wat draag je als bruid tijdens bruiloft

Wat trek je als bruid aan op je trouwdag? *

wat draag je als bruid tijdens bruiloft

Op de grote dag wil je natuurlijk iets speciaals aan. Misschien ga je voor een prachtig, eenvoudig jurkje dat bij je past? Of het liefst een prinsessenjurk met alles erop en eraan? Alles mag! Maar wat draagt de bruid nu eigenlijk (traditioneel gezien) op haar trouwdag? In deze blog vertel ik je er alles over!

Wanneer we gaan trouwen?

Toen ik laatst bij wijze van grapje sprak over mijn aanstaande verloofde werd ik overspoeld door felicitaties. Iedereen dacht dat Ro zich vol overgave op die ene knie had gestort en me voor eeuwig de zijne wilde maken, maar zover zijn we nog niet. Neemt natuurlijk niet weg dat ik niet alvast over van alles wil en kan bloggen. Zoals mijn eigen outfit. Want wat trek je als bruid eigenlijk allemaal aan op je trouwdag?

Wat trekt de bruid aan op haar trouwdag?

Bruidslingerie

Als je dan toch uitpakt, kan je het maar beter goed doen toch? En is het niet voor de nacht erna, dan wel om je lijf nog een beetje te corrigeren onder de jurk. Traditioneel kan je kiezen voor wit, maar wie weet vind jij het veel leuker om een rood kanten setje te dragen of juist seamless en comfortabel. Zolang het niet door je jurk heen komt, kan alles. Belangrijkste is dat het, boven alles, lekker zit.

Hoepelrok

Om je trouwjurk net dat beetje extra te geven, kan je een hoepelrok dragen. Beetje terug naar vroeger dus, maar met een moderne twist. Door de hoepel valt je jurk er veel mooier overheen.

Je trouwjurk

De jurk der jurken… Eigenlijk, als ik heel eerlijk ben, kijk ik hier ook enorm naar uit. Het lijkt me fantastisch om zo’n mooie jurk te mogen passen, verliefd te worden en dan een bedrag neer te tellen wat je daarna nooit meer doet. Tegenwoordig kan je eigenlijk voor elk budget en alle wensen wel een mooie jurk vinden. Belangrijkste is vooral dat hij bij je past en dat je je er goed in voelt en erin kan bewegen, aangezien je hem doorgaans de hele dag (of een groot deel daarvan) moet dragen.

Kousenband

Traditioneel gooit de vrouw haar bruidsboeket naar alle vrijgezelle dames die tijdens het huwelijk aanwezig waren en duikt de man met zijn hoofd onder haar jurk, om de kousenband eraf te trekken met zijn tanden. Vervolgens gooit hij hem over zijn schouder naar de vrijgezelle (nog niet getrouwde) mannen op het feest. De gelukkige (hoewel mannen daar soms anders over denken) is de volgende!

Sluier

Wist je dat Griekse vrouwen in de vijfde eeuw voor Christus eigenlijk alleen veilig over straat konden wanneer ze gesluierd waren? De sluier stond namelijk symbool voor bescherming van een man. Droeg je geen sluier dan was je feitelijk vogelvrij. Tijdens het huwelijk is het nog altijd een symbool van kuisheid en onderdanigheid wanneer je sluier voor je gezicht hangt. Wanneer de man hem dan naar achter doet, betekent dat dus officieel dat je ‘van hem’ wordt. Doe je het zelf? Dan toon je je zelfstandigheid.

Maar goed, los van dit stukje geschiedenis, vind ik een sluier vaak ontzettend mooi. Ik zal er dan ook eentje dragen, alleen niet voor mijn gezicht. Per slot van rekening hebben we al drie kinderen dus dat kuise stukje kunnen we wel overslaan πŸ˜‰

Mooie trouwschoenen

Om het af te maken mogen onder je jurk natuurlijk ook mooie schoenen. Zoals de bruidsschoenen van Weddings.nl: chic, helemaal in stijl, maar ook betaalbaar. Liefst in dezelfde tint als de jurk. Vooraf is het wel goed om vast na te denken over de dag zelf: zijn er momenten waarop je je schoenen even kan uitdoen? En ook belangrijk: vergeet ze vooraf niet in te lopen!

Accessoires

Tot slot de accessoires waarmee je het geheel kan afmaken: een mooie stola, opvallende riem, tasje of chique handschoenen. Het kan allemaal en maakt jouw outfit tot iets wat helemaal bij je past.

Wat droeg jij tijdens je trouwdag?

Volg je Lotus Writings al op Facebook en Pinterest?
Lees je liever over ouderschap en lifestyle? Kijk dan eens op De Mamagids!

Afbeelding, gkondratenko – Shutterstock

Author: Merel

Merel (38) is zeven jaar samen met Ro, haar grote liefde, en eindeloos trots op haar vier dochters en zoon: June, Rose, May, Nova* (2020) en Sean. Ze is gek op Van Dobben kroketten en chocola en daardoor eeuwig aan de lijn. In 2013 studeerde ze af als historica, drie jaar later startte ze een goedlopende mamablog: Lotus Writings. Voor nuchtere ouders die houden van hun kinderen, maar ook (steeds meer) van zichzelf. Die weten dat je best doen soms belangrijker is dan de uitkomst.

2 Replies to “Wat trek je als bruid aan op je trouwdag? *

  1. Ik had mijn (roze) trouwjurk en de jurkjes van mijn dochters zelf gemaakt. Lingerie had ik nog meer geld aan uitgegeven dan die 3 jurken bij elkaar. Verder was het bloedheet die dag, dus droeg ik sandaaltjes in dezelfde kleur als mijn jurk. En de meiden roze cross, haha!

    1. Prachtig dat je het zelf hebt gemaakt! Maakt het zoveel persoonlijker. Zou willen dat ik het ook kon πŸ™‚ En ideaal toch, lekker op sandalen. Beter dan veel te hete, niet ademende schoenen πŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.