the Pooh kleuterbios bij Pathé, samen met onze vriendinnen (moeder en dochter trouwens, voor de duidelijkheid). Geweldig! Toch een beetje jeugdsentiment, vind ik. De kleuren waren helderder en Iejoor is hilarisch. Zo chagrijnig en zwaarmoedig…

Na afloop smeedden de peuters achterin wilde plannen om bij elkaar te gaan logeren. Maar om te voorkomen dat de eerste keer meteen traumatisch wordt, starten we met spelen en ‘eet-logeren’  zoals ze het zelf noemen. Ben benieuwd! Thuis ging ik nog even aan de slag en aten Rose en May wat popcorn.

Maandag 23 oktober

’s Ochtends ging ik aan de slag onder het genot van thee en wat chocola. Of nou ja, een heel zakje. Dat was meteen het enige waar ik van kon genieten, want ik voelde me hondsberoerd door de fantastische combinatie van keelontsteking en een dikke verkoudheid. Kon niet missen natuurlijk, na ons bezoekje aan de ballenbak vorige week;) Maar goed, the show must go on, dus deed ik waar ik wel toe in staat was: tikken, tikken, tikken. En verder niet veel: mijn energie was op.

Dinsdag 24 oktober

Mijn keelpijn ging onverminderd voort, al voelde ik me iets beter. Gelukkig voor de kleintjes: ik trok een potje plaksel tevoorschijn en crêpepapier om zelf potjes te beplakken. Ro begon hard te lachen toen hij mijn resultaat zag: loeistrak geplakt en allemaal in één kleur. Achteraf gezien baal ik. Want wat eigenlijk een pompoen-achtig potje moest zijn, ziet er zo bleekjes uit vergeleken met de creaties van Rose en May.

Woensdag 25 oktober

Opnieuw weinig wilde plannen. We speelden ’s ochtends een spelletje, maar al merkte ik aan alles dat May er een beetje klaar mee was. Die ging dus lekker op tijd naar bed. En toen ging het mis. First world problems, ik weet het, maar mijn laptop laadde niet meer op. Ik was bang dat het aan de accu lag en belde even met de leverancier. Een kort gesprek later leek het erop dat ik mijn dierbare werkmaatje minstens 2 weken zou moeten missen. HELP! Ook de jongen bij de plaatselijke computerwinkel was even bang dat het die kant op zou gaan. Maar gelukkig: een nieuwe adapter bleek toch voldoende. Ik flapte eruit dat ik thuis bijna in huilen was uitgebarsten en me nu ontzettend opgelucht voelde. Met die overdaad aan informatie kon de medewerker het doen en ik reed zielsgelukkig richting de supermarkt, in staat om een dure fles champagne te kopen met het geld dat we nu hadden uitgespaard!

De avond was verder weinig spannend. Ro’s voetbaltraining ging niet door dus hij ging boven zitten Netflixen, ik keek beneden met een half oog House Rules NL en schreef nog een half artikel. Daarna had ik er op zijn Jolings gezegd de kracht niet meer voor. Ik besloot mijn laptop uit te zetten en lekker te gaan Mahjongen tot het bedtijd was.

Donderdag 26 oktober

In de ochtend had ik een belangrijk gesprek, daarna werk en voor ik het wist moest ik Rose en May alweer van school halen. ’s Middags ging Rose met mijn moeder mee en kleine May op bed. Die viel meteen in slaap. Gelukkig maar, want ik had rond 15.00 uur een gesprek met de schoolinspectie. Niet over de kinderen trouwens – het ging erom hoe we school ervaren als ouders. En dat is gelukkig positief, dus het werd een heel mooi en positief gesprek.

Eenmaal thuis kon ik snel aan de slag met het avondeten, omdat we ’s avonds een voorlichting hadden over de middelbare school. Dan groeit je kind toch ineens enorm! Plots besefte ik dat volgend jaar echt een heel nieuwe fase begint, terwijl onze middelbare schooltijd zo kort geleden lijkt… Aparte gewaarwording! Verder wel heel interessant. De scholen zagen er zo fantastisch uit dat ik zelf wel weer terug wilde.

Vrijdag 27 oktober

En dan is het alweer vrijdag. Werken als altijd, dus niet heel bijzonder. Maar tegelijkertijd heb ik het vorige week zo druk gehad, dat ik allang blij ben dat ik afgelopen week iets kon bijkomen. Vanavond opent de nieuwe dansschool van Faith en na het optreden zakken we lekker onderuit op de bank met The Voice. Kijk er nu al naar uit!

Lees hier Huize Lotus Writings 17 en Huize Lotus Writings 19

Author: Merel

Merel (37) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters: June, Rose, May en Nova* (2020). Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 18 | Chaos met een gouden randje”

  1. Oh, wat een stress heb je dan hè, als je laptop weg moet voor reparatie. Ik ben blij dat het uiteindelijk allemaal meeviel! De mijne ben ik binnenkort een week kwijt (HORROR!).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *