Wat kan je doen tijdens het middagdutje?

wat kan je doen tijdens het middagdutje

Benieuwd hoe je zoveel mogelijk uit het middagdutje van je kind kan halen? In dit artikel vind je 7 opties waar je helemaal van opknapt! Wat vind jij het leukst om te doen? Laat het me weten in de comments.

Gebrek aan me-time tijdens middagslaapje

Als ik heel eerlijk ben, waardeerde ik het middagdutje pas echt op het moment dat hij langzaam uit ons leven begon te verdwijnen. Helaas. Want wat had ik er veel uit kunnen halen! Behalve het huishouden en mijn blog althans, want daar ging destijds de meeste tijd aan op. Wat ik nog meer had kunnen doen, vind je hieronder opgesomd.

Wat kan je allemaal doen tijdens het middagdutje van je baby/dreumes?

Helemaal niks

Wanneer je een baby of dreumes in huis hebt, word je grotendeels geleefd als ze wakker zijn. Je leeft op de automatische piloot en kan het gevoel hebben dat je alleen maar bezig bent met anderen. Jij bent er echter ook nog. Je kunt pas voor de volle 100% functioneren als je soms even heel egoïstisch aan jezelf denkt.

Heb je dus een keer de kans tijdens een dutje? Ga dan gewoon lekker zitten ‘zijn’. Kijk naar buiten, zet een ontspannend muziekje op en dagdroom een beetje voor je uit. Je zal zien dat je je na afloop echt beter voelt.

Meeslapen

Als je moe bent van de gebroken nachten, dan is het niet onverstandig om overdag mee te slapen. Zelf was ik steeds geneigd iets te doen in het huishouden of aan mijn blog, waardoor ik bij het ontwaken van mijn lieve baby/dreumes nog het gevoel had niet aan mezelf en mijn rust te zijn toegekomen. Voorkom dat je in dezelfde valkuil trapt als ik en neem gewoon lekker een moment voor jezelf als je lijf dat vraagt.

Stiekem snoepen

Hoewel stiekem… Er is niemand om je mond open te trekken en te controleren wat je er zojuist instopte. Chocola, chips of die lekkere verse aardbeien – leef jezelf uit! Met mate trouwens, voor je een soort Anonieme Snoeper wordt tijdens de slaapjes; dan veroorzaak je weer een ander probleem.

Een boek lezen

Waarom het risico lopen dat jouw fanatieke gestofzuig de baby wekt? Ga liever lezen: het omslaan van de blaadjes maakt nagenoeg geen geluid en jij hebt alle tijd om even bij te komen.

Netflixen & chill

En nee, niet de 18+ variant 😉 Gewoon letterlijk Netflix of Videoland opzetten en verder je verstand op nul zetten. Heerlijk ontspannen met een film of je favoriete serie en energie opdoen voor straks.

Jezelf opmaken of relaxen met een maskertje

Zet ontspannende muziek op en ga tijdens het slaapje op bed liggen met een maskertje op je gezicht. Lak je nagels, maak jezelf op of vertroetel je haar! Voor zover je dat nog hebt na de beruchte haaruitval na de bevalling Geniet even van dit moment voor jezelf. Voor je het weet ben je weer aan het buitenspelen met je dreumes of knuffelen met je baby.

Sporten

Ik heb me weleens afgevraagd of fitmoms geen kinderen hebben: hier mislukte elke poging tot sporten waar mijn dochters bij waren. Vooral omdat ze tijdens het squatten door ‘mijn poortje’ renden en bij het planken op mijn rug ploften. Er is bijna geen tijd om relaxed te kunnen sporten. Behalve tijdens het middagdutje dus! Heb je de energie en zin? Ga ervoor!

Wat doe jij tijdens het middagdutje?

Volg je Lotus Writings al op Facebook, Instagram en Pinterest? Like en blijf op de hoogte van handige tips en grappige columns!

Afbeelding, Patryk Kosmider – Shutterstock

About Merel

Merel (35) is moeder van drie temperamentvolle dochters en zes jaar samen met Ro, haar grote liefde. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

Laat me weten wat jij hiervan vindt!

%d bloggers liken dit:

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten