Wat mensen zeggen als je kinderen minder dan een jaar schelen

De buitenwereld vindt altijd ergens iets van. Zo ook wanneer je kinderen slechts elf maanden schelen. Ik verzamelde de bijzonderste opmerkingen voor je!

Twee keer bevallen in elf maanden

Onze dochters schelen maar elf maanden in leeftijd. Precies evenveel als Ro en ik. Symbolisch best mooi dus, zo’n overeenkomst. Maar mensen vinden daar iets van. Snap ik wel trouwens, want ik vond daar ook altijd iets van – al geloof ik dat ik minder een flap-uit was dan sommige anderen πŸ˜‰ Daarom de 9 opmerkelijkste reacties op een rijtje.

Opmerkingen die mensen maken als je kinderen minder dan een jaar schelen

Je zou zeggen dat je wel weet hoe het werkt

Het gekke is, je weet inderdaad na één kind wel ongeveer hoe het werkt. Maar niet helemaal: per slot van rekening is zwanger raken nog steeds bijzonder. En als het allemaal zo simpel te berekenen was, zouden niet zoveel vrouwen verdriet hebben van hun (ongewilde) kinderloosheid.

Overigens moet ik wel heel eerlijk toegeven dat ik deze opmerking zelf ook weleens heb gemaakt. Toen ik zwanger was en van mening was dat je na de bevalling beter even kon wachten met de volgende zwangerschap.

Poeh, ik ben blij dat ik jou niet ben!

Die opmerking kreeg ik van een moeder in de supermarkt. Ze keek me aan en lachte hardop dat ze blij was dat ze mij niet was. Ik heb gelukkig een redelijk dikke huid en laat zulke opmerkingen snel los. Maar toch, het blijft onaardig. Tegelijkertijd ben ik blij dat ik mij wΓ©l ben. Met onze drie lieve meisjes die ik voor geen goud zou willen missen.

Ik vind eentje soms al veel

Alles is relatief geloof ik. Wanneer ik tegenwoordig één dochter onder mijn hoede heb, vind ik dat soms best weinig. Dan is het ineens stil in huis, hoor je je eigen gedachten weer en kan je intens genieten van het moment. Kortom, het is maar net waar je vandaan komt.

Ik zou het echt niet trekken

Ooit geprobeerd om een baby terug te duwen?

[…]

I rest my case.

Maar even serieus weer. Of het nu een bewuste keus is om weer snel opnieuw zwanger te raken of een kleine verrassing betreft, eenmaal bevrucht heb je het niet meer voor het zeggen. Dus of je het nu denkt te gaan trekken of niet is irrelevant. Je zal moeten roeien met de riemen die je hebt.

Jullie hadden er zin in

Persoonlijk vind ik dit zo’n typische opmerking waarop je alleen maar kan reageren met een glimlach. En weer door! Want even kort door de bocht gezegd: wat gaat het een ander aan hoe snel we ‘er zin in’ hadden?

Elf maanden? Dat is gewoon minder dan een jaar verschil!

No shit, Sherlock! Ik ga er maar vanuit dat deze opmerking bij het verwerkingsproces van de toehoorder hoort πŸ˜‰

Wel lekker, kan je meteen door

Het klopt. Je hebt niet één keer, maar twee keer:

  • Slapeloze nachten
  • Dreumesdriftbuien
  • Peuterdriftbuien
  • Kleuterdriftbuien
  • Zindelijkheidstraining
  • Borstvoeding (of flesjes; en alles dat daarbij komt kijken)

Maar ik snap de opmerking wel. Het voordeel van twee kinderen binnen jaar tijd is dat je nog precies weet hoe alles werkt. Vieze luiers verschonen? Je hebt na die paar jaar zoveel ervaring dat eentje meer of minder niet (echt) meer uitmaakt. En na twee jaar peuterdrift weet je precies hoe je ermee moet omgaan.

Ah joh, nu lijkt het zwaar, maar straks hebben ze elkaar

Dat is inderdaad wel zo. Soms voel je je ontzettend wanhopig, maar eenmaal verder in het proces merk je dat de puzzelstukjes op hun plek vallen. Ze zoeken elkaar vaker op, knuffelen spontaan of bedenken hele verhalen met zijn tweetjes. En daar hebben ze niemand anders bij nodig, alleen elkaar (en hun grote zus). Maakt die jaren vol geruzie om hetzelfde stukje speelgoed wel weer goed πŸ˜‰

Nu gaat er toch zeker wel een knopie in?

Hierover schreef Ro al eens over; net als een andere bijzondere opmerking die hij te horen kreeg als kersverse vader. Of er een knopie ingaat, wanneer etc.? Wie weet!

WatΒ isΒ deΒ bijzondersteΒ opmerkingΒ dieΒ jijΒ kreeg

Β overΒ hetΒ leeftijdsverschilΒ tussenΒ jeΒ kinderen?

Volg jij Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest?Β 

Afbeelding, superelaks – Shutterstock

About Merel

Merel is eigenaresse en hoofdredactrice van het veelgelezen mama- en lifestylemagazine Lotus Writings. Dol op (iets te veel) snoepen, muziek uit 'haar' tijd en haar passie schrijven, maar het allermeest op Ro en hun drie temperamentvolle dochters June (12), Rose (5) en May (4).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten