Home » Persoonlijke ontwikkeling » Privé » Wat maakt het nou voor jou een echte kerst? tag

Wat maakt het nou voor jou een echte kerst? tag

Wat maakt het nou voor jou een echte kerst?

De boom staat inmiddels, ik heb mijn eerste kransjes al op (uiteraard) en kijk regelmatig kerstfilms. Kortom, het is weer bijna kerst. En daarover bedacht Miriam deze tag: ‘Wat maakt het nou voor jou een echte kerst?’

Dus dat ga ik je in deze blog vertellen! Wil je de tag overnemen? Vergeet Miriam dan niet te vermelden als bedenker 😉 

Wat maakt het nou voor jou een echte kerst? Q&A

De kerstboom

Mijn moeder koopt ieder jaar een nieuwe boom. Al sinds ik me kan herinneren komen daar toch dezelfde ballen altijd wel in terug: een theepotje, vogeltjes, rode appeltjes… ‘Heel vroeger’ zaten er ook nog echte kaarsjes in de boom. Niet dat ze aan gingen, maar het stond wel heel kerstig. 

Hoewel ik het mooi vind en de sfeer heel knus, ging ik zelf voor een nepboom. Niet alleen vanwege het kostenplaatje, maar ook het gemak. Het voelt ook duurzamer – al weet ik niet zeker of het daadwerkelijk zo is.

Ik ken mezelf daarnaast goed genoeg om te weten dat ik niet gedisciplineerd genoeg ben om elkaar een nieuwe boom in huis te halen. De ballen zijn wit, goud en blauw en ik probeer ieder jaar met alle kinderen een nieuwe kerstbal te kopen. Zo hoop ik langzaam de saaiere ronde exemplaren te mogen vervangen voor opvallende figuurtjes. Hoe kitscheriger (en fouter) hoe beter! Mijn favoriet? Een uiltje. Ik vind hem eigenlijk een beetje lelijk maar daardoor juist geweldig. Een andere waar ik blij van word is een ronde bal met nepsneeuw erin en een kerkje. En ik hou van engeltjes. 

Wel of geen buitenverlichting? 

We hebben geen buitenverlichting. Vind het wel erg leuk (en wat mij betreft mag het best lekker hysterisch), maar we hebben het niet in huis. 

Kerstcadeaus

Bij kerst horen voor mij de luxere cadeaus. Dus iemands favoriete parfum, mooie kleding of een leren tas. De kinderen krijgen eigenlijk niet echt iets, hoogstens een paar kleinigheidjes. Bovendien, die zijn met sinterklaas al enorm verwend haha dus het is voor hen wel even goed op het gebied van de cadeautjes. 

Kerstlekkernij

Ik moest echt best even nadenken bij deze vraag. Wat er op het gebied van eten echt bij kerst hoort? Sowieso kerststol (en dan zonder rare nootjes aan de zijkant graag), kerstkransjes en ragout, niet in combinatie trouwens 😉 

Kerstnummer

Als enorme fan van Love Actually kan ik natuurlijk niet anders dan de Beach Boys noemen met God only knows what I’d be without you. Zo ongelooflijk mooi! En Driving home for Christmas. Dat roept bij mij die echte sfeer op waar kerst voor mij om draait: liefde en warmte. 

Kerstfilm

Last Holiday, met stip op 1. Ik hou van Queen Latifah. Daarnaast is kerst geen kerst als ik Love Actually en Bridget Jones (1 & 2) niet heb gezien. 

Moet trouwens zeggen dat op Netflix nu ook erg leuke kerstfilms staan: Christmas Prince, Christmas Prince – The Royal Wedding en Princess Switch (alle drie gezien). Ga binnenkort starten met Christmas Inheritance. Kortom, ik hou van kerstfilms! Liefst een beetje voorspelbaar en verrassend tegelijkertijd. 

Kerstboek

Mijn ouders lazen vroeger vaak Oh Denneboom voor, van Jacques Vriens. Eigenlijk zou ik het nu ook graag in huis hebben, omdat Rose en May precies in de juiste leeftijd zitten. Bovendien lijkt de broer- en zusband die hoofdpersonen Wouter en Mieke hebben ook een beetje op die van hen. Op het moment lezen we eigenlijk sowieso niet veel van Kerstmis; deels omdat ik mentaal nog steeds aan het bijkomen ben van de Sinterklaasperiode 😉 Maar als het zover is gaan we wel een boekje lezen. Denk over het kerstverhaal (van Marianne Busser en Ron Schreuder).

Wat is jouw favoriete kerstboekje? En wat maakt kerstmis voor jou zo’n fijn feest? (Of juist niet, kan natuurlijk ook)

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

Ik tag Marieke!

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten