Home » Ouderschap » Wat er gebeurt als Ro en ik niet samen zijn

Wat er gebeurt als Ro en ik niet samen zijn

Lieve Kim

Kimberly schrijven elkaar sinds kort om de week een brief. Hiermee willen we jullie een inkijkje geven in onze vriendschap. De brieven gaan over van alles: trash-tv, bitterballen of iets anders waar het leven leuker van wordt!

Hoe vinden jij en Ro het om niet bij elkaar te zijn voor langere periodes?

Lieve Merel 4 november 2019, Beebsandmoms

Lieve Kim,

Als ik eerlijk ben, is het nog maar één keer voorgekomen dat we voor een wat langere periode niet samen waren. Dat was in 2013. We waren net een paar maanden samen en toen ging Ro voor een paar weken naar Suriname met zijn beste vriend en diens familie. Daar had ik het eigenlijk een beetje moeilijk mee, maar de reis stond al zolang vast… En omdat ik een financiële meevaller had, besloot ik mijn ouders te vragen of ze zin hadden om de jaarwisseling met ons te vieren op Lanzarote. Goede afleiding, dacht ik zo!

Drie weken voor vertrek ontdekten we echter dat ik zwanger was. Wel extra fijn: tijdens mijn zwangerschappen heb ik het de eerste maanden namelijk altijd steenkoud, dus dat zonnige eiland kwam als geroepen. Maar een paar dagen voor vertrek verloor ik wat bloed. Ik schrok. Ro was inmiddels al in Suriname, dus daar kon ik niet echt mee praten, en ik wilde mijn ouders en June niet ongerust maken.

Zo bracht ik dus een week lang door met stress. Elke dag verloor ik weer wat bloed en soms leek het iets meer te worden. Ro stuurde enthousiaste berichtjes over hoe fantastisch het daar was en ik voelde me op sommige momenten echt heel alleen. Ook omdat ik niemand anders wilde opzadelen met mijn zorgen. Al heeft hij wel een paar hormonale berichtjes gehad hoor. Ik moest iemand de schuld geven van hoe ik me voelde 😉

Vlak voor hij terugkwam had ik gelukkig een positieve termijnecho. Het hartje klopte, de bloeding werd waarschijnlijk veroorzaakt door een gesprongen bloedvaatje. Vanaf het moment dat ik hem weer in mijn armen had, wilde ik eigenlijk nooit meer op deze manier en zolang uit elkaar zijn. En dat is gelukkig ook niet meer gebeurd.

We gaan af en toe een weekendje weg of een paar dagen, zoals naar Europa-Park of toen hij naar Francorchamps ging om de race live te kijken, maar meer niet. Op zich vind ik dat prima, voelt toch anders. Ik plan die tijd lekker vol en kijk series waar hij niks aan vindt. Maar toch… Ook na zesenhalf jaar ben ik nog steeds het liefst lekker samen. Dus inderdaad, beetje zoetsappig, maar wel hoe het is.

Het grappige is dat ik dit leven vroeger bestempelde als burgerlijk en iets waar ik ver van weg wilde blijven. Inmiddels vind ik kneuterige dingen juist heerlijk. Ik kan bijvoorbeeld nu al uitkijken naar ons jaarlijkse rondje over de kerstmarkt bij Intratuin Halsteren. Sowieso heb ik heel veel zin in de kerst. Lekker samen zijn, eten, genieten, de knusse sfeer in huis…

Staat bij jou de boom ook meteen op 6 december in huis of vind je het vooral een gedoe? En hoe ziet jullie boom eruit?

Volg je Lotus Writings al op Pinterest?

In deze serie verschenen ook:

Merel

Merel (39) is eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en zoon Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2015 startte ze een goedlopende lifestyleblog: Lotus Writings voor dertigplussers: boordevol handige tips en nuchtere ervaringsverhalen met humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Welkom op Lotus Writings! Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruiken van cookies. In de footer van deze website vind je mijn privacyverklaring. Hierin leg ik uit welke persoonsgegevens ik verzamel op Lotuswritings.nl en wat ik hiermee doe. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten