welke woonverzekeringen afsluiten

Wat moet je weten als je je woning verzekeren wilt?

Verzekeringen zijn bedoeld om financiële risico’s af te wenden. Wat we ook doen en waar we ook gaan, we lopen overal risico’s en daarom zijn er tal van verzekeringen in het leven geroepen. Opmerkelijk is dat juist op de plekken waar we de meeste tijd doorbrengen, en dus ook de meeste risico’s lopen, we vaak niet goed verzekerd zijn. We hebben het hier over de woonverzekeringen. Heel veel mensen hebben niet in de gaten dat zij thuis net zo geod risico’s lopen die eenvoudig afgewend kunnen worden. Realiseren we ons dan dat een woonhuis kopen vaak een van de grootste investeringen is die een mens in zijn leven doet, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat het de hoogste tijd wordt om hier ook passende woonverzekeringen bij af te sluiten. Wij laten je zien hoe je je woning verzekeren kunt.

Laat altijd je inboedel verzekeren

Een huis wordt pas een thuis als je er echt jouw plekje van weet te maken. Dat doe je door het met jouw spullen in te richten en door er echt iets moois van te maken. Dit kost geld en daar heb je hard voor moeten werken. Mocht er een keer brand uitbreken, of lekkage ontstaan dan kan dit forse schade toebrengen aan je bezittingen. Je kunt daarom je inboedel verzekeren. Dat doe je door middel van een inboedelverzekering. Wat valt onder deze verzekering? Simpel gezegd: alles wat je eenvoudig kunt verhuizen. Dat kan dus werkelijk alles zijn en daarom is het ook zo belangrijk dat je een goede inboedelverzekering afsluit. Mocht je een keer schade oplopen door wat dan ook, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar om de onkosten te laten uitkeren. Zo draai jijzelf niet op voor deze onkosten wat je behoorlijk wat problemen kan besparen.

Voeg een opstalverzekering toe

Wanneer je een woning gekocht hebt, heb je niet genoeg aan alleen een inboedelverzekering. Deze dekt namelijk alleen de spullen die in je huis staan. Gebeurt er echter iets in je woning, een brand of lekkage bijvoorbeeld, dan brengt dit ook schade toe aan je woning. Deze schade wordt gedekt wanneer je een opstalverzekering hebt afgesloten. Zorg er daarom altijd voor dat je beide verzekeringen afsluit wanneer je zeker wilt zijn dat je optimaal gedekt bent. Heb jij zonnepanelen op je dak liggen? Dan is het goed om te weten dat deze ook onder je opstalverzekering vallen. Slaat de bliksem in in je panelen, dan kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Jij hoeft dan dus nooit lang zonder stroom te zitten.

Hoe sluit je je verzekeringen af?

Wanneer je je verzekeringen snel wilt afsluiten, kun je even naar de website van je verzekeringsmaatschappij gaan. Hier kun bekijken welke varianten je hebt binnen elke verzekering. Heb jij genoeg aan de basisoptie of wil je liever all-risk? Met een paar klikken op je muis sluit je je nieuwe polis af. Zo kun je vanavond al optimaal verzekerd zijn.

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

©fizkes – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *