huize lotus writings

Huize Lotus Writings 17 | Chaos met een gouden randje

Wekelijks praat ik je bij over onze week in dit overzicht. Afgelopen week was het herfstvakantie en daarmee vooral heel druk: van verbouwen naar een toffe theatershow, van verjaardagen tot kerstshoppen bij Intratuin… Het kwam allemaal voorbij. 

Zaterdag 14 oktober

Om maar meteen van de nood een deugd te maken, dompelde ik mijn verfkwast rond 7.01 uur in de verf en pas vier uur later legde ik hem weer neer. Hoewel de oppervlakte van de peuterkamer reuze meevalt, heeft iemand zich ooit heerlijk uitgeleefd met spachtelputz. Vooral rondom de naden en randjes bij het plafond was dat wat lastig, dus pakte ik er uiteindelijk maar een kinderpenseeltje bij. Monnikenwerk, maar het zit er nu wel zo strak mogelijk op.

Later op de dag gingen we naar een verjaardag toe. Erg gezellig (en lekker)!

Zondag 15 oktober

Vol goede moed wilde ik de kamer een tweede verfbeurt geven, maar al snel bedacht ik mezelf. De verf zat er namelijk prima op na één laag en ik voelde mijn armspieren overduidelijk. Daarom heb ik de lange wand afgemaakt en wilde stoppen. Maar toen zag ik het trapgat – al drie jaar lang echt een doorn in het oog. En aangezien er best nog wat paars over was, heb ik deze muur ook meteen maar een paars laagje gegeven.

Achteraf misschien niet heel handig want we moesten nu behoorlijk opschieten om op tijd in Hilversum te zijn. Dat ik een kleine inschattingsfout had gemaakt in de tijd (ik dacht 50 minuten rijden, het bleken er zeventig te zijn), hielp natuurlijk niet mee. Gelukkig ging verder wel alles goed. De kinderen hebben echt genoten van de nieuw show van Fien en Teun, wij vonden hem ook leuk en na afloop vermaakten ze zich goed. Dat we de dag afsloten bij Burger King was natuurlijk totaal geen probleem. ’s Avonds viel ik als een blok in slaap…

Om maandag 16 oktober

wakker te worden met enorme pijn in alles. Dat ik maar weer even wist dat mijn conditie erbarmelijk is en mijn spierkracht minimaal. Ook vandaag was het weer van hot naar her. Tussen half 10 en 11 werkte ik, daarna stapte ik in de auto richting Helmond voor een indrukwekkende onthulling van hun nieuwste autostoel (de AxissFix Air®) – samen met Charlotte, Marije en Kim, en terug kon ik twee uur lang in de file.

’s Avonds moest ik helaas ook weer aan de slag, dus heel veel tijd hebben Ro en ik niet gehad met zijn tweeën. Uiteindelijk sliep ik pas rond 12 uur omdat ik iets wilde afmaken.

Dinsdag 17 oktober

In ons dorp is laatst een nieuwe ballenbak geopend. Of beter gezegd: de oude is verkocht en door de nieuwe eigenaar lekker opgeknapt. De herfstvakantie was natuurlijk een mooi moment om eens een kijkje te gaan nemen. Samen met een goede vriendin en haar kinderen spraken we af in het zogenoemde Krijspaleis. Kort na binnenkomst bleek er eigenlijk relatief weinig veranderd. De grote enge muurschilderingen (van trollen en heksen) waren gelukkig verdwenen, maar de meeste toestellen stonden er nog.

Maar ze hebben wel Cool Bear, zonder suiker!

Eigenlijk hink ik op twee gedachten. Positief was het nieuwe peutergedeelte en dat het zitgedeelte lekker fris en nieuw was. Maar door de overdadige toename aan tafels ben je als ouder het overzicht op je kinderen volledig kwijt. Ook de medewerkers moesten een beetje wennen geloof ik: we wachtten bijna een uur op vijf tosti’s. Halverwege onze ochtend arriveerde een bus vol kinderen. ‘De hel voor kinderhaters,’ lachte mijn vriendin. Zo voelde het inderdaad wel een beetje. Je merkt in elk geval wel duidelijk: het scheelt echt als je gezelschap leuk is, dan maakt het niet zo uit waar je bent. En bovendien is het dus weer meteen inspiratie voor een nieuwe blog.

Na afloop haalde ik nog wat accessoires voor de peuterkamer, werkte en at tussen de bedrijven door. Gelukkig kon ik rond 20.30 uur bijkomen: June had een bakje voor ons meegenomen bij Cookie Dough met Nutella saus en brownie (voor Ro witte chocola). Heerlijk! Ik at de mijne die avond nog op, hij bakte er koekjes van.

Woensdag 18 oktober

Met 4 kinderen naar het bos, waarom niet? Dat dacht ik althans vooraf. Eenmaal onderweg bleek het bos dat we bezochten meer een boomrijk park, maar dat mocht de pret niet drukken. De zon scheen, de natuur was prachtig aan het vervallen en de kinderen renden uitgelaten rond. Uiteindelijk deden we over een kippenstukje zo’n twee uur heen en terug, dus vermoeid stapten ze allemaal weer in. Beter gezegd: we, want ik was ook doodop. Onderweg naar huis kwamen we langs Ro’s werk en we besloten spontaan gedag te zeggen. Aangezien hij net klaar was, konden we mooi met zijn allen naar huis.

Terug thuis moest ik nog even langs JYSK om de bestelde plankjes te halen. Pas na vijf minuten kwam een medewerkster naar beneden en kon ik ze meenemen. En toen belde June: het scherm van haar telefoon was gebarsten en hij deed niks meer. Kleine ramp. Behalve voor onze elfjarige, ook voor mij. Ik neem namelijk zakelijke telefoongesprekken via haar telefoon op, om ze later te kunnen uitwerken. Oeps! Na het avondeten, waarbij ons neefje gezellig mee at, liet ik mijn zusje en zwager de huidige status van de verbouwing zien. Hoewel je nog niet veel kan zien, waren ze enthousiast (gelukkig). We sloten de avond af met House Rules NL.

Donderdag 19 oktober

Na een heerlijke uitslaapsessie voor June, tot 10 uur, gingen we met mijn moeder, zusje en neefje naar de kerstshow bij Intratuin, Halsteren. Ik vind dat heerlijk, beetje neuzen tussen de kerstspulletjes en hou van alles in het genre ‘Goud maar fout’. Helaas voor mij waren de mooiste kitscherige ballen rond de 10-15 euro en dat vond ik net weer iets te veel van het goede. Wel leuk: ik vond eindelijk een prachtige dromenvanger. Foto volgt van de week nog in het overzicht van de nieuwe peuterkamer! Na ruim drie uur slenteren reden we voldaan naar huis.

Op de terugweg reed ik meteen langs JYSK om de plankjes te ruilen: ik had de verkeerde maat meegekregen. Weer duurde het vijf minuten, twee luide hallo’s en een groeiende irritatie voor iemand me kwam helpen. Ook het ruilen duurde veel langer dan ik hoopte. Volgende keer bestel ik hier dus weer gewoon online. Bij thuiskomst veranderde de ergernis gelukkig weer in blijdschap: de plankjes zijn qua maat perfect! June ging met mijn zusje mee voor een logeerpartijtje en ik ging snel aan het werk, zodat we in elk geval ’s avonds samen konden ontspannen met Expeditie Robinson.

Vrijdag 20 oktober

Mijn werkdag. Heerlijk wel, even rust in de drukte. Ik keek er ook naar uit, even niet te veel om handen hebben, alleen maar tikken. En dat gaat lekker. Terwijl ik dit schrijf is het net half 10 en heb ik al drie blogs afgerond, exclusief deze, en drink de exclusieve Tastea Chai Dubai met bladgoud – binnenkort meer, maar smaakt in elk geval goed.

Vanavond ook geen wilde plannen. Alleen maar neerploffen op de bank (nadat de kinderen slapen) met patat en ossenhaas met champignonsaus. Guilty pleasure! 

Hoe was jouw week?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Lees hier Huize Lotus Writings 16 en Huize Lotus Writings 18

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

One Reply to “Huize Lotus Writings 17 | Chaos met een gouden randje”

  1. Wat brengt het toch een drukte om met kinderen te verbouwen. Er valt zo veel te doen, maar je wil je kinderen ook de aandacht geven. Ik heb het 2 jaar geleden gehad. Ik ben blij nu gesetteld te zijn. Dat brengt ruimte voor andere dingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.